Interview med Yann Bisseck: ‘Alle har taget virkelig godt imod mig’

0

AGF har fået en dårlig, og på mange måder skuffende start på den nye 3F Superligasæson, hvor hverken spil eller resultater har levet op til tidligere præstationer under David Nielsen. En af den endnu unge sæsons positive historier for De Hvie, har været den bare 20-årige tyske forsvarsklippe Yann Auriel Bisseck, der er lejet i FC Köln, og fra første kamp præsterede, og tog ansvar i en bagkæde bestående af en række nye spillere. 

Af Lukas Voergaard Jepsen

Morethanaclub mødte Yann Bisseck efter et træningspas på Fredensvang, for at høre hvordan den første tid i Aarhus har været, og ikke mindst spørge ind til, hvordan den unge centerback så hurtigt har kunne løfte et stort ansvar, og præstere på så højt et niveau fra starten.

Alle her har taget virkelig godt imod mig, så det tog ikke lang tid at falde til på holdet og alle var venlige overfor mig fra den første dag. 

Fodbolden i Superligaen er god, niveauet er godt, vores hold er godt, vi skal bare have resultaterne med os. For mig, har de første uger i klubben været meget positive,” – Lyder det fra Bisseck, der også føler sig godt taget imod af klubbens mange fans og Ceres Park:

“Det er et godt stadion, og stemningen er virkelig god. Jeg kan huske min første kamp (mod Brøndby, red.) som var næsten perfekt, vi skulle lige have vundet kampen, for at det havde været perfekt, og fansene var superflinke efter kampen, jeg fik mange søde kommentarer på Instagram.

Jeg ved godt fansene er utilfredse med resultaterne lige nu, men de har taget rigtig godt imod mig, så jeg kan lide at spille her, jeg kan lide at spille for dem på Ceres Park,”

Det er heller ikke så mærkeligt, at GF-fans hurtigt tog den enormt fysisk stærke forsvarsspiller til sig, som en af deres egne, efter Bisseck leverede en fantastisk indsats i sin første kamp, 1-1 mod Brøndby på Ceres Park i sæsonpremieren, hvor tyskeren efterfølgende blev kåret til Man-of-the-Match.

Ny sæson – Ny klub

Det er heller ikke første gang, at Bisseck er på et lejeophold i et andet land, noget han selv mener har hjulpet gevaldigt, i forhold til at levere på et højt niveau fra starten.

“Jeg har spillet for en del hold, så jeg har prøvet at skifte hold en del gange og jeg er ung, så jeg er lidt vant til det. Jeg har før haft oplevelsen af, at skifte til et nyt hold,”

Faktisk er Bissecks ophold i AGF det fjerde lejeophold på bare to år. Først var han i forårssæsonen 18/19 udlejet til tyske Holstein Kiel, og allerede dagen efter sin retur til Köln, blev han sendt til hollandske Roda JC, inden han i sidste sæson rejste til Portugal, og for at spille for Vitoria Guimaraes.

Ifølge Bisseck, er det cheftræneren der er afgørende for, om en spiller med det samme kan præsterer på et højt niveau, og i den forbindelse roser han sin nye cheftræner, David Nielsen.

“Det har meget med træneren at gøre. Han stolede på mig fra den første dag, og selv før jeg kom til klubben, fortalte han mig, at han har brug for mig, at jeg kan bidrage til holdet, så jeg ankom med stor selvtillid, for jeg vidste at folk her regnede med mig fra starten. Det gjorde det ret nemt falde til, og spille godt fra starten,”

Nye holdkammerater, omgivelser og spilsystemer 

Ikke desto mindre, skulle man tro, at de konstante sceneskifte og nye mennesker disse medbringer, må være en udfordring, men for Bisseck, har den største udfordring været, at vænne sig til nye spilsystemer så relativt ofte.

“Jeg tog ud på mit første lejeophold da jeg var 18, det var tidligt, for jeg skulle flytte hjemmefra, flytte til en ny by, men jeg har prøvet det fire gange nu, så jeg har vænnet mig til det,” – Siger Bisseck og tilføjer:

“De fleste holdkammerater (uanset klub, red.) er altid venlige, så det med at falde til, har aldrig rigtigt været et problem. Det svære har været, at vænne sig til hvordan man spiller fodbold i de forskellige lande. Jeg har har været i Tyskland, Holland, Portugal og Danmark, så det sværeste er de nye systemer og forstå, hvordan man skal spille mod angribere i Danmark, for angribere spiller forskelligt i de forskellige lande – Det er det sværeste, men rent socialt er alt fint,”

Bisseck er langt fra den første lejespiller, der har haft stor succes i AGF i løbet af de sidste par sæsoner. Spillere som Kamil Grabara og Kevin Diks, der desværre nu begge er blevet købt af FCK, udviklede sig gevaldigt i løbet af deres tid i Aarhus, og Bisseck håber på at kunne gøre det samme – altså udvikle sig, (forhåbentligt ikke skifte til FCK!)

Han mener nemlig, at Superligaen er et godt sted for unge spillere at udvikle sig, inden de måske i fremtiden kaster sig over større udfordringer.

“Jeg har spillet i stærkere ligaer, eller ligaer, der hvert fald er rangeret en smule højere, men jeg synes det er forskelligt hvor end man er. Her i Danmark, spiller en del hold med enorm fysik, andre hold spiller flot fodbold, hvor eksempelvis i Portugal, spiller næsten alle hold med lange bolde og meget fysisk, så her (Danmark, red.) er det mere varieret og specielt som forsvarsspiller, skal man fokusere på forskellige ting, men jeg tror Danmark er en rigtig god destination for unge spillere der kan udvikle sig, og senere tage til de større ligaer,”

Selvom vi havde en rigtig fin og lærerig snak med Bisseck, kunne vi ikke ignorere holdets nuværende placering, og den dårlige start på den nye sæson, hvorfor vi også måtte spørge forsvarsspilleren om hans syn på det hele, og hvordan truppen håndterer situationen.

“Det føles som om, alle allerede nu ikke regner med os, vi har to point og har ikke præsteret som vi kunne, vi har ikke fået de point vi kunne have fået, og der skal ikke mere end tre point til, før momentum vender, men vi er skal arbejde hårdt, have fokus på at gøre det ting vi kan godt, men jeg er positiv,”

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments