Interview med Casper Sloth – Del 2: Om turbulente år, manglende tillid og fremtiden

0

Casper Sloth var en stor profil i Superligaen, og som AGF-spiller fik han otte landskampe på CV’et. I dag er Casper Sloth 28 år og klubløs. Seneste landskamp var tilbage i marts 2014. Hvad skete der egentlig med Casper Sloth, og hvorfor gik karrieren i stå? Læs Sloths egen version i dette interview.

Siden januar har den tidligere danske landsholdsspiller været klubløs. Men hvordan endte karrieren her? 

Af Rasmus Thomsen

De gode præstationer for klub og landshold endte i 2014 med et skifte til udlandet. Nærmere bestemt Leeds United. Opholdet i England blev ikke som håbet for Sloth.

Karrieren fortsatte derfor i Danmark hos AaB og derefter Silkeborg IF. At vende hjem til dansk fodbold blev ikke en succes for Sloth, der derfor skiftede videre til skotske Motherwell FC sidste sommer.

Efter et halvt år i Skotland, blev kontrakten ophævet. 

I dette interview med morethanaclub, fortæller Casper Sloth åbent og ærligt om karrieren, der lige nu har ligget stille i et halvt års tid. 

Læs også første del af det store interview med Casper Sloth.

 

En turbulent tid i Leeds

Casper Sloth fik debut for AGF i efteråret 2009. I sommeren 2014 gik drømmen om et skifte til udlandet i opfyldelse, da Leeds United fra den næstbedste række i England købte danskeren fri fra AGF. En handel der indbragte AGF omkring 6 millioner kroner. 

Da Sloth spillede i AGF, oplevede han blandt andet, at være med til to nedrykninger og tre trænerfyringer. Udefra set kunne den tid godt se turbulent ud. Casper Sloth tænker dog ikke tilbage på en turbulent tid i AGF.

“Nej det gør jeg faktisk ikke. Altså jeg har sgu altid været glad for min tid i AGF. Og når jeg ser tilbage på min karriere nu, hvor jeg har været og sådan noget. Så har jeg heller aldrig haft et så godt kammeratskab, som vi havde i AGF.” 

“Man kan altid have gode holdkammerater, men det var som om, at vi var holdkammerater men også virkelig gode kammerater”.

Efter skiftet væk fra AGF, blev det til to sæsoner i Leeds. Her svarer Sloth til gengæld prompte, da snakken falder på tiden i England.

“Ja dét var turbulent”.

At tiden i Leeds var turbulent for Casper Sloth skyldes blandt andet, at klubben havde syv trænere på de to år, hvor danskeren var tilknyttet klubben.

Starten på Leeds-opholdet var ellers god. Men det første trænerskifte gjorde allerede tilværelsen svær for Sloth.

“Den sommer jeg kom, tror jeg de hentede en 13-14 nye spillere, så det var nærmest et helt nyt hold. Men det startede rigtig godt. Jeg tror jeg spillede nærmest alle kampe i de første tre måneder”.

“Så en rigtig god start, men lige pludselig blev vores træner fyret. Så fra den ene dag til den anden, der spillede jeg bare ikke én kamp. Så det var lidt ambivalent for jeg følte egentlig, at jeg havde fået en meget god start og det fik jeg også at vide”.

Selvom opholdet i England bød på syv forskellige trænere, skiftende holdkammerater og begrænset spilletid, ser Sloth tilbage på en god oplevelse.

“Jeg synes det var en mega fed liga. Championship er en super fed liga, hvor der er fuldt hus alle steder man kommer. Og god stemning. Og der er også mange gode spillere. Så en mega fed liga og et fedt land at spille i. Men det ødelagde lidt, at der aldrig rigtig var noget kontinuitet i vores hold. Og jeg tror at vi blev nummer 12 og 14 i de to sæsoner”.

“Men selve oplevelsen og selve stedet at være, og klubben… Altså mega fed klub og fedt at de er rykket i Premier League nu. Det er også en klub der skal være dér. Så det er også meget fedt for dem”.

 

Fortryder ikke Leeds-skifte

Som man kunne læse i del 1 af interviewet med Casper Sloth, havde han et stort ønske om et skifte til udlandet. Flere klubber havde løbende været inde i billedet, og Sloth havde været klar til at rejse i flere af de foregående transfervinduer.

Sloth og AGF endte med at rykke ned igen og efter tre kampe i 1. division for AGF under ledelse af Morten Wieghorst, endte Sloth i Championship hos Leeds. 

Men var englands næstbedste række drømmedestinationen for det unge stortalent, eller skiftede Sloth i mangel af bedre?

“Nej der var et par andre muligheder, men jeg tror også at AGF kiggede på hvem, der betalte flest penge. Og på den måde fik jeg selvfølgelig ikke så meget at vælge mellem. Hvis de ville betale flest penge til klubben, så var det dér, ellers så skete det ikke”.

“Men altså jeg kendte jo godt Leeds og synes, at Leeds var en spændende klub. Og jeg fortryder overhovedet ikke, at jeg tog derover”. 

“Man kan sige at der er sket mange ting, som nok har gjort, at det gik som det gjorde. Men selve starten var super god. Og på det tidspunkt tænkte jeg, at det var et godt valg og at det var en super god beslutning at tage derhen”.

“Men ja der skete så mange ting. Vi havde syv trænere og tre direktører tror jeg. Så han var ikke så let at arbejde sammen med (klubejeren, red.). Så der skete en masse ting ellers, men altså det kan man jo aldrig rigtig vide. Men jeg fortryder i hvert fald ikke min tid derovre, det var en fed klub at være en del af”.

 

Hjem til Danmark – “Wieghorst gad ikke bruge mig”

Sloth endte med at spille 14 officielle kampe for Leeds. Og efter godt to år i det engelske, tog Sloth turen hjem til Danmark. Denne gang blev destinationen Aalborg og AaB. 

Siden skiftet væk fra AGF har Sloth ikke for alvor ramt det niveau, der gjorde ham til landsholdsspiller som bare 20-årig. 

Opholdet i AaB blev ikke den store succes, men efterslæbet med manglende kampe i Leeds er ikke undskyldningen. 

“Nej men altså da jeg kom til AaB, der vidste jeg godt at jeg lige skulle have lidt tid. Og så nåede jeg at spille omkring 25 kampe i det første halve år, hvilket var ganske fint”.

Ligesom i Leeds, ramte Sloths nye klub ind i en forholdsvis hurtig trænerfyring. Lars Søndergaard blev fyret efter Sloths første halve år i klubben. 

“Men så kom Morten Wieghorst jo til AaB, og så ved jeg ikke rigtig hvad der skete. Men han gad i hvert fald ikke at bruge mig. Og så spillede jeg jo nærmest ikke en kamp. Selvom vi havde et forfærdeligt forår, hvor jeg tror vi var uden sejr i 12 eller 14 kampe i træk”. 

“Men han gad i hvert fald ikke at bruge mig. Og så var jeg jo nødt til at prøve, at finde ud af noget andet. Han sagde nærmest direkte til mig, at jeg skulle bare finde en anden klub. Så kan man godt finde ud af, at så bliver det nok ikke skide godt”.

Efter et enkelt år i AaB, måtte Casper Sloth finde sig en ny klub. Sloths tidligere træner fra AGF-tiden Peter Sørensen, stod klar med åbne arme. Casper Sloth skulle nu få karrieren tilbage på sporet i Silkeborg IF.

 

Endnu en nedrykning, endnu en trænerfyring

Casper Sloth var motiveret og klar til at spille for sin nye klub. Han var selv klar over, at der igen var et efterslæb, da han ikke havde spillet kontinuerligt i lang tid. Desværre for Sloth, så endte Silkeborg IF med at rykke ned i den første sæson med ham på holdkortet.

“Så endte det med, at jeg kom til Silkeborg med Peter Sørensen som træner. Og ja så lidt det samme igen. Jeg havde ikke spillet i et halvt år, så jeg skulle lige have lidt tid til at komme i gang”.

“Men jeg synes faktisk at det halve år, hvor vi godt nok ender med, at rykke ned, der synes jeg egentlig at jeg havde et ret godt halvt år. Og vi spillede også nogle fornuftige kampe i Silkeborg, og jeg synes faktisk at vi havde et meget godt hold. Men vi endte så i nedrykningsspillet, hvor vi alligevel smed det hele og rykkede ned”.

Da Silkeborg IF rykkede ud af Superligaen efter sæsonen 17/18, var Casper Sloth i vildrede. Han havde stadig kontrakt én sæson endnu med klubben. Men han overvejede sin fremtid.  

“Jeg havde faktisk et par tilbud om at kunne skifte, men Silkeborg ville ikke sælge mig, da vi rykkede ned. Og der følte jeg, at jeg var ved at komme lidt op i gear igen, havde fået tillid, spillet en masse kampe og var kommet ind i rytme igen”.

“Men så rykkede vi ned og de (Silkeborg IF, red.) ville gerne have, at jeg skulle forlænge, men jeg ville gerne se situationen an. For jeg havde stadig et år tilbage og følte at nu ville de ikke sælge mig. Men jeg ville selvfølgelig gerne lige se, hvad der kom til at ske”.

Selvom der var bud udefra og Casper Sloth overvejede fremtiden, var han stadig til rådighed for Silkeborg i 1. division. Træneren der havde vist Sloth tillid, og som var ved at få banket rusten af midtbanespilleren, nåede dog ikke lang tid på posten i 1. division.

“Der sker så det, at Peter bliver fyret efter en tre-fire kampe tror jeg. Fordi vi får en dårlig start i 1. division”.

“Og så henter de ham Michael Hansen ind. Og så var det lidt samme situation. Jeg tror at han var sådan lidt over, at jeg ikke gad at forlænge. Og det var ikke fordi, jeg ikke gad at spille på nogen måde, jeg ville bare gerne lige vente og se. I og med at de ikke ville sælge mig, så ville jeg gerne lige vente og se hvordan situationen blev. Om vi måske rykkede op igen, eller hvad der skulle ske”.

“Men der blev det også bare hurtigt til, at hvis jeg ikke gad at forlænge, så spillede jeg ikke en kamp. Så det var lidt det der skete igen. Fordi jeg ikke gad at forlænge min kontrakt, så ville de hellere bruge nogle andre spillere”.

 

Frosset ud i Silkeborg – “udefra ligner det, at der er sket et eller andet voldsomt”

Med overvejelser om fremtiden, et afvist kontraktudspil og en ny træner, endte en ellers god tid i Silkeborg IF, meget brat for Casper Sloth.

Med den nye træner, Michael Hansen ved roret, ophørte spilletiden for Casper Sloth. Faktisk oplevede Sloth at blive frosset helt ud. Klubben ville hverken bruge ham i kampe eller til træning.

Når Sloth tænker tilbage på karrieren, er det netop afslutningen i Silkeborg IF, som han betegner som “det værste”.

“Det er mest den i Silkeborg, der irriterer mig lidt, for jeg synes det er en mega mærkelig stil. Lige pludselig måtte jeg heller ikke træne eller noget. Med truppen”.

“Hvilket selvfølgelig får folk udefra til at tænke, at han har lavet et eller andet fuldstændig sindssygt. Men det har jeg aldrig gjort. Jeg har aldrig gjort noget som helst. Mine holdkammerater forstod heller ikke, hvorfor jeg ikke måtte træne”.

“Så en ting er at man ikke vil bruge en. Det er jo en træners skyld, det bestemmer han jo selv. Men at man ikke engang må træne med truppen… Så er det klart, at udefra ligner det at der er sket et eller andet voldsomt”. 

“Så det er faktisk mest dén der irriterede mig i forhold til det. For Silkeborg var super fint, mens jeg spillede der. Også gode fyre, som jeg spillede med der. Men så fra den ene dag til den anden, der måtte man ikke være en del af noget som helst”.

 

Trives i et omklædningsrum

Opholdet i Silkeborg IF lakkede mod enden. Sloth måtte hverken spille eller træne og klubben ønskede sig af med midtbanespilleren.

“Ja altså de ville jo gerne have mig væk, så hurtigt som muligt. Men som jeg sagde til dem, I vil gerne af med en spiller, men I lader ham ikke spille eller træne. Det gør det jo ikke ligefrem bedre”.

Få år forinden havde Sloth været på landsholdet og nu var han pludselig frosset ud i en 1. divisionsklub. Casper Sloth var træt af situationen og han var særligt træt af hvad omverdenen ville tænke.

“Folk udefra står jo og tænker, at der må være sket et eller andet. Så det var faktisk det der irriterede mig mest i den situation der. At andre folk tænker som om, at jeg har lavet et eller andet sindssygt”.

“For hvis der er noget jeg altid har haft , uanset hvor jeg har spillet, der kan du spørge mine holdkammerater. Så har jeg altid haft det godt med dem. Så det er ikke fordi, jeg er en der laver problemer, eller ikke kan indgå i et omklædningsrum, tværtimod. Det tror jeg ikke, at der er nogen der vil sige om mig. Det håber jeg ikke. Så det var lidt frustrerende. Eller det blev jeg faktisk rimelig sur over”.

 

Spildt talent eller uheldig?

Casper Sloth blev af mange folk i fodboldverdenen spået en flot karriere. Morten Olsen var vild med ham og han endte med, at spille otte landskampe. Trænere, holdkammerater og mange fans var vilde med ham og det lykkedes at komme til udlandet.

Men karrieren er gået i stå og Casper Sloth har spillet færre end 90 kampe, siden han forlod AGF for seks år siden. Som 28-årig har Sloth stadig muligheden for, at spille masser af kampe fremover.

Men er han “et spildt talent”, siden karrieren er gået sådan nedad siden, han spillede den seneste landskamp på Wembley i foråret 2014?

“Altså det med spildt talent, det synes jeg er svært. Jeg synes egentlig, jeg har gjort det fint. Men så kommer jeg tilbage til AaB og så kommer Morten Wieghorst, som jeg følte at jeg havde et fornuftigt forhold til. Jeg havde jo spillet for Morten på u21-landsholdet, men i AGF der ville han nok gerne have, at jeg blev da jeg så valgte at skifte”.

“Men altså jeg ved ikke om man stadig bærer nag over sådan nogle ting i fodboldverdenen. Det kunne jeg ikke forestille mig, man gjorde når man selv har været spiller. Han har trods alt selv spillet fodbold, så han ved hvordan det er”.

Sloth ærgrer sig over trænerfyringer og nedrykninger i de klubber, som han har repræsenteret. Og netop de skelsættende ting, har ifølge Sloth sat sit præg på karrieren siden skiftet væk fra AGF.

“Men ja hvis jeg var fortsat med at spille der (i AaB, red.), så ved man aldrig hvad der kunne være sket. Men igen… Der blev jeg sendt tilbage i et halvt år”. 

“Og så kommer jeg til Silkeborg hvor jeg spiller en sæson, hvor jeg nærmest spiller alle kampe. Jeg tror at jeg når at spille 46 kampe.  Og føler så igen, at jeg er ved at komme op i gear, fordi jeg har fået kampe og rammer et godt niveau”. 

“Vi ender så med at rykke ned, hvilket jo også er pisse uheldigt. Eller for dårligt, det kan man også sige. Men det er jo selvfølgelig ærgerligt karrieremæssigt. Og igen der, vil man så ikke sælge… Hvilket er fair, det er jo sådan det er. Men fordi jeg ikke vil forlænge, ender det så med at jeg ikke spiller i 1. division”.

“Så altså jeg synes sgu heller ikke altid at jeg har været helt heldig”.

Sloth ser i dag fremad og har også tidligere fortalt her på siden, at han håber at finde en ny klub inden længe. Og han mener tillid er vejen frem for ham.

“Det er ikke fordi jeg piver over noget, men jeg synes ikke altid at jeg har haft helt held. Altså når fodboldspillere er på det niveau som de er, så kan de fleste godt finde ud af at spille. Så det handler også om at få tillid”.

“Hvis ikke jeg havde fået tillid som helt ung i AGF, så er det heller ikke sikkert, at jeg nogensinde var nået, at komme op at spille der hvor jeg nåede. Så det går jo lidt begge veje. Men det er sådan det er”.

 

Tiden på landsholdet

Fra 2012 til 2014 repræsenterede Casper Sloth det danske landshold otte gange. Slot var 20 år gammel, da han blev ringet op af daværende landstræner Morten Olsen for første gang. Midtbanespilleren oplevede tiden på landsholdet, som det største i karrieren.

“Jamen det er klart, det er jo det største man kan opnå. Jeg kan huske første gang at jeg blev udtaget, hvor man var sådan helt puha… Det var meget meget stort. Og jeg kan huske den første samling jeg var til, hvor man lige pludselig stod og skulle spille sammen med dem, som man kun har set op til og har drømt om at spille med. Det var vildt”.

“Og jeg har jo så min debut mod Tyrkiet, hvor jeg spiller en rigtig god kamp. Hvilket selvfølgelig er mega fedt, fordi man er jo selvfølgelig noget nervøs inden sin første kamp”. 

“Men jeg synes jeg spillede nogle rigtig gode kampe på landsholdet, og jeg kom godt ind. Det var nok også derfor jeg var med, i de ca. to år hvor jeg var med. Og det ser jeg stadig som det største man kan, det er at spille for sit land. Så det ser jeg stadig som højdepunktet for min karriere”.

Sloth debuterede i en udekamp mod Tyrkiet, og han spillede sin sidste landskamp på udebane mod England, på Wembley. To store kampe og to store oplevelser for Casper Sloth. Kampene mod Tyrkiet og England ser Casper Sloth i dag også som henholdsvis en af de bedste og en af de største i karrieren.

“Ja det var måske faktisk den bedste kamp (kampen mod Tyrkiet, red.). Men samtidig var det også min debut, og sådan 45.000 tyrkere de kan altså godt finde ud af at larme, så det var også en oplevelse der ville noget. Selvom det kun var en venskabskamp, så var det noget af en oplevelse synes jeg”.

“Ja det er det nok (kampen mod England var den største kamp, red.). Hvis du både kigger på, hvem vi spillede mod og tilskuermæssigt, så var det nok. I hvert fald en af dem. Uden tvivl”.

 

Fremtiden…

Selvom Casper Sloth ikke har spillet meget fodbold i de seneste år, er han stadig aktiv. Han har tidligere fortalt til morethanaclub, at formen er fin. Der har været et par tilbud, men Sloth venter stadig på det rigtige. 

Tidligere i karrieren drømte Sloth om flere landskampe og udlandsophold. Men tanker om landsholdsfodbold fylder ikke for Sloth i dag.

“Helt ærligt så koncentrerer jeg mig bare om, at finde en klub nu. Og komme ordentligt i gang igen. Nu synes jeg, at jeg har haft for mange år, hvor det har været sådan noget her. Sådan spille lidt, og lidt ude, spille lidt og lidt ude”.

“Så mit primære fokus er sgu egentlig bare at komme ordentligt i gang nu og finde en klub, som tror på mig og som vil give mig mulighed for at spille. Så de tanker har jeg overhovedet ikke (om landsholdet, red.), for at være helt ærlig”.

 

Her på morethanaclub.dk ønsker vi Casper Sloth held og lykke fremover.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments