Helenius til MTAC: Jeg føler mig klar til mit endelig gennembrud i AGF

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Af Martin Johannes Haastrup Madsen

Nicklas Helenius har flere gange bevist, at han kan gøre en forskel for AGF. Senest i pokalturneringen, hvor han bidrog med både mål og assist. Vi har taget en snak med Helenius for at høre, hvad han tænker om tilværelsen i AGF, hvor han indtil videre ofte må give sig til takke med rollen som indskifter, men til gengæld har vist sig farlig, når han får chancen.

 

Efter den hektiske pokalsejr mod Kolding IF besluttede følgerne af MTAC, at Nicklas Helenius, med hans udlignende mål til 2-2 og et oplæg til føringsmålet af Patrick Mortensen, var kampens spiller. Hovedpersonen selv var især begejstret for en 2. halvleg, hvor en taktisk ændring grundlagde et flot comeback.

”Jeg synes, det gik fint. Selv i første halvleg, selvom jeg ikke kom til så meget. Man kan altid komme med undskyldninger, men det var lidt svære betingelser og vi manglede kvalitet i vores løb og indlæg. I 2. halvleg får vi så rykket lidt om – jeg bliver rykket lidt tilbage og ”Paddy” (Patrick Mortensen red.) kommer ind – det følte jeg mig lidt mere tilpas med. Jeg kom lidt senere ind i feltet, hvor jeg synes, jeg er bedre og det følte jeg mig tilpas med, og det viste sig jo at fungere.”

Lige netop den konstellation med Helenius og Mortensen, som vi har set kaste mål af sig et par gange, og som vores målfarlige frontløbere så ofte hungrer efter, er virkelig noget som vækker begejstring hos angriberen.

”Paddy og jeg har et rigtig godt venskab og samarbejde, både på og uden for banen. Jeg føler mig bedre tilpas i rollen bag ham. Jeg har svært ved bare at stå stille. Jeg skal være med i spillet og jeg synes bestemt, at vi gør en kæmpe forskel sammen, og vores samarbejde er rigtig godt. Men jeg gør bare mit bedste hver gang”

 

Jeg er klar til at bevise mit værd her i AGF!

Selvom startpladsen er stærkt besat af klubbens anfører og topscorer, så lader den 29-årige angriber fra Svenstrup sig ikke slå ud. Han er nemlig klar til en masse spilletid, og føler, at han bestemt har kvaliteten til at yde en indsats.

”Jeg prøver bare at bidrage med dét, jeg kan – jeg arbejder hårdt, om det er på banen eller i styrke. Jeg føler mig klar til meget mere spilletid og jeg tror og håber, at det kommer. Så længe jeg er gør mit arbejde og leverer en god indsats, så kan jeg ikke gøre mere. Jeg ved, at jeg er klar, når jeg får chancen.

”Jeg ser selvfølgelig gerne mig selv som starter, og føler også, at jeg er klar til det. Jeg vil yde en indsats for AGF. Det er dét, jeg har fokus på. Jeg tager én dag ad gangen, for jeg har stadig en alder og et vist niveau til det. Jeg har været nogle pæne steder i karrieren, og jeg føler, jeg har fået den her tidligere energi tilbage i kroppen, og jeg føler, jeg kan alt igen. Det er den spiller, jeg kender mig selv som, og jeg synes, jeg har et niveau nu, der gør, at jeg kan spille mere. Jeg føler mig klar til det”

Nicklas Helenius er samtidigt klar i mælet, når han sammenligner hans tid her i AGF med slutningen af hans tid i OB, hvor han var brændt ud til sidst. Nu har han fundet glæden og kærligheden til fodbold, og han er klar på meget mere i AGF.

”Jeg føler mig 100% meget mere hjemme her. Jeg havde selvfølgelig et fantastisk forhold til mine tidligere holdkammerater, men det har jeg også her. Jeg har virkelig lyst til at spille fodbold her, og hvis jeg ikke havde det, så skulle jeg heller ikke spille fodbold. Jeg er rigtig glad her i AGF – jeg kan være mig selv hver dag og jeg elsker at spille fodbold igen. Sådan havde jeg det ikke i slutningen af min tid i OB. Jeg elsker at spille fodbold, og føler mig klar til mit endelige gennembrud i AGF”

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments