Jens Stage til MTAC: “…jeg vil altid ønske det bedste for AGF og mine tidligere holdkammerater.”

1

Vi på MTAC fik os en snak med den tidligere AGF-spiller Jens Stage efter 1-0 sejren mod FCK. Her snakkede vi om skiftet til FCK, forholdet til AGF i dag og hvordan Stage så de unge spillers fremgang i AGF.

Det var en tydeligt skuffet Jens Stage, der satte sig ud på udskiftningsbænken og fik sig en snak med et par af de tidligere holdkammerater efter kampen mod AGF. Ikke nok med, at Jens måtte se sin tidligere klub nuppe alle tre point, så blev det også kun til 45 minutters spilletid for den tidligere AGF-spiller, da han blev udskiftet i pausen efter en skidt præstation. Det var da også en hård medfart Jens fik af de over 7.000 fans, der havde fået adgang til kampen. Enten blev der buhet, når han var på bolden, eller også blev der sunget ”Judas, Judas, Judas”. Dog sagde Jens efter kampen, at det ikke var fansene, der havde slået ham ud af kurs:

“Det lagde jeg ikke så meget mærke til, det var først, da jeg snakkede med nogen af mine gamle kammerater, som nævnte det for mig. Men sådan er fodbold en gang imellem og det skal jeg simpelthen kunne leve med”

De mange tilskuere havde ikke en negativ påvirkning på Jens, men han synes tværtimod, at det var fantastisk endelig at se så mange fans på stadion igen:

“Som jeg siger, det kan godt være, at det er FCK-fansene, som vi jo helst vil se, men fans er fans, og fans er bedre end ingen fans. Vi startede med Brøndbys og nu fik vi AGFs, så det var jo altid en smule bedre, men vi glæder os utrolig meget til at se vores egne”

 

Aarhus og AGF står stadig Stage nært 

Der var slet ikke et sekunds tvivl om, hvorvidt Jens stadig havde store følelser for AGF, da vi spurgte ham ind til det. Trods den hårde modtagelse af hans tidligere fans, så var det stadig en positiv oplevelse for Jens at være tilbage på Ceres Park:

“Ja, selvfølgelig er det det! Jeg synes, det er et fedt sted at spille fodbold, og så kan det godt være fansene er imod mig, men jeg synes, det er fedt at være her og jeg synes det med at høre tilskuerne igen var super dejligt.”

Det er ikke kun Ceres Park, der betyder meget for Jens, men AGF og Aarhus generelt. Den 23-årige tidligere AGF’er nåede 52 kampe i AGF-trøjen, og spillede inden tiden hos AGF i Brabrand og Lyseng, så Jens er og bliver Aarhus-dreng. Det var derfor heller ikke overraskende, at Jens stadig følger de tidligere holdkammerater tæt:

“Jeg har rigtig gode kammerater på AGF-holdet, som jeg snakker med på næsten daglig basis, og selvfølgelig ser jeg AGFs kampe når jeg kan, og jeg hepper også på AGF så længe de ikke er for tæt på os, men jeg vil altid ønske det bedste for AGF og mine tidligere holdkammerater.”

Dog har denne sæson og især de seneste resultater gjort det utrolig svært for Jens at holde med sit tidligere hold, da han må erkende, at de er blevet en konkurrent for FCK i år, som ikke kunne holde trit med FCM i guldkampen, men nu har til opgave at holde AGF på afstand:

”Lige nu er det jo bare en kæmpe kredit, at jeg er nødt til at heppe lidt på nogen andre end AGF, da de kommet så tæt på os og begynder at være en konkurrent til andenpladsen. Første prioriteten er selvfølgelig, at vi i FCK ender så højt som muligt, og hvis det kræver, at vi holder AGF lidt væk, så må jeg heppe på de andre, selvom det ikke er et ønske scenarie for mig

Selvom man i FCK-lejren ikke er meget for at indrømme, at der står på sølvkamp på menuen nu, så understregede Jens, at der ikke skal meget til før man er indhentet, så man skal kigge indad i FCK-lejren nu for ellers kan man miste sølvmedaljen og den direkte plads til Europa, men det vigtigste lige nu for FCK er dog at stoppe nederlagene:

“Vi skal frygte, at vi taber fodboldkampe fordi det ikke er værdigt for FC København at tabe fodboldkampe så ofte, som vi har gjort på det sidste. Vi skal hanke op i os selv, og så må vi jo se, hvor mange point AGF tager. Vi skal i hvert fald ikke blive ved med at tabe for jeg tror ikke, at AGF har tænkt sig at skrue ned for tempoet”

 

Det taktiske har været den største omvæltning

Der er selvfølgelig forskel på at bo i Aarhus og i København, der er selvfølgelig forskel på at spille Europa og ikke at spille Europa, men den største omvæltning siden skiftet fra AGF til FCK har været det taktiske for Jens Stage.

“Den største omvæltning for mig har været måden at spille fodbold på, tror jeg. Jeg lyver vidst ikke, hvis jeg siger, at fodboldfilosofien og de taktiske grundprincipper er stikmodsatte i FCK fra AGF, og det kræver tilvænning.”

Derudover vil der altid være fordele og ulemper ved et skifte ifølge Jens. F.eks. så er der ting, som Jens savner ved AGF lige så vel, som der er ting, han elsker ved FCK. Et eksempel på, hvad der har været fantastisk at opleve efter skiftet har været at spille europæisk fodbold:

”Nogen gange så punger det ud at skifte klub, andre gange gør ikke, men hver ting har sin fordel, så når vi vinder 3-1 på Celtic Park, så er jeg lykkelig over at spille i et system og på et hold, hvor vi udnytter vores potentiale til fulde europæisk” 

 

Fremtiden ser lys ud for de unge GF’er

Jens Stage er AGFs største salg til dato, da man i sommeren sidste år solgte ham for i omegnen af 16 millioner kr. Derudover har mange tidligere AGF’er, folk i staben og spillerne i truppen udtrykt stor begejstring for det AGF-DNA, der bragte Jens op på førsteholdet dengang. Især hans arbejdsiver og ukuelige træningsindsats, er hvad der kendetegner en rigtig GF-dreng og især én spiller står klart frem for Jens som den kommende Mr. AGF:

“Jeg synes de unge drenge på AGF-holdet lige nu er godt i gang med at vise, hvad der kræves for at slå igennem. Hausner er især en fantastisk spiller, og mere end det så har han en attitude som en jernmand og det er super fedt.”

Det skal dog ikke tage noget fra de andre unge GF’er, der bejler til start-elleveren i AGF i øjeblikket. Jens spår både dem og AGF en lys fremtid, når han ser på både måden hvorpå de har budt sig til, men især den sult og ærgerrighed de udviser, for det er, hvad der kræves ifølge Jens, hvis man ikke bare skal blive trupspiller, men fast mand på holdet.

”De klør på de unge gutter, hvilket er altafgørende. Der var en periode, hvor det bare var nok at komme op i truppen i AGF, men de spillere som kommer nu har lært igennem den kultur, der er i AGF nu og da jeg spillede der til sidst, at man skal have sult på tingene for at kunne nå frem. Så jeg er fortrøstningsfuld for de kommende GF’er og utrolig stolt over, hvis de bare en smule inspiration i min indstilling og præstationer” 

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
dengamle
Bruger

Mega sympatisk ung mand – og en fantastisk case med en Lyseng-dreng, der har gået hele vejen til et af dansk fodbold største hold. (dog et hold i krise pt / ender kun på trediepladsen i år)