Interview med Sture Sandø: Da jeg flyttede til København blev jeg meget mere aarhusianer

0
Morethanaclub.dk

Sture Sandø har i de sidste par år ageret styrmand på diverse podcast, der er blevet lydtapet for alle os fodboldelskere der hver uge, kan få udvidet vores fodboldhorisont.  

Han er stemmen, der ofte guider dig gennem minutiøse Superliga-analyser hos Mediano, eller under navnet Producer-Sture i den populære podcast, Fodboldministeriet, akkompagneret af Landsholdslars og Christian Wolny, og så bestrider han to halvtidsstillinger hos UEFA – og som han selv siger, “så har jeg nok lige til lidt mere end et fuldtidsarbejde”.

Men bag de mange timers dedikerede arbejde om at formidle fodboldverdenens foranderlige udvikling gemmer der sig vigtigst af alt en glødende AGF-fan.

– Min historik som AGF-fan er nok lidt atypisk. De første minder jeg har fra Aarhus Stadion var når Aarhus Fremad var på besøg, for det var det hold jeg fulgte da jeg var barn. Men da jeg flyttede til København blev jeg meget mere aarhusianer, end da jeg boede i Aarhus, fordi AGF dengang var jo bare Byens hold, så dem bakkede man automatisk op om. Men da jeg flyttede til København i 2011 blev jeg hele tiden konfronteret med at være jyde og aarhusianer, og så blev det noget helt andet for mig, det blev en personlig sag. Derfor er det blevet vigtigt for mig at være med til ture og kampe, for fællesskabet er helt specielt.

Er det hårdt at være AGF-fan i København?

– Nej det synes jeg egentlig ikke, men man skal have en tyk hud, altså, man skal kunne tåle at høre for meget hele tiden. Nu har AGF ikke vundet over FCK i 10 år nu, så det er lidt tungt nogen gange. Eksempelvis er noget af det vigtigste, når man diskuterer med en Brøndby-fan, ikke at snakke om hvem det har været hårdest for – fordi det har bare været hårdest for os, afslutter Sture konsekvent og fortsætter:

– Det handler meget om hvad man forventer. Ham jeg skrev speciale med er FCK-fan, og da FCK vandt pokalen sagde han, at han bare lige skulle se dem løfte trofæet, så kom han tilbage på kontoret. Det var ikke lige den fejring af en pokalfinale jeg havde planlagt i 2016 kan jeg sige. Hvis man forventer for meget er det hårdt at være AGF-fan, men de små glæder gør det overkommeligt.

Højdepunkter, trænerfyringer og en populær polak

For Sture er nogle af højdepunkterne den legendariske pokalsemifinale mod AaB i 2016, og dengang han bandede og svovlede over at sidde på pressepladserne og ikke blandt venner og andre fans, da Morten Nordstrand saksede bolden i nettet mod FCK. Omvendt er de største bekymringer for Sture, at livlinen for AGF-trænere har været faretruende kort:

– Jeg tror, at AGF virkelig har brug for en træner, der sidder kontraktperioden ud. De sidste mange mange gange vi har skiftet træner har det været efter en fyring, og det er altså ikke optimalt. Så jeg håber på, at der er noget vedholdenhed nu. Skulle det glippe for David Nielsen at komme i Top 6, så er jeg bekymret for, at han også bliver fyret. Det går mig rigtig meget på, for den ro som mange andre klubber har ved at have en træner man stoler på, det tror jeg kunne give noget godt for AGF, fortæller Sture og fortsætter om David Nielsen som løsning på problemet:

– Vi har haft mange gode trænere i klubben, der var rigtig gode før de kom til Aarhus, men så ikke har kunne trække det forpulede sværd op ad stenen. Jeg ser da David Nielsen som en god løsning, og som en træner, der godt kan trække det sværd op. Jeg tror, at man som træner i AGF skal have nogle flere redskaber end bare at være en dygtig træner, hvis man vil være succesfuld, og det har David. Han har nogle retoriske redskaber, der passer godt til de opgaver der følger med i AGF.

Tror du altid spillere og trænere har skulle tænke sig en ekstra gang om, inden de vælger at tage til AGF?

– Det var nok et nemmere valg i 80’erne, da der var lidt mere succes, men omvendt tror jeg, at mange spillere og trænere bliver tiltrukket af den her magi der er i klubben, og at du hurtigt kan blive helten og en legende i klubben. Lad os sige man har en god sæson at brænde af, så vil man da helst brænde den af i Aarhus. Hvis du kan få succes i AGF, så bliver det rigtig sjovt, og så kan du klare den alle steder. Et godt eksempel er Grabara. Det er hurtigt at blive så stort et navn i AGF. Han kom uden nogen form for tilknytning til klubben, og med en klar målsætning om at skulle videre blev han alligevel et stort navn på kort tid.

Vi bad også Sture om at sætte sit drømmehold, et hold hvis potentiale ligger i at score mål, og som han selv indskyder: “Hvis de spillede kant til træning, så er jeg ret sikker på, at det ville eksplodere”. Du kan se holdet her.

Sture Sandø takkede ja til at blive indlemmet i vores lille Hall of Fame, der nu tæller Sture, Rasmus Tantholdt, Michael Jøden og Morten Østergaard – tak for snakken, og KSDH!

 

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved