Hvad venter for AGF på den anden side af årsskiftet?

0
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Af Lukas Voergaard Jepsen

Et nyt år star for døren, og som altid starter anden halvdel af 3F Superligasæsonen med et transfervindue. Et transfervindue kan være fyldt med aktion og spænding, men det gælder sjældent i januar, og nok heller ikke for AGF i denne omgang.

Så, hvad kan vi forvente os?

Korte svar – Ikke det store. Det er for resten ikke noget, man skal være ked af. Et travlt transfervindue i januar kan meget nemt være synonym med en generel ustabilitet i en fodboldklub. At bruge muligheden for transfers i årets første måned er i sig selv udmærket, men for meget trafik er som regel ikke godt.

Januar tyder efter alt at dømme på at blive en forholdsvis stille en af slagsen på Fredensvang, hvor fokus vil være på potentielle kontraktforlængelser frem for nye spillere til klubben – og dog.

Casper Højer

Der flere spillere i AGF der uden tvivl står på listen af transferønsker i forskellige klubber rundt om i Europa, mest bemærkelsesværdig er nok Casper Højer, der i stigende grad rygtes fra klubben, og med ganske god grund.

Casper Højer har i løbet af de sidste par sæsoner nærmest konstant øget sin værdi på transfermarkedet, i takt med at hans spil på banen konstant bare er blevet bedre og bedre. Han må nu være at betragte som en af de største profiler i klubben, og med al sandsynlighed også den spiller med størst værdi på transfermarkedet.

Det er i sig selv ikke som sådan noget at skrive hjem om, problemet er bare at Højers kontrakt udløber om præcist et år, hvert fald i skrivende stund. Den 1. januar 2021 er Casper Højer en fri mand, og hvor meget det end smerter at indrømme og skrive, virker det naivt at tro, at Casper Højer ikke vil søge mod udlandet, senest 1. januar næste år – Han er simpelthen for god.

Det sætter AGF i noget af et dilemma. Enten kan man lade kontrakten løbe ud og bede til fodboldguderne om, at Højer vælger at forlænge i løbet af det kommende år, eller så må man tage en beslutning om at sælge, og i dette scenarie er timing nøgleordet.

Hvis AGF skal håbe på at få bare noget der minder om fuld pris for den talentfulde venstreback, skal afskeden desværre være snarlig. GF vil ikke få tilnærmelsesvis så mange penge for Højer til sommer, hvor han kun har seks måneder tilbage af kontrakten, i en potentiel handel.

Seneste forlydender er, at AGF har afvist et bud på Højer på godt 7.5 millioner kroner (B.T.) fra en ikke navngiven klub, men hvis GF vil have flere penge, SKAL Højer sælges inden februar. Gør man dette, vil det være fuldstændigt og absolut nødvendigt at hente en ny venstreback ind i samme vindue, og spørgsmålet er om GF har en erstatning klar. Hvem det skulle være?

Et forsigtigt bud fra MTAC-redaktionen kunne være Malte Amundsen fra Vejle BK, som jo blev nævnt en del i slutningen af sommerens vindue, men lige nu er dit bud ganske givet lige så godt som vores.

Nok om Casper Højer – Hvad kan der ellers ske?

Hvad sker der (med) Bror?

Tidligere OB-angriber Mathias Jørgensen kommer til fra New York Red Bulls på en lejeaftale med en købsklausul, og det bliver utroligt spændende at se den blot 20-årig angriber i aktion. Ikke mindst fordi Nicklas Helenius ganske givet i øjeblikket er ved at pakke sit liv i Aarhus ned, eftersom han om ganske få timer officielt er Silkeborg IF-spiller.

Mustafa Amini, der ikke har været bare i nærheden af at spille fodbold i hele efterårssæsonen forlader klubben, og meget andet kan der ikke være tilbage at sige end ’Tak for indsatsen’.

En spiller der i høj grad er værd at holde øje med, er Bror Blume. 28-årige midtbanemand har kontraktudløb til sommer, og en kontraktforlængelse synes ikke umiddelbart at vente lige om hjørnet. Ekstra Bladet kunne få ganske kort tid siden oplyse at Bror Blume skulle være interesseret i en forlængelse af den nuværende aftale, men at klubben er tøvende.

Personligt har jeg svært ved at forstå en beslutning om ikke at forlænge med Bror Blume. Han ikke måske ikke en stjernespiller i truppen, men en pålidelig og yderst hårdtarbejdende spiller, som man i høj grad burde holde fast i, om ikke andet som rotationsspiller.

Men hvad ved jeg? Det virker ganske sandsynligt, at de to parter har, om ikke decideret forhandlet endnu, så hvert fald haft samtaler. Skulle Blume efterspørge en større rolle, eller flere penge end klubben er villig til at give, er sagen jo ikke meget længere.

Uanset hvad, hvis Bror Blume ikke bliver forlænget, er det meget usandsynligt AGF vil få penge for ham.

At være på forkant

Sidst men ikke mindst bliver man nødt til at forholde sig til situationen på højrebacken. Yderst dygtige Kevin Diks, der er på en lejeaftale fra Fiorentina, vil som tingene ser ud nu, forlade Aarhus til sommer, hvilket uden tvivl vil efterlade et hul.

Man kunne håbe, at lejekontrakten måske kunne blive forlænget, eller måske endda med en købsklausul der er inden for GF´s budget. Skulle det ikke være tilfældet, ville det ikke være dumt at skue lidt frem i tiden og tage denne slags situationer på forhånd. I stedet for, at man til sommer mister Diks, og først derefter skal finde erstatningen på højrebacken, kunne man forsøge at hente den kommende Munksgaard-erstatning, hvilket nok er hvad en ny højreback ville være.

Generelt bliver det ganske givet et stille vindue, det vil jeg håbe. En måned er ikke meget, hvis man i løbet af denne skal nå at sælge, scoute og købe en spiller på en bestemt position, så generelt skal aktiviteten i januar gerne være på et minimalt niveau.

Et transfervindue er selvfølgelig altid begrænset af det tilgængelige budget, og med det in mente ville den optimale januar måned indebære et par kontraktforlængelser, og ikke meget mere. Ifølge diverse rygtebørser er der heller ikke meget gang i den på Fredensvang, det kan dog hurtigt ændres, skulle Højer blive solgt for et tilstrækkeligt beløb.

Ingen røg uden ild siges det ofte i fodboldverdenen, specielt om transfers, men der er ikke meget røg i øjeblikket. Man kunne bruge hele januar på at spekulere i hvem og hvad der måske kunne ske, men dette har været et forsøg på at forudse transfervinduet (en farlig leg) ud fra et nogenlunde realistisk og virkelighedsnært perspektiv.

Så konklusionen, et forholdsvist stille transfervindue, men en lille afsluttende bemærkning med et glimt i øjet:

Messi er fri til at forhandle kontrakt gratis fra den 1. januar.

 

Er I enige med vores observationer eller synes I, der er mulige scenarier, der mangler at blive belyst, så giv dit besyv med i kommentarfeltet. Hvis ikke, så glæd jer til vores store transfergennemgang, der kommer i starten af januar, hvor vi nørder i dybden med potentielle handler og den nuværende spillertrup i henhold til det kommende transfervindue.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments