Johnny Mølby til MTAC: Når vi hjælper hinanden i AGF, kan vi slå alle hold i Superligaen

1
© agf.dk

Af Rasmus Therkelsen

Efter formiddagens træning tog vi fat i den nye assistenttræner Johnny Mølby til en snak om udviklingen i AGF, rollen som assistenttræner og erfaringen under succestrænere. 

Umiddelbart efter træningskampen mod Viborg FF i fredags tog daværende assistenttræner Lars Friis afsked med AGF for at tage til netop Viborg, for at tage imod det ledige trænerjob, som Jacob Neestrup forlod i vinterpausen.

Det betød, at der manglede en assistenttræner i AGF, og han blev lynhurtigt fundet i Johnny Mølby. Han har tidligere været assistenttræner i AGF, vundet bronze med Esbjerg fB og været i KAA Gent, men har også haft cheftrænerjobs i Kolding, AC Horsens, føromtalte Viborg FF og senest Vendsyssel FF.

Mølby er indtil videre ansat på en kontrakt, der løber indtil sommer, men vi tog fat i den nye dreng i trænerstaben for at høre, hvad han har lavet siden han senest var i AGF for 12 år siden, og hvad han kommer til at bidrage med som assistenttræner for de forsvarende bronzevindere i 3F Superligaen.

 

Hvad tiltrak dig ved AGF?

“Det var der flere ting, der gjorde. Først og fremmest har jeg været der af to omgange, både som assistenttræner og som spiller, hvor jeg i begge perioder har været rigtig glad for at være i klubben. Derudover er det bare en stor klub, som jeg synes har været i en enormt spændende udvikling specielt i de seneste par år, hvor der virkelig er sket noget spændende. Så ringede Jacob (Nielsen, red.) og jeg havde en samtale med ham og David (Nielsen, red.) om, hvordan de gjorde tingene, hvilke idéer, de havde med holdet, hvordan de så projektet og hvordan de så den rolle, jeg skulle bidrage med her i foråret. Det fandt jeg så enormt interessant, og derfor er jeg selvfølgelig enormt glad for, at vi kunne finde en løsning” 

 

Vi ved jo, at Morten Karlsen har haft meget fokus på det offensive og på dødbolde mm., men hvad er det for en rolle, du kommer til at bidrage med som assistenttræner?

“Jeg skal ind og sparre med assistentteamet og David, have styr på den daglige træning og have mit virke med spillerne ude på banen” 

 

Du har jo været i klubben før, både som spiller og træner, men hvad var forskellen på klubben fra da du var her senest til nu?

“Der er ingen tvivl om, at klubhuset, vi sidder ved her, er én ting, men jeg synes også, at der er kommet et rigtig godt mix i truppen af unge, talentfulde spillere sammen med dygtige, erfarne spillere, så jeg synes, at der virker til at være en rigtig god trup. Jeg synes også, at der er en forståelse for, at vi er afhængige af hinanden og vi skal gøre tingene sammen, og når vi gør det, er AGF en rigtig stærk enhed, og sidste sæson beviste også, at når man gør det, kan man slå alle hold i rækken.” 

 

Hvad er forskellen på den Johnny Mølby, der i 2009 forlod AGF til den, der er ankommet nu?

“Jeg har været ude og været både assistent- og cheftræner, så jeg kommer tilbage med en helt anden erfaring. Jeg havde mit første fuldtidstrænerjob, da jeg var assistenttræner et halvt år under Ove Pedersen og et halvt år under Erik Rasmussen, hvor jeg kom ind og lærte om et fuldtidskoncept for første gang. Jeg har jo sidenhen også prøvet at være cheftræner, så jeg kan sætte mig ind i den rolle og de problemer, som David står med, hvad man skal hjælpe med og bakke op omkring, men derudover har jeg også været assistenttræner flere steder, og har fået et indblik i, at der er mange forskellige måder at gøre tingene på”

 

Du nævner det selv – du har både prøvet at være cheftræner i nogle attraktive klubber og assistenttræner under enormt dygtige trænere, men hvad foretrækker du egentlig?

“Jeg har befundet mig enormt godt under begge roller. Jeg har været enormt glad for at være assistenttræner, både da jeg var i AGF, men også da jeg var assistent under John Lammers i Esbjerg i det år, hvor vi vandt bronze og hvor jeg var sammen med en enormt dygtig træner og blev meget inspireret af den hollandske fodboldfilosofi, og hvor vi også spillede samme system, som AGF spiller nu. Så var jeg også med Jess (Thorup, red.) i Gent, hvor man spillede på en lidt anden måde, men hvor Jess havde implementeret en tilgang og nogle principper, han kendte fra sin tid i FC Midtjylland, hvor han vandt guld, så det har jeg også fået ind under huden. Alle mine jobs som assistenttræner mener jeg, har været meget lærerige” 

 

Du startede i AGF i mandags og har dermed været her i en lille uges tid, men hvad mener du er status på holdet og truppen, af hvad du har set?

“Holdet arbejder enormt godt. Vi har nogle hårde og brugbare træningskampe, hvor vi får set, hvor vi står henne, og hvor det er nødvendigt at stå på tæer for at være med. Det hele drejer sig om, at vi skal stå knivskarpt til kampen nede i Vejle” 

Johnny Mølby var på trænerbænken, da AGF mødte FC Midtjylland i en træningskamp i tirsdags, men får sin officielle trænerdebut tirsdag den 2. februar, når AGF drager til Vejle i forårets første kamp.

 

Få notifikation
Notifikation ved
1 Comment
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
dengamle
4 måneder siden

Super artikel med altid sympatiske Mølby. Det helt sikre stabile valg når LF skulle videre. Det er svært at finde en assistent med større rutine, og som har bevidst at han lever fint med rollen som assistent.
Og han kunne sikkert også være manden der forsætter i næste sæson – men man ved aldrig om David har set behov for noget andet…