Interview med Patrick Mortensen: “Jeg blev nærmest frarådet at tage til AGF”

8
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Patrick Mortensen har fået hul på bylden i AGF, og han ligner umiddelbart den angriber, som vi har kigget efter de seneste år. Vi tog en snak med ham omkring det at være angriber i AGF, og den mentale styrke og pres der følger med.

9 mål i 12 kampe er svært at klage over, selvfølgelig med det mærkværdige mål mod Vejle in mente. Alligevel har Patrick Mortensen vist sine kvaliteter som boksangriber, men hvordan er det at komme fra en lille solstrålehistorie i Norge til AGF?

– Det er tydeligt at mærke hvor meget fodbold betyder i byen. Man kan ikke helt sammenligne Sarpsborg og AGF, da tingene bliver kørt på en lidt anden måde deroppe. Hvis vi kan begynde på det, der fungerede så godt oppe i Norge med at arbejde benhårdt for hinanden, så synes jeg vi har et sindssygt spændende projekt. Vi har nogle spillere, der kan meget på egen hånd, så det ser spændende ud.

For en angriber, måske særligt i AGF, kræver det mentale arbejde fuld fokus, og for Patrick Mortensen har det de seneste år været højt prioriteret:

– Jeg er ikke i tvivl om, at det er særligt vigtigt i AGF. Jeg blev ikke frarådet at komme her, men der var mange der ikke mente det var det rigtige for mig, for det er sjældent en angriber får stor succes her. Men det tændte mig bare endnu mere, for hvis man kan klare den her, så tror jeg på, at man kan klare den de fleste steder. Jeg følte mig godt rustet til at prøve kræfter med AGF, og det er mange års arbejde bag, der ligger grund til det. Jeg kan ikke bruge de 9 mål jeg har scoret til meget nu, for mig handler det om at nulstille og så se frem ad, lyder det fra Patrick Mortensen.

Patrick Mortensen har brugt de seneste år med en mental træner, der har klædt ham på til de psykiske udfordringer angriber-positionen medfølger. Han er gået fra en angriber, der scorer i stimer, men de seneste tre år har han bombet, som han siger, “on and off”. Men hvad var det ved AGF og særligt David Nielsen der tiltrak Mortensen til klubben:

– Jeg fik lov at træne under David i Lyngby, og allerede der havde jeg en fornemmelse af, at ham kunne jeg godt tænke mig at arbejde under igen. David er sindssygt god til at få det bedste i frem i folk og så er han en virkelig god motivator. Så er der jo fansene, når vi spiller på udebane føles det næsten som hjemmebane, det er fantastisk. Jeg ved ikke noget bedre end at score ned mod vores fans. Vi værdsætter deres engagement helt vildt, så fanbasen og kærligheden til klubben tiltrakt mig meget, fortæller Patrick Mortensen til MTAC.

KSDH

 

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
zcml
Bruger

Kan sådan set godt forstå dem, der prøvede at tale ham fra skiftet, men glad for at han ikke hørte efter!

Patrick virker til at kunne stå for presset.
Nu håber jeg bare at han bliver helt klar til den nye sæson, og at han også får vist sin farlighed mod de store hold, også.

Dichio
Bruger

Det er helt vildt flot med de 8 mål (9) i 12 kampen, men vi skal huske på det var mod hold fra den nederste del – men stadig mega flot. MEN han scorede ikke mod Esbjerg, Aab, OB og FCM – i næste sæson skal han vise han kan score mod de gode hold også. Det bliver spændende…

zcml
Bruger

Han kculle jo også ha’ scoret mod Esbjerg. Og var det ikke også mod OB? Men han lærte da heldigvis bare at skarke den ind, i stedet for at prøve den frække afslutning. Jeg er overbevist om, at han nok skal få scoret mod de store hold, og endegyldigt bevist, at han er den angriber vi har ledt efter! Om han så ligefrem kommer til at blande sig i topscorer-titlen, er en anden sag, men jeg tror ikke vi kan gøre os forventninger om at gå ud og købe en, der er bedre. Er i øvrigt også rigtig spændt ang.… Læs mere »

Dichio
Bruger

Ja havde han valgt de sikre afslutninger mod OB og EfB havde han allerede vist han kan score mod top6 hold.

Ja tak til en mere, tror som dig desværre heller ikke vi har råd til en mere i den klasse. Men en yngre på 22-26 ville være fint.

zcml
Bruger

Nej! Vi har nogle pladser, der er vigtigere at få udfyldt, end en ny top-angriber. Så det tror jeg slet ikke der er penge til.
Det var også lige så meget et svar til dem, der ikke mener at Patrick er god nok!

Det er self. skidt, hvis Patrick ikke kommer sig over sin skade, men modsat Backman, så kom Munksgaard igang igen, og Patrick selv nåede også at komme lidt med til sidst.
Så er mere forhåbningsfuld end med Backman!

En 22-26 årig, der endnu ikke har braget igennem, men stadig har potentiale, ville være optimalt.

Aarhusianer
Gæst
Aarhusianer

“….Jeg blev ikke frarådet at komme her,……” bliver så til: ““Jeg blev nærmest frarådet at tage til AGF””. De dobbelte citationstegn skyldes, at citationstegnene allerede er anvendt i artiklen!! Virkelig stærkt redaktionelt. Manden citeres for det stik modsatte af hvad han siger. Kan godt læse, at han udtaler, at mange ikke mente det var det rigtige for ham, men ærlig talt, det er sgu da useriøst og ekstra bladet værdigt. Prøv igen

zcml
Bruger

Måske man skulle ha’ lavet en lign. overskrift uden citationstegn. For det er jo sådan set ikke forkert, selvom det ikke direkte var det han sagde!

gffan17
Bruger

Jeg forstår virkelig heller ikke hvorfor der er brug for click-bait overskrifter på en hjemmeside der alligevel ikke publicere mere end 1-2 artikler pr. uge.
Hvis man er AGF fan og logger på MTAC.dk skal man da nok læse de få artikler der er alligevel.