Graulund: 3 ting der mangler i AGF

Skrevet den 5. december 2017 - 21:38 af
Screendump TV3Sport Peter Graulund

I gårsdagens program Superliga XL på TV3Sport faldt snakken blandt andet på AGF. Ekspert Peter Graulund var blevet bedt om at skulle liste 3 ting som var det værste ved AGF lige nu, omend han mente han kunne liste minimum 10 ting.

“Jeg tror ikke jeg kunne finde 3 positive 10, så det er fint jeg skulle finde det negative” siger Peter Graulund.

Hans 3 punkter er:

 1. Man er for dårlig med bolden. Man kan ikke dominerer fodboldkampen. Spillerne er simpelthen tekniske for ringe. …Indbyrdes forståelse, at gøre hinanden gode, at kunne analysere spillet er ikke tilstede (…).
 2. Man er for dårlig til at dække op, man har det svært med indlæg fra siderne. Man har en målmand der står for langt inde i målene, så indlæggene kommer for tæt på. Man har problemer i det åbne spil, man er ikke duelstærk nok.
 3. Der mangler en leder. Der mangler en der kan tage temperaturen på kampen, ham som kan samle de 10 andre spillere på banen, sørger for at træffe de rigtige beslutninger i forhold til kampen, som en Brian Steen Nielsen da han spillede på den centrale midte.

Hvad siger i? Har Graulund ret i sine antagelser? Er der andre ting der ikke blev nævnt men som også påvirker situationen lige nu? Og hvad skal David Nielsen gøre for at rette på det hele i vinterpausen? Kom med dit bud herunder.

 banner
+ Få 100% i bonus på første indbetaling
+ Få op til 1000 kr. i bonus
+ De største indenfor betting
+ Høje odds på lokale kampe
+ Live og almindelige odds
banner
+ 50 kr. gratis ved oprettelse
+ Op til 10.000 DKK i bonus
+ Live og almindelige odds
+ 50 free spins til casinoet (spilleautomater)
+ Alle sportsgrene

Kommentarer

 1. Han har fuldstændig ret! Især mht.:
  “Spillerne er simpelthen tekniske for ringe. …Indbyrdes forståelse, at gøre hinanden gode, at kunne analysere spillet er ikke tilstede (…)”
  Helt enig i de antagelser. Spillernes tekniske niveau og spilforståelse er umådeligt ringe

 2. Jeg er meget tæt på at være helt enig med Graulund, der er nogle ting der er helt tydelige i min optik.

  Forsvar

  Målmanden står ofte for langt inde. Korrekt, men det skyldes i høj grad det centrale forsvar og vores 6’er (eller mangel på samme). Da Jesper Juelsgaard kom ind i midterforsvaret, gav det ro med bolden, men desværre ikke ro på forsvaret i forbindelse med indlæg. Målmanden, uanset hvem, ved at de stoppere og den 6’er der på banen ikke nødvendigvis klarer der egen opgave og derfor er lysten til at gå ud i feltet mindre. Kanstrup, Juelsgaard og DAP virker tit for skrøbelige.

  Midterforsvaret kan, og gentager, kan fungerer med Kanstrup og Backman såfremt der komemr en stærk 6’er til klubben. De er begge, normalt, gode i duellerne, men er ofte i for mange mand-mand situationer med angriberne.

  Løsningen på de to problemer er, i min optik, en leder til den defensive midtbane. En spiller der kan beskytte forsvaret, og samtidig holde kæderne tæt således der er mindre rum at spille i for modstanderne.

  Midtbane

  Som nævnt, så er der er en mangel på en stærk 6’er, et anker på midtbanen der holder den centrale akse intakt. Hvis man har set svensk fodbold, så spiller de ofte med en spillende stopper på den plads. Faktisk spillede Markus Halsti den tidligere for Malmo. Jeg tror ikke nødvendigvis Juelsgaard kan spille den, faktisk tror jeg i vores nuværende trup kun Kanstrup kunne. Derfor må det være vigtigt, at få en spiller til den position. Det behøver ikke være en stopper, men det var mere for eksemplets skyld. Faktisk synes jeg godt man kunne kigge mod svensk fodbold, da de altid har fokuseret meget på den plads, og har nogle dygtige spillere der.

  Spillende typer. Igen helt enig. AGF kan simpelthen ikke tage tempoet ud af kampen, og hold i bolden, og det er et kæmpe problem. Der er nogle typer, der har spidskompetencer i helt andre facetter af spillet. En af de ting der fungerede i foråret var, at Sverrisson og Amini spillede på midten, og sammen var de i stand til at spille bolden rundt. I stedet spiller AGF nu med f.eks. Spelmann og Guira der er virkelig dårlige til holde spillet flydende.

  Alt efter hvilket system David Nielsen ønsker at spille, så mangler der enten en boldspillende kant eller en 10’er type. Jeg må indrømme, at jeg ikke har meget fidus til Tobias Sana som vores 10’er i et 4-2-3-1 system.

  Ledertype

  Det er helt oplagt, at der mangler noget og ligeledes tydeligt at der under Glen Riddersholm var et fællesskab der stod sammen. Det forsvandt sammen med Glen og derfor er der brug for en stærk leder.

  1. Synes ikke så meget det er en spillende stopper vi mangler til 6’er-positionen; højst til at dække med ved dødbolde. Derimod er det en type som BSN (som Graulund også nævner), eller en som Martin Jørgensen. BSN var ligesom Tøffe en glimrende oprydder på midtbanen, og dertil også en god spilfordeler. Martin var ikke den store “skraldemand”, men var meget forudseende, og kunne derigennem komme i vejen for meget. Og han var ligeledes en eminent spilfordeler.
   Pt. mangler vi vel begge dele, om vi så fordeler det på flere spillere! DAP har tidligere vist potentiale, men er faldet en del i niveau.

   Kan kun sige, at jeg er fuldstændigt enig med Graulund. Og igennem de mangler er man heller ikke gode nok til at sætte angriberne op; angriberne, der i øvrigt heller ikke selv er for skarpe, når muligheden byder sig.

  1. @chilli
   Jeg er enig i den generelle analyse er meget spændende.
   Lige de navne som nævnes giver jeg ikke meget for – De danske navne kunne godt være i spil men virker lidt FM agtigt sat op.
   F.eks. virker de glade for Östersunds spillerne, men på trods af deres Europæiske eventyr så tænker jeg ikke det er spillerne som kan gøre sig i AGF.

   Östersund er kendt som en meget speciel klub med en særlig kultur som får spillere til at blomstre.
   De er notorisk for at spillerne som fungerer her aldrig bliver en profil andre steder, da kultur, pres og miljø er så anderledes fra en klub langt fra alting i midten af Sverige til f.eks. Århus.

 3. Jeg har set en smule svensk fodbold i løbet af året, og specielt på 6’er positionen findes der nogle spændende typer. Det skal dog siges, at de spiller en anden slags fodbold end man gør i Danmark, det betyder blandt andet 6’eren ofte er meget stationær og egentlig ikke tager så meget del i det opbyggende spil, men snarere bruger tid på at sikre forsvaret står kompakt.

  Jeg er faldet over et par stykker der kunne være interessante.

  Oscar Lewicki er transfer-fri, og desværre out of our league. Virkelig en god spiller, men eftertragtet mange steder.

  Yngre alternativer, om end sikkert også for dyre og gode til AGF er hhv. Robert Gojani, der er lidt samme type som Oscar Lewicki, og dermed ikke lever så meget på fysik. Samt Filip Dagerstal der er omskolet stopper, der spiller defensiv midt, og derfor er god i restforsvaret samt til at sikre stoppperne.

 4. Et simpelt træk, David burde foretage, og som ville rette op på meget:

  Sæt Spellmann ned på 6’er positionen!

  Spellmann har aldrig haft teknikken til at ligge i en offensiv position. Han arbejder som en vanvittig og tackler så fuglene synger. DAP er ikke defensivt stærk nok. Spellmann er den fødte skraldemand, og så kunne vi få en person ind på midtbanen og i offensiven i stedet for ham, der kunne byde ind med flere mål, oplæg og at kunne sætte en mand af.

  Simpelt! Fatter ikke hvorfor ingen af trænerne har gjort det for længe siden.

  1. Jeg tror grunden til, at han ikke spiller 6’er er lidt den samme som Guira. Netop arbejdsraseriet og arbejdsradius. Det er ekstremt vigtigt, at 6’eren er disciplineret, og ikke lader så flytte ud af position. Det tror jeg både Spelmann og Guira vil gøre.

   Lille detalje, prøv at se hvor tæt FCN’s to midtbanespillere flytter sig ud på backerne, så følger modstanderens 6’er med derud til én af dem, og så er der et stort hul op igennem midten, hvor forsvaret kan spille den op på Marcondes, der så kan blive retvendt.

 5. 1. Spillerne er simpelthen bare for ringe – til alt!
  I de seneste 10 år, der har der trods alt altid været et par spillere, hvor man tænker “Han er for god til AGF” (Graulund som eksempel) … i dag er der INGEN som et andet hold vil være sulten efter. Absolut INGEN!

  1. Det er simpelthen for taber agtigt, de ting du melder ud her..

   At sige ingen i ligaen vil have nogle af vores spillere, er jo decideret dumt sagt – hvis flere af bundklubberne havde pengene, ville SIF, FCH, Horsen med flere gerne have spillere, som Spellmann, Duncan, Ankersen, Amini, Bundu, Kanstrup osv…

   Det er for nemt at stikke alle ned, når det ikke kører! Hvis vi får tur i den, vil hele dit syn jo dreje med – og det værste du skriver: Graulund var for god til AGF… hvad f… !!! det vil sige, at du har et syn på AGF, som SKAL være midterklub at best, eller bundklub som defination.. Graulund var god men havde også et hold bag sig, der også var med på banen..

  2. Jamen, det er da også super flot – og meget “vinder”-agtigt at have spillere som bundklubberne gerne vil have. Amini gad Randers ikke at have og Kanstrup ville Sønderjyske heller ikke beholde, så er du selv klar over hvilket lort du lukker ud?
   Hvis du ellers er gammel nok til at vide det, så har AGF været notorisk bundhold siden 97 sæsonen, dvs. de sidste 20 år med en imponerende 5. plads som bedste resultat.
   Hvilken virkelighed lever du i? AGF er et bundhold og derfor vil en spiller af Graulund’s, kaliber altid være imponerende.

  3. Ser du kampen imod Brøndby? Mener du stadigvæk at ingen spillere på vores hold kan bruges andre steder? Er 41 og har fulgt holdet som medlem af fanklubben på stadion siden 1993.. så tror nok jeg er kvalificeret til at rette på dumme udtalelser som dit oprindelige indlæg… kom igen…

 6. Tænk hvis alle klubber fik denne analyse fordi det ikke kører for dem – altså ja, vi har absolut ikke tur i den.. men at kalde spillerne for teknisk dårlige og det er derfor vi ligger, hvor vi gør – er jo noget af det dummeste længe… er vores spillere seriøst dårligere teknisk end massen i Horsens, Hobro, AaB, OB, FCH, osv… NEJ !!

  Der kom et skifte, som skabte uro og ikke den gode start man havde håbet for David Nielsen.. så bliver alt selvforstærkende og ja BLODRUS, som sikkert er noget hyænerne rundt omkring vil hænge sig i som et nyt fyord a la PROCES…

  Slap nu lidt af og lad os se, hvordan vi ser ud når sæsonen er færdig – støt op , der er alligevel intet, der kan gøres ved tingene nu andet end at arbejde hårdt og give drengene lidt ro!

Skriv et svar