Interview med brandvarme Mortensen: Jeg håber på både landshold og udlandet igen

0
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Patrick Mortensen er brandvarm. Siden ankomsten til AGF i januar 2019, har Mortensen spillet 62 kampe og scoret 37 mål for klubben. 

Af Rasmus Thomsen

Den flotte mål-statistik har gjort Patrick Mortensen til den farligste AGF-angriber i nyere tid. Ingen AGF-angribere har præsteret et så flot målgennemnit i Superligaen nogensinde.

Den 31-årige angriber, der kom til klubben fra norske Sarpsborg 08 FF, har netop været udtaget til det danske A-landshold for første gang. Mortensen fik ikke landsholds-debut, men måtte se til fra bænken i venskabskampen mod Sverige.

Morethanaclub tog en snak med Patrick Mortensen om ambitionerne hos en 31-årig 3F Superliga topscorer og nybagt landsholdspiller.

Hvad drømmer Patrick Mortensen egentlig om? Har målformen og landsholdudtagelsen givet håb om endnu en udlandstur for Mortensen?

“Ja, som PC har sagt… hvis ikke man har ambitioner om at blive bedre og komme videre fra AGF, så var man ikke i AGF. Det er også sådan, jeg har det. Jeg føler mig overhovedet ikke som en 31-årig, jeg føler mig snarere som en på 22 år. Jeg har masser af overskud og masser af blod på tanden”

“Og jeg har vanvittig meget motivation for at blive bedre. Det tror jeg også, man kan se. hvis man følger mig dag for dag. Jeg prøver at få det optimale ud af min karriere og jeg føler absolut ikke, at den er forbi. Jeg håber da, at jeg kan gøre mig fortjent til, at komme en tur udlands igen via mine præstationer”

 

Med mange flotte præstationer og masser af mål for AGF, gør Patrick Mortensen i hvert fald sit til, at håbet om endnu en udlandstur lever. Vi spurgte Mortensen om han kender til interesse for ham.

“Det kommer jeg ikke til at kommentere på. Jeg koncentrerer mig om at spille fodbold og så må vi se, hvad der sker i fremtiden”

 

Turen med det danske landshold foregik under nogle særlige omstændigheder, skabt pga. coronapandemien. Det var f.eks. ikke den vanlige landstræner Kasper Hjulmand, der stod i spidsen for holdet i kampen mod Sverige. I stedet var det Ebbe Sand, der styrede de danske tøjler.

På trods af de anderledes omstændigheder, alderen og den manglende debut, så drømmer Patrick Mortensen om endnu en landsholdsudtagelse. Og så har Mortensen da også snakket med Kasper Hjulmand selv, på trods af fraværret.

“Jeg har snakket med Kasper Hjulmand. Men selvfølgelig var der nogle omstændigheder, der gjorde det muligt for mig at komme med. Men omvendt var det også fedt at vide, at der faktisk bliver lagt mærke til det man gør, selvom man er oppe i alderen”

“Der er jo rigtig mange gode danske angribere, så det var da mega fedt, at det lige pludselig blev min tur. Og det giver en masse blod på tanden. Jeg ved godt, at hvis alle er klar, så er der lang vej. Men jeg må bare gøre mit for, at han (Kasper Hjulmand, red.) ikke kan undgå mig”.

“Og der kan jo ske alle mulige ting i fremtiden. Så det gælder bare om, at fokuser på en selv og gøre det så godt som muligt. Og så må jeg håbe at det sker igen, for det var en vanvittig fed oplevelse”.

Hvis Patrick Mortensen skulle ende med endnu en tur til udlandet, vil det kræve at klubben sælger ham. Mortensen har nemlig kontrakt med AGF indtil sommeren 2023.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments