Godnat København, sølvet er på vej mod Aarhus

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Af Mattias Sundroos

AGF leverede endnu en magtdemonstration her til aften, hvor man inden kampen var sikret bronzemedaljer, men med sejren i dag nu har erobret andenpladsen fra FC København med kun to kampe tilbage.

Med et pointtab for de gule fra Vestegnen kunne “De Hviie” løbe ind på Parkens græs velvidende om, at de første medaljer i 23 år nu var en realitet. Dog kunne man ikke helt smide armene i vejret endnu, da en sejr her til aften kunne bringe AGF op på andenpladsen for første gang i årets 3F Superliga, og dermed “kun” to kampe fra første sølvmedalje siden 1995/1996. Men før man kunne lade tankerne løbe mod sølvet, så stod man overfor en 11-årig forbandelse uden sejre i Parken, og en sejr var et krav, hvis AGF skulle snuppe andenpladsen fra de kriseramte københavnere.

Der var ingen tvivl om betydningen af kampen i dag, hvilket man tydeligt så på intensiteten på banen. Dog lignede AGF’erne bare et hold med klart større tro på tingene og kunne meget fortjent tage alle tre point med fra Parken for første gang i 11 år.

Referat:

Første halvleg

Det var et tydeligt tændt og sultent AGF-hold, der fra kampens start lagde ud med et højt, aggresivt pres på FC København i dag i Parken. Kampen startede derfor ud i et højt tempo med masser af dueller og omskiftelig boldbesiddelse. Det var dog hjemmeholdet, der kom frem til de fleste chancer i starten af første halvleg, men ikke nogen der for alvor blev farlige.

Vi skulle dog ikke længere hen end det 21′ minut, hvor AGF fik tilkæmpet sig et hjørnespark. Her sendte venstrebacken Casper Højer bolden lige ind i hovedet på højrebacken, den hollandske lejesvend Kevin Diks, som kunne bringe AGF foran med 1-0. Første reelle chance til “De Hviie”, men ikke desto mindre var man nu pludselig på vej mod sølvmedaljer.

FCK fortsatte på bolden, men det lignede at passe AGF’erne helt fint. De sad tæt i duellerne og havde mest sult i øjnene, hvilket var symboliseret med Frederik Tingager som vandt en hovedstødsduel og fik bolden op til Blume på kanten af FCK feltet. Blume leverede så en smuk, blød indersideaflevering, og pludselig stod Ankersen helt fri i feltet og 2-0 til AGF. Det var et FCK-hold, der nærmest så skræmte ud efter scoringen, og et AGF-hold, der bare massede videre. Blot minuttet efter blev Thorsteinsson spillet fri i feltet af Højer, men snubler over bolden, en chance der ellers kunne have gjort det til stillingen 0-3, og dermed have givet FCK dødsstødet.

Men kampen var ikke slut endnu. Den tidligere AGF’er Jens Stage kunne udnytte en dårlig clearing og reducerede til stilling 1-2. AGF svarede med det samme igen, da Diks orkistrede et kontraangreb, som gav Thorsteinsson en fri skudmulighed, men Bengtsson nåede at blokere bolden til hjørnespark. Det var derfor et utrolig presset FCK-hold, der gik til pause bagud med 2-1 imod et AGF-hold, der for alvor troede på tingene og nu var på vej mod anden sejr i træk mod den direkte sølvkonkurrent fra København.

Anden halvleg

Anden halvleg startede med lige så højt tempo som første halvleg sluttede. Efter 7 minutter kunne AGF sætte en kniv lige i brystet på de sårede Københavnerne, da Casper Højer, der i seneste kamp mod FCM leverede et af sine bedre mål, skulle komme med endnu en kandidat til årets mål, da han fra over 30 meters afstand bankede bolden i det lange hjørne. 3-1 til AGF og duften af sølv blev for alvor forstærket i Smilets by.

61′ minut fik FCK et straffespark, da Nicolai Poulsen kom for sent i en takling på Bartolec. Her sparkede Jonas Wind og bragte FCK tilbage i kampen med cifferene 2-3. En fantastisk fodboldkamp med høj intensitet, masser af mål og to hold der kæmpede røven ud af bukserne for sølvmedaljerne. Reduceringen ændrede da også lidt på kampbilledet og FCK begyndte at lægge et hårdt pres omkring AGF-feltet.

Højers dødboldsfod var dog ikke færdig for i dag. I det 76′ minut sendte Casper Højer et perfekt slået indlæg lige i panden på Patrick “Målkongen” Mortensen, som kunne tangere de to topscorer med sit 17’ende sæson. Et flot eksikveret hovedstød i en nærmest flyvende hollænder, og AGF var nu kun 12 minutter fra at kunne færdiggøre erobringen af andenpladsen. FCK havde dog svært ved at komme til de helt store chancer imod et AGF-hold, der sad tæt i duellerne og som lukkede godt af omkring eget felt.

Dog havde FCK et par store chancer i de sidste fem minutter, men var ikke i stand til at passere en velspillende William Eskelinen i AGF-målet. AGF kan derfor juble over ikke blot bronzemedaljerne i dag, men også over at have erorbret andenpladsen med kun to runder tilbage af årets 3F Superliga sæson. Slutprogrammet hedder FCN ude og Brøndby IF hjemme imens FCK møder AaB ude og FC Nordsjælland hjemme. Alt er derfor i egne hænder for AGF, hvis drømmen om sølvmedaljer skal blive en realitet.

 

Kampfakta:

FCK – AGF: 2-4 (1-2)

0-1: Kevin Diks (21′)
0-2: Jakob Ankersen (35′)
1-2: Jens Stage (41′)
1-3: Casper Højer (52′)
2-3: Jonas Wind (62′)
2-4: Patrick Mortensen (76′)

Startopstillinger:

AGF:

Målmand: William Eskelinen

Forsvar: Kevin Diks (81: Munksgaard), Frederik Tingager, Sebastian Hausner, Casper Højer Nielsen

Midtbane: Benjamin Hvidt (90: Grønbæk), Nicolai Poulsen, Bror Blume (81: Helenius)

Angreb: Jon Thorsteinsson (70: Bundu), Patrick Mortensen, Jakob Ankersen (81: Links)

Bænk: Kasper T. Kristensen, Jesper Juelsgård, Alexander Munksgaard, Albert Grønbæk, Gift Links, Mustapha Bundu, Nicklas Helenius

FCK:

Målmand: Johnsson

Forsvar: Varela (59: Bartolec), Nelsson, Bjelland, Bengtsson (77: Oviedo)

Midtbane: Stage (59: Mudrazija), Falk (77: Biel), Zeca, Daramy

Angreb: Wind, Kaufmann (59: Papagiannopoulos)

Bænk: Grytebust, Bartolec, Papagiannopoulos, Oviedo, Biel, Thomsen, Mudrazija

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved