Interview med Jovanovic del 1: Tidligere AGF-spiller på klubjagt og flere danske klubber har meldt deres interesse

1

Af Mattias Sundroos

Vi på MTAC har fået os en snak med den tidligere AGF-spiller og serbiske landsholdsmålmand, Aleksandar Jovanovic. Jovanovic, der har spillet 80 kampe i den ”hviie” trøje, kunne fortælle os, at han ikke lige frem var tilfreds med hans nuværende situation i den spanske klub Huesca.

 

Huesca, som ellers lige nu indtager førstepladsen i Segunda Division, bedre kendt som LaLiga 2, og dermed en sikret oprykning til den bedste spanske række, kan ikke love Jova den faste spilletid, han ønsker. Og selvom Jova har været glad for lejeperioden i Deportivo La Coruña, så kan han heller ikke her øjne en fremtid.

”Jeg har kontrakt med Huesca for endnu et år, men jeg har været udlejet de seneste 6 måneder til Deportivo La Coruña. Jeg vil på mange måder gerne blive her (Red. Deportivo), da det er en stor klub og det føles virkelig også sådan på alle niveauer, men situationen i Segunda Division er blevet noget mere kompliceret pga. Covid-19. Det er derfor blevet usikkert om Deportivo skal forblive i Segunda Division. Derfor er jeg på udkig efter en ny klub, hvor jeg er sikret spilletid, hvilket jeg ikke kan blive lovet i Huesca, da det er det vigtigste for mig lige nu.”

 

Aleksandar Jovanovic, som har været udlejet af to omgange i denne sæson, først 3 måneder i AGF og dernæst 6 måneder i Deportivo La Coruña, understreger vigtigheden af at finde noget stabilitet og fast spilletid. Han ville dog ikke udelukke, at det godt kunne betyde et skifte tilbage til dansk fodbold.

”Der er interesse i mig flere steder fra bl.a. Spanien, Tyrkiet og i de seneste dage er jeg blevet kontaktet af to Superliga-klubber. Jeg træffer nok en endelig beslutning inden for de næste 15 dage, da jeg gerne vil færdiggøre pre-season med mit hold.”

 

En alt for kort retur til AGF

Tilbage i 2018 skiftede Aleksandar Jovanovic fra AGF til spanske Huesca for et beløb i omegnen af 7,5 millioner DKK, oven på en sæson, hvor man i AGF var endt nr. 7 efter at have spillet med i nedrykningsspillet, men måtte se FCK nuppe den sidste Europæiske plads, da man tabte 4-1 til dem i Parken.

Jovanovic startede ellers på kassen for ”De Hviie” i 18/19-sæsonens første 7 kampe, hvor man kunne gå fra banen ubesejret i alle 7 kampe og Jovanovic oven i købet også kunne bryste sig af to reddet straffespark mod henholdsvis FCK og FCM. Derfor var det ikke uforståeligt, at interessen for den serbiske målmand steg, endda oven på en sæson, hvor Jova havde slået rekorden for længste clean-sheet i AGFs historie med 423 minutter i streg uden indkasserede mål. Så da La Liga-klubben Huesca ringede, var det svært at sige nej trods den store kærlighed for AGF:

”Jeg forlod AGF, da jeg fik et tilbud fra en klub, der kæmpede med i La Liga. Det havde altid været min drøm at spille mod de bedste hold i verden, og nu var muligheden der. På den anden side, udover de sportslige motiver, så var det også en ret uimodståelig kontrakt, jeg blev tilbudt.”

”Valladolid var også meget interesseret, men det blev Huesca, da de bare var mere konkrete. Men det var virkelig ikke nemt for mig at forlade AGF, som jeg virkelig var kommet til at elske”

 

Dog blev skiftet ikke den store drøm, som Jova havde håbet på. Efter at måtte kæmpe med en lægskade de første 3 uger i Huesca, så blev Jova fast mand og stod de næste 10 kampe for La Liga-klubben. De 10 kampe bød på 6 nederlag og 4 uafgjorte, så træneren roterede gevaldigt i truppen og det sendte Jova på bænken. Herfra måtte Jova se de næste 20 kampe, så trods fuld spilletid i sæsonens to sidste kampe, så vidste Jova godt, at det var tid til et skifte.

Her var der flere klubber om buddet, og det var da også tilfældigheder og en emotionel beslutning, der sendte Jova tilbage til AGF:

”Jeg kom tilbage til AGF, da jeg ikke ville spille i den anden bedste række i Spanien med Huesca og heller ikke kunne garanteres spilletid. Jeg trænede med Huesca hele den pre-season og ventede egentlig bare på La Liga eller andre klubber fra landenes bedste rækker ville ringe. Samtidig købte Huesca to nye målmænd, så det var noget, vi var nået til enighed om.”

”Jeg var meget tæt på at skifte til den Tyrkiske Süper Lig, men i sidste ende pga. problemer med FIFA, så kunne klubben ikke hente mig alligevel. Jeg fik så et opkald på en af de sidste dage af transfervinduet fra Rubén Sellés i AGF, og han spurgte mig om jeg ikke ville tilbage på et lån, da man i AGF havde fået sin målmand skadet. Her tøvede jeg ikke længe, før jeg sagde ja, da det uden tvivl var det mit hjerte allerhelst ville”

 

Dog blev tiden i AGF i anden omgang ikke lige så positiv en oplevelse som første, da det kun blev til seks kampe for serberen, der ellers selv følte han ramte det niveau han skulle.

”Det var en fejl at komme på et lejeophold på kun 3 måneder. Jeg kunne tydeligt mærke, at jeg ikke var den klubben satsede på i det lange perspektiv. Da jeg kom tilbage til AGF, var jeg ellers med på ugens hold to gange på de første tre kampe. Selv i den vanvittige 3-4 kamp mod Silkeborg IF følte jeg, at jeg stod en god kamp, men efter 2-1 nederlaget til FCK, så blev jeg sat på bænken. Det er ikke noget, jeg vil uddybe mere, men jeg synes selv, at jeg efterlod et fint udtryk på de seks kampe jeg spillede”

 

Døren til AGF vil aldrig blive lukket 

Selvom Jova ikke ville afsløre, hvem han havde været i kontakt med af danske klubber, så ville han ikke udelukke, at han en dag kunne komme tilbage til AGF.

”Et retur til AGF? Det vil jeg aldrig nogensinde kunne udelukke”

Hvorvidt det kan blive en realitet, det kunne vi ikke spore os tydeligere ind på, men ambitionerne er stadig store for den serbiske målmand.

”Mine ambitioner er at komme tilbage på den helt store scene, da jeg selv mener, at jeg har den fornødne kvalitet. Jeg er 27 år gammel og dermed på vej ind i mine bedste år som målmand, så ambitionerne er på ingen måde lagt på hylden. Jeg har nu prøvet at stå i La Liga, men Bundesligaen for mig er nok stadig min største drøm”

 

Hvorvidt AGF og en tur i Europa kan være det rigtige udstillingsvindue for Jova, ja, det ved kun han og bestyrelsen i AGF. Vi på MTAC kan ikke andet end at ønske Jova alt det bedste og selvfølgelig håbe på et gensyn en dag, med et utroligt passioneret og skønt menneske, som i den grad har Aarhus i hjertet, hvilket du kan læse mere om i del 2, hvor Jova fortæller om tiden i AGF, forholdet til fansene og får sagt det farvel, han ikke ordentlig fik givet i december.

Hvad siger I? Kunne i se Jova tilbage i AGF på en mere permanent løsning?

Få notifikation
Notifikation ved
1 Comment
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
dengamle
6 måneder siden

Tror ikke på et retur til agf – han tror og vil på en større hylde. Og er det det han skal er det inden så længe. Jeg tror agf leder efter en målmand de tror på og vil have nogle år. En målmand skifter en klub ikke hver år