Hvad sker der i resten af transfervinduet for AGF?

2

Af: Martin Johannes Madsen

Den 1. september kl. 00.00 er transfervinduet i Danmark endegyldigt lukket i. Små to uger er der til, og det er som regel en hektisk periode for de forskellige sportsdirektører rundt omkring i fodboldverdenen. AGF har meldt ud, at de ikke er færdige på markedet – men hvad kommer der til at ske resten af vinduet? Det giver jeg mit besyv på.

Mange AGF-fans kan se på transfervinduet indtil nu med et smil på læben. De tre tilgange der har været tiltænkt førsteholdet, har også bidt sig fast i startopstillingen. Dertil kan man også tilskrive sig rekordsalget af Albert Grønbæk, der nu skal slå sine folder i norske Bodø/Glimt.

Først og fremmest kan vi lige danne et overblik over, hvad der hidtil er sket på transfermarkedet for AGF denne sommer.

Tilgange:
Tobias Mølgaard (hentet i Vejle Boldklub)
Mads Emil Madsen (hentet i Slavia Prag)
Sigurd Haugen (hentet i Aalesund)
Marco Olsson Valdés (henter i IF Brommapojkarna)

Afgange:
Mustapha Bundu (lejeaftale udløbet)
Viktor Noring (kontrakt udløbet)
Jack Wilshere (stoppede karrieren)
Jon Dagur Thorsteinsson (fri transfer til OH Leuven)
Albert Grønbæk (solgt til Bodø/Glimt)

Men AGF er ikke færdige på transfermarkedet. Det er blevet bekræftet, at klubben aktivt søger en ny målmand. Men der er flere ting på vej, fortæller kilder omkring MTAC. Der er blandt andet en hollandsk angriber, som AGF har et godt øje til.

Udover nye tilgange, så er der stor sandsynlighed for flere afgange. Enkelte spillere har ikke bidt sig fast i Röslers system, og med lang udsigt til spilletid vil de søge nye græsgange.

Hvem kommer ind?

Ny angriber
Ifølge kilder tæt på MTAC – og også oplyst af Ekstra Bladet – så kigger AGF på den 23-årige, hollandske angriber, Jelle Duin, der er ejet af AZ Alkmaar.

Duin har dog spillet langt de fleste af hans kampe i den næstbedste række i Holland, Keuken Kampioen Divisie. Her har han præsenteret Jong AZ Alkmaar, samt FC Volendam og MVV Maastricht på lejeaftaler.

Han er et forholdsvis ukendt kapitel, men jeg prøvede at tjekke angriberens stats. Han har scoret 21 mål og lavet 7 assists på 88 kampe i den næstbedste række i Holland.

Jeg ved godt, at alle kan se gode ud i et YouTube-sammendrag – men værsgo at tjek Jelle Duin ud: https://www.youtube.com/watch?v=LfFDLKcldYw.

Jelle Duin ligner altså erstatningen for David Kurminowski.

Men skulle AGF gå ud og lave en bombe på transfermarkedet, så kunne man forestille sig at de ville gå efter at hente Wahid Faghir hjem til Danmark. Efter Faghir blev solgt fra Vejle til Stuttgart, har den unge angriber ikke haft den store succes, og VfB Stuttgart har givet ham grønt lys til at forlade klubben.

Wahid Faghir besidder et enormt potentiale, og kunne derfor være en ekstremt lukrativ signing for AGF. Hans tilstedeværelse i feltet er utroligt skarp – hans unge alder taget i betragtning. Dertil vil han kunne skærpe konkurrencen i angrebet væsentligt, så Mortensen og Haagen ikke sidder for lunt på de startende pladser.

Stuttgart hentede dog Wahid Faghir for cirka 30 millioner, og de skal derfor acceptere et større tab på Faghir, hvis han skal være en realitet for AGF, på permanent aftale. Ellers kan en lejeaftale være en mulighed.

Skal hullet efter Grønbæk-salget lappes?
Ifølge kilder tæt på MTAC, så skulle AGF være meget interesseret i at hente Arbnor Mucolli i Vejle Boldklub. Mucolli har ikke været en del af Vejle-truppen nærmest hele sæsonen, men fik dog et kvarter på banen i onsdagens kamp mod Næstved BK.

Mucolli gav i slutningen af juli måned udtryk for, at det er planen at han skal videre i dette transfervindue: “Jeg kan ikke sige noget om konkrete klubber, men jeg holder døren åben. Det er ikke kun udlandet, der er interessant, det er også Danmark,” sagde han til Vejle Amts Folkeblad.

Det skulle altså være AGF der er meget interesseret i Arbnor Mucolli, som en spiller der kan udfylde hullet efter salget af Albert Grønbæk. Mucolli har repræsenteret VB i hele 131 kampe, fordelt i Superligaen, 1. division og pokalturneringen, og han anses som værende en stor profil på Vejles mandskab.

Men Stig Inge har ikke kun øje for én hollænder, idet han også skulle have Viborg FF’s Justin Lonwijk i kikkerten. Justin Lonwijk har længe været en profil i Viborg, og har derfor naturligvis tiltrukket sig opmærksomhed fra de øvrige klubber i den danske Superliga.

Ifølge transfermarkt.com ligger Lonwijks markedsværdi på omkring 5 millioner danske kroner (€700.000), og Viborg FF virker ikke som en klub der er nem at forhandle med, især ikke når Lonwijk har en kontrakt der først udløber i 2024. Men Stig Inge holder øje med ham.

Hvem bliver den nye målmand?
Uwe Rösler var ude og bekræfte, at AGF skal have en ny målmand ind, efter Viktor Noring ikke fik sin kontrakt forlænget efter sidste sæson. Der skal en ekstra målmand ind for at styrke konkurrencen, og klubben har haft østrigske Marius Kuster til prøvetræning. Det har dog indtil videre ikke kastet en kontrakt efter sig, og det kan dermed tyde på at AGF ser sig om efter en anden.

Det oplagte bud herfra vil være 32-årige Karl-Johan Johnsson fra FCK, der i den grad er blevet kastet ud i kulden, efter hovedstadsklubben har hentet Matthew Ryan. Derudover har klubben også vores tidligere keeper, Kamil Grabara, i truppen. Johnsson ligner derfor en mand der skal væk. Desværre for AGF er det bare Peter ‘PC’ Christiansen, der står på den anden side af forhandlingsbordet – det kan blive en stor forhindring.

Igen må jeg også nævne den norske landsholdskeeper, Ørjan Nyland, der stadigvæk står uden kontrakt. Han er 31 år gammel, og passer dermed perfekt ind som ‘den erfarne’ målmand man søger til at konkurrere med Jesper Hansen og Daniel Gadegaard.

Hvem forlader klubben?
Flere medier har meldt, at David Kurminowski skulle være på vej til den polske liga, hvor Zaglebie Lubin skulle være meget interesseret i polakken. Dog tyder det på, at det kun er på en lejeaftale.

Kurminowski har også selv været ude med riven, til et polsk medie, da han fortalte at han ikke fik som lovet da han kom til AGF. Og selvom det ser ud til at det nye system passer bedre til Kurminowski, så er han altså på vej væk i denne omgang.

Et andet bud på en spiller vi ikke ser i klubben, fra den 1. september, er Alexander Munksgaard. ‘Munks’ står lige nu bag Tobias Mølgaard og Anthony D’Alberto i køen til den højre wingback. Det kan umuligt være en rolle, som Alexander Munksgaard identificerer sig selv i, og det vil være et naturligt skifte for ham at forlade klubben i jagten på spilletid andetsteds.

Derudover tror jeg også, at AGF stadig ser på muligheden for at udleje Frederik Ihler, efter hans lejeophold på Island fejlede, og han måtte hentes hjem. Ihler har brug for spilletid for at udvikle sig, og det virker mest sandsynligt at den skal findes et andet sted end AGF.

2 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
chilli
1 år siden

Dejligt med nye artikler herinde, så tak for det.

Men – kunne I ikke også få fikset replikboksen. Boksen på “Replikboks” siden virker stadig ikke. “Fejl 404”, Quick boksen på forsiden virker heller ikke optimalt, da man ikke kan besvare en anden bruger.

Undre det jer slet ikke, at aktiviteten er gået vildt meget ned?

Donmiguel
1 år siden

Nu bliver det altså for amatør agtigt herinde. Hvorfor får i ikke fikset siden? Har i overhovedet opdaget det? Meld dog for dælen noget ud”!!!#!#!#