Interview med Jovanovic del 2: Et ordentligt farvel til en GF’er af hjertet

0

Af Mattias Sundroos

Her får I del 2 af vores interview med Aleksandar Jovanovic, hvor fokus er sat på at give Jova lov til at sige et ordentligt farvel, hvilket han og vi ikke følte han fik mulighed for sidst.

Så hæld lidt kaffe i koppen og lad Jova fortælle om hvorfor det blev AGF, op- og nedture og sende en særlig besked til alle jer fans.

Når man snakker med Jova, så kan man tydeligt mærke, at klubben, byen og fansene her i Aarhus virkelig har haft en påvirkning på ham. Det var derfor ikke overraskende, da Jova kunne fortælle, at han stadig fulgte AGF tæt den dag i dag.

”Selvfølgelig følger jeg AGF! Jeg har især fulgt godt med i denne sæson, men jeg kan love, at jeg altid vil følge med”

Klapsalverne for en flot sæson hos ”De Hviie” skal dog gives til flere personer, og successen skyldes flere faktorer, hvis man spørger den tidligere AGF-målmand, som jo faktisk nåede 6 kampe i denne sæson for AGF.

”Først og fremmest, så har Lars (Red. Fournais), PC og Jacob Nielsen lavet et fantastisk stykke arbejde. For dem alle tre har jeg kun rosende ord til overs, og vi vil altid have et fantastisk forhold. Dertil kan man så lægge den gode kombination, der har været i år, i mellem folk med erfaring og unge spillere med store kvaliteter”

“Derudover må man virkelig ikke glemme staben omkring holdet, hvor Ruben (Red. Sellés), Lars (Red. Friis), Peter (Red. Sand) og Lasse (Red. Andersen) gør et fantastisk stykke arbejde. Til sidst, men ikke mindst, så er der en fuldstændig fantastisk atmosfære i omklædningsrummet, som er helt afgørende”

 

Skiftet til AGF:

Tilbage i 2016 spillede Jova i den bedste række i Serbien for klubben FK Radnicki Nis, hvor det i den sæson blev til hele 39 kampe for den serbiske målmand og hele 17 clean sheets. Derudover havde den daværende 24-årige målmand to serbiske u-20 landskampe på CV’et.

I AGF var man i den daværende sæson (15/16) endt nr. 10 oven på en sæson, hvor Morten Wieghorst, der havde fået AGF tilbage i Superligaen året forinden, blev fyret i vinterpausen, og ny mand ved roret var i stedet den tidligere Danmarks mester med FCM, Glen Riddersholm.

Udover, at fået ny træner ved roret, så havde man ligeledes ved årsskiftet sagt farvel til sportschef Jens T. Andersson, og velkommen til den nuværende sportschef Peter Christiansen (PC).

På målmandsposten havde legenden Steffen Rasmussen stået samtlige 33 kampe i den sæson, men med sine 33 år måtte man i AGF orienterer sig mod en kommende overtager, og han skulle blive fundet i Serbien.

”Kontakten til AGF startede ca. 5 måneder før jeg skrev kontrakt med dem. Jeg vidste godt, at Jens Andersson og PC kom til Serbien for at se min sidste ligakamp mod Røde Stjerne, og efter den kamp, så virkede de ret sikre på, at de gerne ville have mig, og efter bare 10 dage, så havde jeg skrevet under med AGF”

Det var dog ikke kun AGF, der havde fået øje på den talentfulde serbiske målmand. I samme sæson var Jova nemlig blevet indlemmet i den serbiske landsholdstrup og også modtaget kontraktilbud fra andre klubber.

”Grunden til, at jeg valgte at skifte til AGF, var det projekt klubben fremlagde for mig. Selvom jeg på daværende tidspunkt var en del af landsholdstruppen og også havde tilbud fra andre også større klubber, så endte valget på AGF. Især også ønsket om at fortsætte som førstevalg i den klub jeg skiftede til havde stor betydning, og det kunne AGF love mig. Den dag i dag kan jeg heldigvis se tilbage på det skifte og sige, at jeg tog den rigtige beslutning”

Selvom Jova kom til en klub, hvor han var lovet spilletid, og med en ledelse der troede på ham, så var det at flytte fra Serbien til Danmark stadig en stor omvæltning. Det var derfor vigtigt med spillere i truppen, der var villige til at hjælpe ham med at falde til, og her stod især en spiller ud for Jova.

”Det var ikke nemt for mig i starten, især ikke de første seks måneder. Det var første gang, jeg skulle bo i et andet land og dengang var mit engelske virkelig ikke særlig godt, så det var en svær barriere at bryde. Derudover så havde jeg en slem kæbeskade i starten af sæsonen, men jeg var fast besluttet på at gøre alt, hvad jeg kunne for at blive en del af truppen. Jeg var udholdende og alting, altså både skade og tilpasning, skulle da også komme i den skønneste orden. Jeg fik især stor hjælp i starten af Dino Mikanovic, som virkelig hjalp mig med at falde godt til.”
 

 

Tiden i AGF: 

De to år I AGF bød på mange blandede oplevelser i for Jovanovic, da man i hans første sæson i klubben måtte ud i et drabeligt dobbeltopgør imod de grønne fra domkirkebyen (Viborg FF) om at blive i Superligaen, blot sæsonen efter, at man havde stået i den første pokalfinale siden 96.

Dog skulle man sæsonen efter tage revanche trods endnu en tur i nedrykningsspillet, men denne gang blev man suverænt nr. 7, men måtte desværre se sig slået af et stærkt spillende FCK-hold i Europa-playoff kampen. Dog har to andre højdepunkter især sat sig fast hos Jova.

”Mine bedste øjeblikke i AGF-trøjen… Hm… Altså jeg er den dag i dag stadig stolt over at have rekorden for flest minutter uden at indkassere mål i AGF på 417 minutter, men mine sidste 10 måneder i AGF-trøjen husker jeg især for nogle store kampe. Jeg glemmer aldrig kampen, vi vandt 2-0 over Brøndby IF på Ceres Park i 17/18-sæsonen”

Alligevel var det især i Jovas sidste sæson i klubben, i hvert fald i denne omgang, at Jova fandt hans helt store højdepunkter. Man havde i sæsonen 18/19 startet ud ubesejret i de første 7 kampe med Jova i kassen, og alting så godt ud for ”De Hviie” med David Nielsen i spidsen. Man var forblevet ubesejret trods modstandere som FCM og FCK i de første syv kampe, og lige netop disse to kampe skulle sætte sig godt fast i Jovas hukommelse.

”Jeg glemmer dog heller aldrig kampene mod FCM og FCK i min sidste sæson, hvor jeg i begge kampe reddede et straffespark og vi formåede at spille uafgjort mod begge hold. Især FCK-kampen var helt speciel for mig, da jeg vidste, at denne kamp meget vel kunne blive min sidste hjemmekamp på Ceres Park”

“Og så kan jeg selvfølgelig også tilføje bronzemedaljerne i år som en sjov og noget anderledes oplevelse, da jeg med mine seks kampe jo også var en del af denne sæson, så jeg håber da, at jeg får en medalje tilsendt på et tidspunkt” – Den sidste del leveret med et stort smil og et lille grin fra den tidligere AGF-målmand.

Det var dog ikke kun resultaterne på banen og de individuelle successer, som Jovanovic skulle huske tiden i AGF mest for. En stor kærlighed til ”Smilets by” og en kæmpe gensidig respekt til byens fans er hvad Jova den dag i dag, mener har sikret AGF den helt specielle plads i hjertet, som det har fået hos ham

”Jeg har boet lidt mere end to år i Aarhus og jeg føler virkelig, at dette er min by. Min familie og jeg føler os utrolig meget hjemme her. Vi har virkelig haft nogle smukke oplevelser i denne by og den vil forblive noget specielt for os på livstid. Jeg forelskede mig fuldstændig i den levemåde og konceptet hygge, som i den grad skinner ud af Aarhus”

”Jeg kan ærligt sige, at mit forhold til fansene er det, som jeg elskede mest i min tid i AGF. Jeg delte så mange gode stunder med dem og jeg nød at spille for dem hver eneste gang!”

Dog skulle alt ikke være lutter lagkage for Jova i AGF. Især det lidt mærkelige lejeophold i denne sæson er noget, han vil huske tilbage på, som en mindre god oplevelse. Dog forsikrede han os om, at helhedsindtrykket af tiden i Aarhus forbliver positivt, men den seneste tid gav lidt gnidninger.

”Min værste oplevelse i min tid i AGF var først og fremmest beslutningen om at komme tilbage til AGF i kun 3 måneder. Jeg kan tydeligt se nu, at det skulle minimum have været et år. Derudover, så var mit forhold til David og Pold (Red. Nikolai Pold, målmandstræner i AGF) på daværende tidspunkt ikke det bedste. Det er unødvendigt at dykke mere ned i, da jeg har taget snakken med dem face-to-face, men det var et spørgsmål om respekt.”

 

En (forhåbentlig ikke) sidste besked til fansene:

En af de helt store ønsker for Jova, da vi kontaktede ham i forhold til et interview, var at få lov til at sende et ordentligt farvel til fansene, hvilket han ikke følte, han fik givet/sagt i vinters. Dog ville han ikke udelukke, at farvellet kunne blive et på-gensyn i stedet, hvilket du kan læse om i del 1 af interviewet med Jovanovic, som vi udgav tidligere på ugen.

”Hvad der angår fansene, så er det fuldstændig unikt den opbakning AGF har til hver eneste kamp, hjemme eller ude. Jeg havde et fuldstændig fantastisk forhold til de her fans og jeg er så beæret over de øjeblikke, vi har delt sammen. Jova-jova-jova-jovanovic vil forblive hos mig for evigt, og min besked til fansene er helt sikkert at blive ved, som de altid har gjort, det gør jer til de bedste fans, og så vil jeg virkelig gerne lykønske dem med bronzemedaljerne, det er virkelig også deres fortjeneste og de fortjener det virkelig efter 23 års ventetid”

 

Vi på redaktionen kan ikke sige meget andet end, at vi i hvert fald har nydt tiden med Jovanovic og virkelig elskede at kunne mærke på ham, hvor meget byen, klubben og fansene har betydet. Vi håber helt sikkert, at det bliver et gensyn en dag.

Har I beskeder eller minder I gerne vil have, at vi sender videre til Jova, så skriv dem i kommentarfeltet, ellers så er der blot at sige:

”Jova-jova-jova-jovanovic”

 

 

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved