Højer til MTAC: “Ja, jeg regner med at spille i AGF i foråret”

0
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Af Mattias Sundroos

Der er ingen tvivl om, hvilket navn samtlige af os AGF-fans i tiden frygter popper op på nyhedsmedierne, nemlig Casper Højer. Verdens bedste venstreback, eller deromkring, er nemlig en eftertragtet herre i tiden og skal pengene komme, så er det nu. Dog var det en rolig Casper Højer, der i dag kunne fortælle os, at det lige nu ikke så ud til at blive til et skifte.

Frysende koldt som Højers venstreben måtte være beskrivelsen af Fredensvang i dag. Det skulle dog ikke holde Højer fra at komme over til os med et stort smil og det evige gode humør. Træningen havde stået på hjørnespark fra lige netop nr. 16s venstre pote og i sekundet, hvor spørgsmålet fra os lød: “Kan vi forvente at se dig i den hvide trøje i foråret”, så råbte Eskelinen fra omklædningsrummets vindue netop det, som alle vi AGF-fans så gerne vil råbe til Højer i tiden:

“Four more years, four more years Højer” 

 

Dette bragte selvfølgelig smilet frem hos venstrebacken, som også forsøgede at male vores frygt til ro med ordene:

“Jamen det går jeg stærkt ud fra, at jeg gør. Vi har nogle mål, vi skal prøve at indfri og nogle drømme, vi vil opnå. Så ja, det går jeg ud fra. Før jeg får at vide af klubben, at nu har de skilt sig af med mig eller solgt mig, jamen så spiller jeg i AGF og det er jeg utrolig glad for. Så ja, jeg regner med at spille i en AGF-trøje i foråret” 

 

Meget af denne polymik kom især oven på Højers Instagram-story forleden, hvor to emojies især fik folk til at frygte et farvel:

 

 

 

 

 

 

 

Dog grinte Højer bare af lige netop den fortolkning og kunne i stedet forklare en lidt anden tanke bag:

“Ja, det var meget simpelt. Det var egentlig bare, at jeg gerne ville have AGF-fansene tilbage på stadion. Men jeg kan se, at der er mange, der har skrevet til mig. Men der er slet ikke noget i den dur, det var bare, at jeg virkelig savner folk på stadion. Når man går rundt på et tomt Ceres Park og skal have taget billeder, så synes jeg bare, at det var meget sigende. Der savner man virkelig fansene”

“Nej, men altså jeg synes bare, når man går rundt der på et tomt stadion, hvor vi jo har spillet så mange kampe foran ingen tilskuere, så tænker man selvfølgelig tilbage på de fyldte stadions, hvilket var det jeg mente med den story. Det er bare det, der gør det så sjovt at spille fodbold” 

 

En lidt anderledes opstart har ikke dræbt momentum:

Det har også ramt fodboldverdenen, at alting er lidt anderledes grundet den sygdom, vi snart ikke orker at høre navnet på mere. For AGF betød det en tur til Skagen, hvor varme himmelstrøg var byttet ud med vestenvind og David som den store fortæller. Men alt dette har bare talte ind i den danske ånd om lige netop at få hyggen lidt mere frem i ellers mørk og trist tid.

“Ja, det var lidt noget andet. Det var hyggeligt og der var godt humør på, som der altid er. Det var selvfølgelig ikke, som når du kommer ned til varme himmelstrøg og gode fodboldbaner, men ja, det var fint og det var hyggeligt at være sammen. Nu er vi heldigvis tilbage til familien og ikke oppe i Nordjylland mere, så det er nu også dejligt”

 

Især pausen har været god for Højer, som jo i løbet af efteråret døjede lidt både med sin mave og sit lår. Her har pausen gjort ham godt og det samme har Davids dosering af sit mandskab i løbet af vinterens mange træningskampe ifølge Højer.

“Ja, det går i hvert fald den rigtige vej, og meget af det kom jo også ovenpå den blindtarmsbetændelse, jeg jo havde. Jeg sgu hurtigt igang fordi, vi havde de her vigtige Europa League-kampe, så det gjorde nok, at jeg måske kom lidt hurtigere igang end, hvad godt var. Men jeg er stadig glad for, at jeg fik spillet de kampe og kunne hjælpe holdet. Nu er det bare om at gøre sig klar, fordi de vigtige kampe starter først i februar”

“Derfor har det sgu været fint at komme igang igen nu. Vi spillede mange kampe sidste sæson og jeg har især spillet mange kampe, og jeg havde nogle ting i løbet af sidste sæson, der gjorde, at jeg haltede lidt efter. Det har været en meget god periode nu her at kunne få lidt ro på, men samtidig også træne hårdt, men hvor man gør de rigtige ting. Så ja, det har været fedt at komme igang igen med drengene, og nu ser vi bare frem til de træningskampe, der kommer. Vi spiller mange kampe, så folk bliver doseret efter, hvad de har brug for” 

 

Selvom det på mange måder var lidt antiklimatisk, ikke blot for os fans, men også for spillerne og trænerne at gå på vinterpause lige midt i en sejrsperiode på fire kampe i streg, så har lige netop den afslutning på sæsonen givet blod på tanden i AGF-truppen.

“Ja, første halvleg mod AaB var virkelig god og jeg synes også, at vi har ramt det niveau flere gange. Men det er klart, at det er den halvleg, man husker tydeligst lige nu og hvor det hele bare klikkede, især i forhold til scoringerne. Jeg synes, det ser godt ud, men vi skal sørge for at kunne ramme det niveau mere end vi gjorde i efteråret. Selvom jeg holder fast, at vi ligger, hvor vi skal” 

“Jamen det er da i hvert fald målet at skabe store resultater. Jeg synes, at vi er har spillet nogle rigtig gode kampe i den første halvdel af sæsonen, også spillet nogle der har været mindre gode, men hvor vi alligevel har fået nogle gode resultater. Jeg synes, at nogle af vores første kampe og de sidste de vidste, at vi har rigtig mange gode ting i vores spil, og når vi får det forløst, så ser det altså virkelig godt ud”

 

Derfor mener Højer fortsat, at troen er på tingene i omklædningsrummet, hvor de mange ambitiøse spillere stadig sigter højt, men vigtigst af alt, så falder man tilbage i fodboldclichéen om den enkelte kamp af gangen. Så måske er ambitiøs lige netop det at sigte efter et højt niveau hver eneste gang. Det mener Højer i hvert fald.

“Vores mål er vel mest af alt at tænke på at ramme det niveau kontinuerligt, mere end det er at have målsætninger om visse pladser i tabellen. For selvfølgelig stiler man så højt, som man nu kan, men jeg tror mere for os lige nu, der handler det om at ramme vores niveau, spil og udtryk oftere. Så det er vores primære ambition”

 

Højer: “Jeg fokuserer på at gøre de andre gode, mit eget spil kommer af sig selv” 

En sidste ting vi forholdte Højer til, var de mange forskellige konstellationer, han trods alt har været med i på venstresiden. De fleste kampe har været med Thorsteinsson, men med Links og Grønbæk derovre til tider, så var vi nysgerrige på, om han følte, at det havde påvirket hans spil med de varierende kanter.

“Nej, det synes jeg faktisk ikke påvirker mit spil så meget. Jeg synes, de er gode på hver deres måde. Og helt tilbage til da jeg spillede med Anker i starten, der var det også på en helt anden måde end med Gift og Jon, men hvem jeg så spiller med, om det er Gift, Jon eller Albert betyder ikke så meget”

 

Dette skyldes ifølge Højer især det stærke koncept, der efterhånden står cementeret i AGF-lejren.

“Jeg synes egentlig, at selvom de ikke er samme typer, så gør de meget det som vores koncept er, sådan grundlæggende. Så med de strukturer og principer at falde tilbage på, så sørger det for, at det egentlig ikke ændrer så meget for mig, hvem jeg spiller med. Det er måske lidt mere afhængig af, hvem vi møder fra kamp til kamp, end hvem jeg spiller med foran mig”

 

Dog indrømmer Højer, at han måske tilpasser sit spil en smule, men det mener han, i bund og grund bare er en del af en holdsport, hvor man selvfølgelig ønsker at få sine medspiller til at stråle, hvilket prioriteres meget højt af Højer.

“Det er nok mere mig, der skal rette ind i forhold til, hvad de er gode til. Også især, da jeg har spillet så mange kampe nu, så jeg vil ikke sige, at jeg tænker ikke så meget over det, men for mig som den lidt mere rutineret, så skal jeg bare sørge for at få det bedste ud af de tre, og det tror jeg vi får mere af til foråret”

 

 

 

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments