Guide: Tips og tricks til at blive bedre i FIFA

0

For de af os, der ikke er oppe på det højeste niveauer i FIFA, er prioriteringen i stedet, hvordan man kan bevæge sig op på et endnu højere niveau og blive generelt bedre til spillet.

Selvom du måske allerede har godt styr på FIFA, så kan man aldrig få for mange gode råd. I denne artikel har vi fundet de bedste tips og tricks til at blive bedre i FIFA.

Hvis du endnu ikke har fået anskaffet dig en Playstation, og er i tvivl om hvilken model du skal vælge, så anbefaler vi at du læser Forbrugsguidens test af Playstation 4 Pro. I denne artikel har de samlet en lang række ekspertanmeldelser af modellen, så du kan få et overblik over fordele og ulemper. De sammenligninger også PS 4 Pro med PS 4 Slim, så du kan se hvilke forskelle der er på de to maskiner.

Prøv ’FIFA Trainer’

Dette er helt klart et råd, du som regel kun vil gøre brug af i en kortere periode og herefter slå fra igen. ’FIFA Trainer’ er ikke en dårlig ting at bruge, hvis du skal lære spillet at kende, eller du blot ønsker at prøve noget nyt, der kan sætte endnu mere gang i dit spil. Hvis du er helt ny til spillet, så kan du rent faktisk også sætte en funktion til, så du bliver mindet om, hvad du skal trykke på, når du skal aflevere bolden, skyde med mere.

Hav tålmodighed

Det gælder om at score mål i FIFA og vinde kampe, men du får ikke altid mål ved blot at sprinte med bolden op til modstanderens mål. Der er rigtig meget, der kan ske på vejen op til målet, hvorfor det er værd at have tålmodighed. Det er ikke nødvendigt at stresse og konstant prøve at komme op til modstanderens mål. Slap af, tag det stille og roligt og hav tålmodighed – så skal chancerne nok komme, hvilket du kan få udnyttet til din fordel – i hvert fald jo bedre du bliver med tiden.

Spil bolden rundt

Dette gode råd hører meget sammen med ovenstående råd, men nu får du det alligevel. I og med at man ikke altid skal tage bolden og sprinte op til modstanderens mål, så er det godt at spille bolden rundt på banen.

Ved at spille bolden rundt trækker du modstanderen med rundt og skaber de chancer, som du har brug for, hvilket dine spillere kan udnytte. Dette gælder også, når det kommer til forsvaret, hvor det kan være en fordel at spille bolden rundt uden at blive for ivrig og bare løbe og sparke afsted med bolden hver eneste gang.

Undgå for mange glidende tacklinger

Forsvaret er noget af det vigtigste for dit FIFA-hold, fordi disse forsvarer dit mål sammen med målmanden. Selvom det kan føles utroligt tilfredsstillende at lave et væld af glidende tacklinger, når modstanderen kommer løbende mod dit mål med bolden, er det ikke altid en god idé. Det skaber nemlig et hul for modstanderen mere end det gavner dig, fordi din spiller vil ligge ned i en kort periode. Glidende tacklinger bør derfor være undtagelsen, men skam ikke selve reglen. Selvfølgelig kan glidende tacklinger være en fordel i nogle tilfælde, hvorfor du derfor skal lære at bedømme, om det er det værd, eller om du blot skal holde igen.

Brug stående tacklinger og aflever bolden

At tackle er en stor diskussion, når det kommer til FIFA, da nogle mener, at det er rigtig godt, mens andre mener, at det ikke er noget værd. Selvom det kan være en smule tricky med glidende tacklinger, så er det noget andet med stående tacklinger.

Du kan eksempelvis bruge en stående tackling til at stikke dit ben imellem modstanderen, hvis ryg vender væk fra dig og herved snuppe bolden. På denne måde undgår du at afskærme spilleren og bliver ikke irriteret, fordi det ikke lykkes dig at snuppe bolden fra modstanderen. Stående tacklinger kan derfor i nogle situationer sagtens anbefales og være til gavn for dig.

Vær altid klar på modstanderens angreb

Når du spiller FIFA, så skal du ikke kun sørge for at holde øje med bolden. Du skal sørge for at holde øje – og være forberedt på – ethvert løb, enhver chance og ethvert angreb fra modstanderens side. Ligesom dig vil modstanderen også konstant forsøge at skabe og udnytte chancer samt komme ned til dit mål, hvorfor du altid skal være forberedt på dette.

Træn dine spillere og få bedre spillere

Hvis du er interesseret i at forbedre dine spillere i FIFA i ’Career Mode’ – eller måske endnu bare hente nogle få point – så er træning af ens spillere faktisk en rigtig god måde at gøre dette på. Det kan være en rigtig god idé at bruge noget tid på dette, da det for mange kan give gode resultater i sidste ende.

Ved aktivt at benytte sig af træningssessionerne kan du tilføje færdighedskompetencer til din hurtige unge spiller, der er dygtigere til at sprinte end at forsvare dit mål. Det kan også være, at du har købt en middelmådig målmand, som du gerne vil træne op til at blive en af de bedste. Dette kan du gøre, hvis du sørger for at bruge tid på at træne dine spillere.

Udnyt de nemme træningssessioner

Det er smart at benytte sig af at træne sine spillere – ligesom vi har nævnt ovenover. Men nogle af disse træningssessioner er temmelig vanskelige. Det er derfor en god mulighed, at du sørger for at benytte dig af alle de nemme træningssessioner, så dig og dine spillere får noget mere ud af det.
Nogle træningssessioner er direkte svære, mens andre træningssessioner er meget nemmere, og er derfor bedre at træne dine spillere i.

Invester dine penge i de unge spillere

Nogle mennesker mener, at det er at snyde lidt, hvis man køber en masse unge spillere, fordi det på denne måde er nemmere at producere nogle vaskeægte FIFA-stjerner. Det kan selvfølgelig altid diskuteres, men hvorfor ikke benytte sig af muligheden, når nu den er der – især hvis du prøver på at blive bedre til FIFA og gerne vil have flere gode resultater.

Det er værd at kigge på spillere, der er mellem 17 og 18 år med et potentiale omkring 60 eller 70. Med disse spillere kan du med tiden øge deres potentiale og gøre dem til nogle rigtige stjernespillere.

Start som en singleplayer

Selv om det kan være fristende at skynde sig ud og vise alle de andre FIFA-spillere, hvad du har at tilbyde, og hvad du kan, når det kommer til FIFA, så er det vigtigere at spille sikkert i starten.
Det anbefales, at du i hvert fald spiller sikkert – som en singleplayer – på de første 10 kampe eller deromkring. Brug tid på at opbygge dit hold gennem Squad Battles, FUT-opgaver med mere. Når du har brugt tid på dette og føler dig mere klar end nogensinde, kan du gå videre i dit FIFA-eventyr og rigtig vise de andre spillere, hvad du kan.

Gør brug af FUT-databasen

Det lyder måske indlysende, men du vil blive overrasket over, hvor mange der rent faktisk, overser denne mulighed.

At gøre brug af FUT-databasen og kigge kataloget igennem med alle spillere er en rigtig god idé. Her har du mulighed for at søge efter alle spillere ud fra specifikke ønsker eller parametre. Det er altid en god mulighed at tage et kig i kataloget for at finde de spillere – eller den spiller – der kan sørge for at fuldende dit Ultimate Team.

Proklubber

Proklubber kan findes i FIFA, hvor du her får muligheden for at lave en Virtual Pro-fodboldspiller. Her kan du spille en position på banen sammen med hele holdet i en fantastisk gengivelse af fodbold online.

Du kan gøre din Virtual Pro-spiller bedre og bedre, da du kan optjene færdighedspoint. Disse point kan blandt andet bruges på nye karaktertræk. Der er mulighed for at starte i en lav liga eller division og herved komme helt op i toppen. Det kan være en god idé at prøve at begive sig ud i Proklubber for nye og mere avancerede spillere i FIFA.

Hvis du vil se endnu flere gode råd, tips og tricks til at blive bedre til at spille FIFA, så kan du se flere tips og tricks fra vaskeægte FIFA-eksperter, der selv bruger en masse tid på spillet. Klik ind på dette link for at se eksperternes gode råd.

Bliver det muligt at spille FIFA 19 med Playstation VR-briller?

Det er ikke muligt at spille FIFA 18 med VR-briller. Men bliver det mon muligt at spille FIFA 19 med VR-briller? For blot et par år siden ville folk næsten grine, hvis du snakkede om muligheden for at spille FIFA med et par VR-briller. Men hvis du nævner det nu, så er det ikke noget, som folk vil grine af, da det meget væld snart kan blive en realitet. Hvorfor spille FIFA med et par almindelige høretelefoner, hvis du kan gøre brug af VR-briller, der fører dig direkte ind på banen eller mellem tribunerne? Men hvorfor tror folk så, at det kan blive en mulighed med VR-briller til FIFA 19? Det er fordi, at en af stifterne har udtalt, at FIFA og VR er et rigtig godt ’fit’, samt at det ville blive en fremragende oplevelse.

VR-spil er allerede ude på markedet lige så vel, som der findes et væld af forskellige VR-headset og VR-briller. Det er derfor et marked, som der har taget godt fart det seneste stykke tid.

FIFA 19 kunne derfor være det perfekte spil at få VR-briller med i. Dog er der en lille ulempe ved VR-briller og FIFA, da det på nogle punkter kan være en vanskelig implementering. Først og fremmest er oplevelsen med controlleren udover det sædvanlige, hvor det er blevet udtalt, at FIFA endnu ikke har fundet noget, der kan skabe en lige så god oplevelse som en controller.

Dernæst afhænger et spil som FIFA af reaktionstid og ens læsning af spillet, hvorfor der ikke er tid til forsinkelser, hvilket kan ske med VR. Det er endnu ikke til at sige, om VR vil blive en del af FIFA 19 – men for alle VR- og FIFA-fans derude er det værd at håbe.

Vil du læse mere om FIFA, Playstation og VR-briller, så klik ind på dette link.

Hvis du er interesseret i at vide mere om PlayStation VR-briller, så kan du læse Forbrugsguidens artikel. I denne artikel kigger de nærmere på en lang række ekspertanmeldelser, og giver et overblik over hvordan Playstation VR brillen bliver bedømt hos de forskellige eksperter. Du kan læse hele testen her.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments