Gersbach til MTAC: Det har været hårdt, men jeg er endelig tilbage nu

1
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Af Mattias Sundroos

Historien om Alex Gersbach i den hvide trøje har i den grad været en historie præget af skader, hvilket gjorde de 90 minutter mod B93 til en stor forløsning for den australske venstreback.

Længe har han ventet og tålmodigt har han kæmpet. 31. oktober 2019 var senest Alex Gersbach var at finde i startopstillingen for AGF i gældende kamp. Venstrebacken, der i den grad blev spået til Højers afløser, da han kom til i 2019, har måtte se sig til takke med sølle 7 kampe i den hvide trøje inden onsdagens pokalkvartfinale.

Dog har det ikke kun skyldtes en fænomenal konkurrent på venstrebacken i Casper Højer, men også mange tilbageslag på skadesfronten, hvilket aldrig har givet Gersbach muligheden for, for alvor at vise sin kunnen her i AGF – og det har været hårdt!

“Det var virkelig godt at være ordentligt i gang igen. Der har været en rigtig rigtig lang periode for mig nu, med et lorte sidste år rent ud sagt, hvor jeg har døjet meget med skader og ikke spillet ret meget i konkurrencen med Højer. Det har været svært for mig, men jeg har bare knoklet videre hver eneste dag, lige siden jeg kom hertil, så jeg føler ikke, jeg kan gøre mere, end hvad jeg gør. Så det fortsætter jeg med!”

 

Dog ligner Gersbach en mand, der nu måske er i den bedste form, han har været i, siden han kom til klubben i juli 2019 på en fri transfer fra hollandske NAC Breda.

“Ja, det tror jeg. Jeg følte mig tilpas samtlige 90 minutter fysisk, selvfølgelig er det ikke en Superliga-kamp, men intensitet er stadig høj. Og kroppen har det rigtig godt” 

 

Gersbach: Jeg kan tilbyde andre ting end Højer 

Selvom Gersbach blot er 23 år kan han trods alt vise et CV frem med Europa League-kampe, A-landskampe, samt spilletid i både den bedste række i Norge og i Holland, så er Gersbach ydmyg omkring hans nuværende konkurrencesituation. Ikke nok med, at skader selvfølgelig har gjort, at det har været svært at ramme et topniveau, så er vores australier i stor respekt for “konkurrenten” Casper Højer.

“Jeg synes, at Højer er en kanon spiller, han er måske den bedste i ligaen i øjeblikket. Han har kvaliteter, som jeg ikke har, og jeg har måske nogle få ting, som han ikke har” 

 

Dog understreger Gersbach, at det godt kan være svært at sammenligne ham med Højer, da de er to forskellige type spillere, hvilket også skal give holdet større taktisk fleksibilitet fremadrettet.

“Jeg er måske mere end traditionel full-back, som render op og ned af kanten, løber en hel masse, søger overlappene og går efter indlægene fra baglinjen, hvor Højer måske er mere en kreativ spiller end jeg er, hvilket gør, at han søger bolden mere inde i banen og deltager i spillet på den måde” 

 

Dog fastholder Gersbach, at han er klar til at tage kampen op, men også acceptere hans nuværende position på holdet. Men med et tæt kampprogram, hårde baner og flere turneringer, så forsikrer Gersbach os om, at vi om ikke andet, kan regne 100% med ham, hvis Højer ikke skulle være klar. Dog mener Gersbach ikke, at Højers sammenstød med stolpen mod Lyngby skulle åbne en dør på søndag i Odense.

“Ja selvfølgelig, jeg er klar. Men jeg tror Højer er klar, så vi må se. Men jeg er klar, hvis han ikke er!” 

 

Selvom Gersbach forholder sig beskeden i konkurrencen på venstreback, så gik onsdagens præstation ikke cheftrænerens næse forbi, som også understregede, at Gersbach har været en af dem, der har spillet sig tættere på holdet i den seneste tid.

”Gersbach spillede en fremragende kamp, og han scorede et supervigtigt og fremragende mål for os, så det var dejligt at se, at han stemplede ind i kampen på den måde, som han gjorde.” – David Nielsen

”Rotationen var både i forhold til belastning og så var der nogle spillere, der havde fortjent at få lov til at vise sig frem. For eksempel sådan en som Gersbach, som virker har lagt på”  – David Nielsen

 

En ærgerlig slutning må ikke tage fokus fra en flot indsats

Hovedpersonen selv var dog mere beskeden omkring sin indsats, hvor han mener, at flere minutter i benene vil bringe ham på et endnu højere niveau fremadrettet.

“Den var okay, jeg var stadig lidt rusten, da jeg ikke har spillet 90 minutter i et godt stykke tid nu. Første halvleg var lidt svær, men så synes jeg, at jeg kommer rigtig godt med i kampen i anden halvleg. Jeg fik stille og roligt bygget mere selvtillid op, hvilket er rigtig svært når du ikke spiller. Selvfølgelig træner man og spiller træningskampe, men det er bare ikke det samme. Så ja, overordnet er jeg tilfreds” 

 

Udover hans egen præstation var der dog “næsten” kun roser til resten af holdet, som ifølge Gersbach har sikret sig et rigtig godt udgangspunkt frem mod returopgøret på Østerbro d. 11 marts.

“Det var en rigtig god holdindsats i dag. Undtagen det seneste minut, men ellers føler jeg, at det var en helstøbt indsats. Det er virkelig et skuffende mål, vi lukker ind til sidst, men overordnet, så synes jeg, at vi skal være glade for indsatsen i dag. Det giver et godt udgangspunkt til returopgøret” 

“Som jeg sagde, i 93 minutter er det næsten perfekt. 3-0 på hjemmebane i første kamp, det ville have været et enormt stærkt resultat, da de jo stadigvæk er et godt hold, skal man huske. 3-0 ville have gjort det til en perfekt aften, så det ødelægger det lidt med målet til sidst, men jeg er stadig stolt af drengene i dag”

 

Selvom ydmygheden nærmest ingen ende tager for Gersbach og hans roser til resten af holdet, så kan han dog alligevel se tilbage på en kamp, hvor han havde en afgørende fod med i spil. Scoringen til 2-0 var nemlig i stor grad med til at tage luften ud af den københavnske ballon, men alligevel kunne Gersbach ikke lade være med at savne fansene i jublen over sit første mål på Ceres Park.

“Det er virkelig en skam, at vi må undvære vores fans i tiden, men det er jo desværre blevet normalen nu. Det føles som så længe siden, at man har fået det sus fansene kan give. Vi savner dem helt vildt, det ville have gjort en kamp som denne, resultatet og mit mål til noget helt andet. Vi kan ikke vente på at få dem tilbage, det er en stor del af fodbolden” 

En person som Gersbach trods alt kunne juble over var tilbage sammen med ham på banen, var landsmand Daniel Arzani, som Gersbach virkelig nød at spille med på venstresiden, og ser potentiale i deres sammenspil.

“Det var virkelig fedt. Jeg tror, vi har spillet 10 minutter på landsholdet sammen og så lidt på u-23 landsholdet. Og så selvfølgelig også i sidste uges reserveholdskamp. Men det var virkelig dejligt at spille med ham på venstresiden. Jeg fandt det ret nemt. Jon er på mange måder samme type spiller som Arzani, så jeg holder også meget af at spille bag ham, men at spille med Arzani var fedt, jeg ved, hvad han tænker og hvad han vil gøre, så jeg føler, vi har en god fællesforståelse, som gør det nemmere for os begge”

 

Hvordan er jeres prognoser for vores australske venstreback, kan han med tiden blive afløseren for Højer?

Få notifikation
Notifikation ved
1 Comment
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Nudi
22 dage siden

Det kan han absolut. Det, vi nok alle tænker, er, om han kan holde sig fri for skader af betydning. Vi vidste vel godt, at vi havde noget potentielt guld stående på skadeslisten i al den tid? Vi håber, at det vil skinne på banen fremover.