Introduktion til kviklån

0

Et kviklån er en form for forbrugslån. Forbrugslån er en betegnelse, som dækker over en lang række låntyper. Det unikke ved kviklånet er, at det er et meget hurtigt lån, som navnet netop antyder. Ofte kan du få lånet udbetalt samme dag, som du ansøger om det. I nogle tilfælde skal du vente nogle få dage. Desuden er både beløb og løbetid ofte begrænset i forhold til eksempelvis online banklån eller andre forbrugslån; kviklån er typisk et mindre lån, der skal betales tilbage inden for kort tid. Derfor kan kviklån bruges til at dække midlertidige behov, som typisk er opstået akut. Derudover er kviklånet kendetegnet ved, at det er et lån uden sikkerhed. Dette kan føre til en højere pris på lånet.

Et kviklån er et lån, der udbydes online. Det betyder altså, at du ikke kan gå til banken for at få udbetalt et kviklån. Der findes et hav af forskellige låneudbydere for online kviklån – du bør derfor undersøge markedet grundigt, før du optager lån.

Hvad med lånebeløb og løbetid?

Oftest er lånebeløbet for kviklån begrænset i forhold til andre forbugslån. Normalt kan du låne op til 10-20.000 kroner med et kviklån – det varierer dog meget fra udbyder til udbyder. Nogle låneudbydere tilbyder kviklån op til en lav grænse som 5.000 kroner, mens andre tilbyder kviklån helt op til 20.000 kroner. Der er altså ikke et entydigt svar på, hvor stort et lånebeløb du kan låne.

Ligesom lånebeløbet på kviklån er begrænset, er løbetiden det også. Kviklån skal oftest betales tilbage inden for en kortere periode, og derfor er kviklånet altså et meget kortsigtet lån. Løbetiden varierer ligeledes fra udbyder til udbyder. Den typiske løbetid er dog mellem 30 dage og et år. Lånebeløbet bliver typisk betalt tilbage i månedlige terminer, indtil lånebeløbet er fuldt tilbagebetalt.

Hvor lang tid skal jeg vente, før lånet bliver udbetalt til min bankkonto?

Kviklån, quicklån, hurtiglån eller mikrolån; kært barn har mange navne, og kviklånet er bestemt et kært barn. Ved et kviklån, der har en løbetid på under tre måneder, skal der normalt gå 48 timer, før lånet kan udbetales. Denne periode kaldes også betænkningstid, hvor du som låntager kan nå at ændre din mening. Dette gælder dog ikke ved andre typer af kviklån, hvor løbetiden er kortere. Disse kviklån er også kaldet kassekredit. Alt i alt betyder det, at der kan gå mellem en time og 48 timer, fra du har ansøgt om kviklånet, til pengene står på din bankkonto.

Vær opmærksom på ÅOP vs. rente

Du skal være særligt opmærksom på forskellen mellem ÅOP og rente ved kviklån. Når du optager et kviklån, vil du ofte se, at prisen på kviklånet er forholdsvis høj. Dette skyldes, at kviklån er risikofri. Dette betyder, at låneudbyderens risiko bliver større, og derfor tager låneudbyderen ofte en højere pris for lånet. Det er dog muligt at finde billigere kviklån. Her er det vigtigt at du kigger på lånets ÅOP og ikke på kviklånets rente – hermed medregner du også den pris, som låneudbyderen tager for kviklånet, og ikke kun renten på selve lånet.

 

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments