Jacob Nielsen: Vi har investeret efter at komme i Top 6

Skrevet den 12. april 2017 - 14:57 af
Superligaen Viborg - AGF 02-04-2017 02-04-2017 i Viborg på Energi Viborg Arena Foto: Jesper Zacho Elgaard

Skuffelsen var enorm for både spillere og fans, da det endte med et tåkrummende 1-3 nederlag på hjemmebane til Silkeborg IF. AGF havde nemlig muligheden for at spille sig over stregen i Gruppe 2, men den glippede og nu er der seks point op til overlevelse.

AGF burde dog slet ikke have været placeret så lavt i ligaen, for målsætningen var egentlig at ende i Top 6. Det lykkedes ikke, og Ekstra Bladet har talt med Jacob Nielsen om netop den manglende Top 6 placering m.m.

Et af spørgsmålene fra Ekstra Bladet lyder bl.a. på, at AGF ikke har investeret dyrt i større etablerede spillere, og til det svare Jacob Nielsen følgende:

“Store, etablerede spillere? Det er meget subjektivt. Når du siger, at vi ikke har brugt mange penge, hvad holder du det op i mod? Hvis det er mod FC København, så er det rigtigt. Men i forhold til at skulle ind i top seks så tror jeg, at vi har investeret rigeligt. Jeg tror, at vi fik ti nye spillere ind i sommer”, udtaler Jacob Nielsen til EB.dk.

Et andet spørgsmål lyder på, om Glen Riddersholm har fået de spillere, han har ønsket at få ind:

“Jamen det må du jo spørge Glen om. Jeg tror, at både Glen og jeg gerne ville have haft Messi, eller hvis vi går et par hylder ned så Cornelius, men Glen har været inde over de spillere, der er blevet hentet, selvfølgelig har han det”, lød det fra Jacob Nielsen til samme medie.

Du kan læse hele interviewet med Jacob Nielsen lige her, hvor han bl.a. også udtaler sig om, Glen Riddersholms sæde.

 

Kommentarer

 1. – vrøvl – hvorfor tale on Messi og Cornelius til mange penge, hvorfor ikke se på Lyngby’s middelmådige (undskyld udtrykket) spillere der ender på en 3. plads i SL for et budget der er på 40 Mill. kr. hvor Lars & Jacob bruger hele 115 Mill. kr. på en 12. Plads.
  Hvorfor ikke satse på billige danske spillere end de mega dyre udenlandske spillere som vi har i øjeblikket…
  AGF har 4. højeste spillerbudget – come on…
  Jeg er ikke negativ over vores spillertrup – de gør hvad de kan – man er jo ikke forpligtet ud over egne evner – hvem hvad det lige der sagde det – jo da – en af vores tidligere landstrænere…

 2. @Hepe
  Helt enig. Vi skal have gang i danske spillere/talenter. Og meget interessante tal ang. budgetter for forskellige klubber. Må jeg have lov at spørge, hvor du har fundet disse tal? Findes der en budget-oversigt for alle superliga-klubber?
  Top 6-målsætningen for AGF var vanvittig fra starten af. Bedre at nedtone forventningerne og så overraske positivt. YDMYGHED!

  1. @bacher Lidt under halvdelen af fodboldvirksomhederne i Superligaen er på børsen og offentliggør derfor deres regnskaber, man kan ikke se hvad der er budgetteret med i regnskabet men man kan se hvor mange penge som rent faktisk bruges på personaleomkostninger og den slags. Man kan også se den bogførte værdi som spillernes transferrettigheder er opgivet til at være.

   Et godt sted at finde regnskaber og den slags er ved at drible hen på:

   http://proff.dk

   og så ellers kaste sig ud i en søgning.

   I nogle tilfælde kan det godt være svært at finde informationerne, f.eks. i Lyngby BKs tilfælde (selskabet hedder Nordic Blue Invest A/S, det hed oprindeligt Viborg Håndbold klub *). Men så kan man være heldig at finde det ud fra f.eks. navnet på bestyrelsesformanden eller direktøren. Det er også interessant at se på rollerne som deltagerne i bestyrelsen har.

   * http://www.proff.dk/firma/viborg-h%C3%A5ndbold-klub/hellerup/andre-sportsaktiviteter/13358871-1/

 3. Mon der er bestilt ekstra sæbe til håndvasken ? Når JN udtaler, der er foretaget investeringer til top 6 og Glen har været inde over indkøbene, er “kniven” rettet mod Glen. PC klarer “frisag”, fordi han kun har kikset et transfervindue og samtidig er JN’s buddy.

 4. “Vi har investeret efter at komme i Top 6” – ja, når man ser på hvad der er investeret, men ikke når man ser hvad der er investeret i.

  Derefter en Messi-kliche, som vel bare skal dække over, at man her drevet klubben så elendigt, at ingen blot marginal kompetent spiller – tilsyneladende – kan hentes til klubben. Der er kø ved håndvasken trods blinkende advarselslamper siden august.

 5. Personligt har jeg syntes godt om indstillingen i næsten alle kampe.. synes på den måde at vi faktisk har rykket os fra tidligere, hvor man jo faktisk så opgivende ud fra start..

  Men som nogle siger, hvor er de unge talenter i forhold til indkøbene? jeg tror personligt at der render mange spillere rundt i 1. division og måske endda 2. division, samt egne rækker, der rent faktisk er meget tæt på de dyre drenge fra udlandet.. ofte ser vi klubber teste ukendte danske talenter, som rent faktisk giver genlyd.. Skov, Duelund, ham i AaB, hele FCN hehe.. og naturligvis vil de svinge lidt, men synes ikke de mange udlændinge i ligaen og i AGF har bevist at de er meget bedre/mere stabile.. men kender ikke priserne i DK lavere rækker kontra de østlande vi har hente flere fra??

 6. Latterligt at se den nuværende trup som stærk nok til Top 6. Selv drn største tåbe kan se at det er en umulighed med den sørgelige gruppe af over the hill spillere og rejects fra andre klubber. Tag dig sammen, JN.

 7. Man har desværre fortsat, hvad man har gjort i alt for mange år; Betalt alt for meget for middelmådige spillere!

  Selvfølgelig har der også været gode spillere som f.eks. Duncan. Og spillere, hvor man kan se at der er et stort potentiale som de bare kun har fået vist i glimt (tænker en Amini, og Bjarnason), men størstedelen har bare ikke vist sig at have niveau. Og nogle har knap nok set ud til at kunne begå sig i 1. div.!

  PC dumpede sit første transfervindue fordi han kun fik penge til at hente en erstatning for Soares. Og disse blev brugt på at hente Rask, der på papiret var en ok., rutineret løsning. Virkeligheden har dog indtil videre vist sig at være en anden!
  PC’s opgave fremadrettet må være hovedsageligt ikke at brænde hele budgettet af på såkaldte “navne” fra mindre ligaer, der statistisk set har langt større sandsynlighed for at blive fiasko end succes. Og i højere grad kigge eks. i 1. Div. efter spillere med potentiale til ligaen.

  1. @ Negreanu

   Tja! Duncan har kun formået at score i 7 ud af 23 mulige kampe (Pokalen inkl.) i denne sæson. I alt 11 mål.
   Ikke super, men et ok. snit. Havde de været fordelt over nogle flere kampe, havde det nok kastet lidt flere point af sig.

   Men ja! Vi har i alt for mange kampe ikke fået nok ud af Duncan, hvilket jeg mere synes halder tilbage på hans medspillere, end Duncan selv.
   Han har alt for ofte været overladt for meget til sig selv, og/eller blevet spillet forkert.
   Duncan er brølstærk, og vil altid være farlig inde i feltet, men når man bare losser bolden ind eller op til ham vil det alt andet lige være noget lettere at dække op for, når det kun er ham forsvaret skal koncentrere sig om.
   Den omtalte ‘Duncan-bold’ med bl.a. at bruge ham som spilstation er for længst luret som vores eneste reelle våben. Og når det så lykkedes har han som forreste mand for ofte manglet nogen at “flække” den videre til.
   Tager han den modsat ned til sig selv, er han ikke hurtigere end at det er de færreste forsvarer i ligane, han løber fra.

   Starten af kampen mod Silkeborg gav sammen med Viborg-kampen dog forhåbninger om et mere uforudsigeligt angreb med flere strenge at spille på; om det så er Duncan-Bundu, Junker-Bundu, eller Duncan-Junker.
   Og det er da egentligt heller ikke fordi at vi har et decideret scorings-problem!
   Godt nok har vi haft 8 kampe uden scoringer i denne sæson. Og alene i år har vi formået at score i alle vores kampe.
   Problemet er bare at forsvaret lukker så mange mål ind (bl.a. kun holdt buret rent i 4 ud af 32 kampe), at vi er nød til at score rigtigt mange mål for overhovedet af få point i kampene.

 8. Problemet er at vi i tyve år, med et par undtagelser, har købt alle vores spillere “på toppen”. Det vil sige for dyrt i forhold til at de ikke bliver på toppen. De klubber der overhaler os, gør det netop på at se talentet før det har foldet sig helt ud. Vores skiftende sportschefer har ikke Haft nosserne og evnerne til at turde tage chancer. Det er både dumt og dyrt. Måske pga fansenes pres for instant succes. Giv nu PC og Glen tid sammen.

 9. @Guffe,
  – jeg tror, at vi er enige langt hen ad banen…
  Jeg tænker – fx Lyngby ligger på en 3. plads efter 26 kampe og AGF ligger på en sikker 12. plads…
  Jeg er sikker på, at Lyngby har et lavet økonomisk budget end AGF – så jeg vil blot spørge dig – tror du, at AGF kan kopiere hele set-uppet af bestyrelsen, administration, træner, medical og spillere – så vi kan komme op i toppen af SL… ???

Skriv et svar