Halv milliard skudt i nyt AGF-stadion uden atletikbane

4
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Der er dømt nyt fodboldstadion til AGF, og i dag kunne borgmester Jacob Bundsgaard og Henrik Lind løfte sløret for planerne.

Det bliver først om fremmest uden en omkringliggende atletikbane, kunne Bundsgaard hurtigt slå fast.

Derefter blev det fremlagt, at det økonomiske aspekt bliver dækket ind fra private investorer. En hensigtserklæring på at donere intet mindre end en halv milliard til AGF’s nye fodboldstadion. Det fortalte Jens Bjerg Sørensen fra Salling Fondene, der sammen med Henrik Lind har gravet dybt i lommerne.

“Jeg vil gerne give noget tilbage til byen. Jeg har fulgt AGF, siden jeg var knægt. Jeg er kommet på stadion og har haft mange fantastiske oplevelser derude. Nu vil jeg gerne skabe muligheder for, at endnu flere kan få fantastiske oplevelser med denne store og langsigtede helhedsløsning,” sagde Henrik Lind blandt andet på pressemødet.

“Det er en historisk dag i dag, og det kan kun lade sig gøre, at vi får skudt det her i gang, fordi vi har nogle private partnere, der er villige til at være med og har en kærlighed til Aarhus,” lød det fra borgmester Jacob Bundsgaard på pressemødet.

Få notifikation
Notifikation ved
4 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
zcml
2 år siden

Er det bare mig, der har misforstået noget, eller er de 500 mio. ikke, som mange får det til at lyde, kun til stadion/multiarena, men derimod til hele området, der kommer til at hedde Kongelunden? Størstedelen er dog nok tiltænkt stadion, men AGF er jo også selv klar til at smide 50 mio. i projektet. Og andre investorer kan også melde sig; bl.a. DBU burde også smide lidt i det, hvis de vil ha’ deres 2. nationalstadion. Så der bør under alle omstændigheder kunne blive til et godt moderne stadion. Vigtigst af alt, at det ikke bliver en “hovsa”-løsning som… Læs mere »

dengamle
2 år siden

De 500.000 er til hele området – Kongelunden forventes at koste i nærheden af 1 milliard. Kommunen vil bruge 250 mill og så skal der findes investorerne til den sidste del. Stiften gætter på at det ikke bliver agf der kommer til at drive stationen men en investorer
Nu skal der bruges et år på planlægning og høring…

dengamle
2 år siden

Stiften om hvad der skal ske med stationen: Svar: Der skal ske rigtig, rigtig meget. For det første ligger det i luften, at det nye stadion i Aarhus skal kunne rumme 25.000 tilskuere – 5.000 flere end det nuværende. Både AGF og DBU ønsker sig et stadion i den størrelse. AGF håber at kunne fylde det op med jævne mellemrum, og DBU har brug for et stort Aarhus-stadion, så fodboldlandsholdet også kan spille kampe i det jyske. Samtidig kan et stort, moderne Aarhus-stadion få en vigtig rolle i DBUs bestræbelse på at trække kvindernes EM i 2025 til Danmark. For… Læs mere »

zcml
2 år siden
Reply to  dengamle

Forventer skam heller ikke at DBU bidrager økonomisk, men eftersom de ønsker et ekstra nationalstadion, så BURDE de hjælpe til.