Helenius ind, Stage ud – sådan står AGF før Superliga-start

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Det sendte mere eller mindre chokbølger, gennem hele fodbolddanmark da FCK meddelte, at de havde landet en aftale med Jens Stage og AGF om en transfer fra Aarhus til København. En af byens upcoming helte, der i sidste sæson var et anker på midtbanen for byens hold var på vej videre. Stage er ikke den eneste, som er taget videre fra Aarhus-klubben – blandt andet har den polske målmand Kamil Grabara, der også var en vigtig brik i AGFs seneste superliga-sæson, forladt klubben da hans lejekontrakt udløb pr. 30 juni. Men hvordan har det efterladt AGF før 3F Superligaen begynder den anden weekend i Juli? 

Hvordan ser AGFs hold ud i den nye sæson?

På den anden side har man hentet Nicklas Helenius i OB, og Alex Gersbach i NAC Breda, som skal forsøge at forstærke den Aarhusianske klub. Men er det nok til at AGF skal kunne indfrie deres forventninger om at spille i top seks næste sæson? Eller skal de ud i en drabelig nedrykningsdyst, hvor der skal findes hele tre nedrykkere skal findes? Det kan virke lidt som at spille en omgang roulette på Rød25 at se på, når transfer-cirkusset er igang, men er giver vi et lynhurtigt overblik. 

David Nielsen satser på nye talenters kombination med stamspillere 

Cheftræner David Nielsen har ikke været på de vildeste indkøb efter, at anfører Jens Stage blev solgt til FCK. Man har hentet den tidligere AaB’er og OB’er Nicklas Helenius til at forstærke sig i angrebet, indhentet en 22-årig australsk venstreback ved navn Alex Gersbach hos hollandske NAC Breda og til sidst rykket to spillere op fra U19-holdet. De to fra U-19 holdet, der nu skal optræde på førsteholdet, er allerede etablerede angriber Alexander Andersen samt målmand Daniel Gadegaard Andersen. 

I alt har man med de to oprykkede ungdomsspilere, erhvervet sig sammenlagt otte nye spillere til truppen, mens man skal vinke farvel til seks spillere. De spillere der er kommet til er følgende: Nicolai Poulsen (fra Randers), Zachary Duncan (fra Brisbane), Alex Gersbach (fra NAC Breda), Nicklas Helenius (fra OB), Jón Dagur Thorsteinsson (fra Fulham), Nimo Gribenco (tilbage fra Stjarnan), og altså de to ungdomsspillere.

Arven efter Stage (og Grabara)

Det kan ikke beskrives med ord, hvor vigtig Jens Stage var for AGFs midtbane. Som en anden general dikterede han fuldstændig spillet på aarhusianernes midtbane, og det er nu op til blandt andet Amini at løse den opgave. Udover Stage, så var den polske målmand Kamil Grabara også en vigtig keeper for AGF, og da hans lejekontrakt med GF udløb den 30. juni er han altså heller ikke at finde i truppen længere.

I alt har seks spillere forladt AGF-truppen før sæsonstarten mod Hobro: Jens Stage (til FCK), Magnus Kaastrup (på lån til Dortmund II), Adam Guira (til Hong Kong), Andre Riel (til Lyngby), Ryan Mmaee (tilbage til Standard Liege) og endeligt Kamil Grabara (tilbage til Liverpool U23). Med disse afgange og tilføjelser til AGF-truppen bliver det interessant at se, hvor David Nielsen tropper står, når Superligaen skydes igang. 

 

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments