Frisparksperle fra Sana sikrede flot sejr til AGF

4
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©
AGF tog her til aften imod et splittet Brøndby mandskab i en yderst underholdene og ikke minds målrig kamp.

Der har efterhånden været langt mellem de målrige kampe for AGF. Efter et ærgerligt nederlag mod Horsens fik vi alligevel scoret to offensivt flotte mål. Nu nettede vi hele tre gange mod Brøndby, så meget tyder på, at AGF for alvor har fundet målformen.

Kampen startede ellers i gul og blåt. Gæsterne kom bedst fra start og AGF havde ikke travlt med at gå i fuldt presspil, det var David Nielsen alligevel for klog til.

I stedet lød taktikken på lange bolden blandet med en tålmodighed når man endelig kom på bolden. Og det bar frugt.

AGF spillede sig flot gennem Brøndby kæderne og lige pludselig kunne Tobias Sana sende en fremragende bold i fødderne på Ankersen, der på fornemmeste vis trak forbi gæsterne og bragede den i kassen. 1-0 til AGF.

Der gik dog ikke mere end to smalle minutter før Brøndby kunne svare igen. Deres målmaskine, Wilczek, sendte igen balance i opgøret.

Det holdte dog kun 11 minutter. For igen, efter flot og tålmodigt spil i egne kæder, kunne AGF-opskriften byde på en lang bold til Casper Højer, der i et stormløb af et overlap modtog bolden på feltet. Og så hakkede han ellers kuglen så hårdt i nettet, at de medrejsende Brøndby fans skulle bruge et par sekunder på at indse, at AGF endnu en gang var foran.

AGF-dominans i 2. halvleg

AGF kom ud til 2. halvleg uden nogen ændringer. For tingene fungerede. Spillet bølgede frem og tilbage, og igen var Brøndby mest i boldbesiddelse.

Det skulle så vise sig at Brøndby ikke var besejret endnu. Endnu en gang dukker Wilczek op og fanger AGF-defensiven på det forkerte ben, da en lusket bolden fandt hele vejen til bagerste stolpe.

AGF tog dernæst fat i kampen. Det var klart at David Nielsen ville udnytte gæsternes ringe form og spille på deres usikkerhed foran de 2.000 medrejsende fans.

Flere gange fik AGF virkelig fat i det gode spil og med et par halvstore chancer kunne det sagtens have blevet 3-2 i midten af 2. halvleg.

Det forløsende mål kom også, til kæmpe begejstring fra et næsten fyldt Ceres Park. Tobias Sana linede op til hans livret – et frispark på kanten af feltet. Det lugtede lidt af, at den kreative svensker ville krølle den op i modsatte og hjørne. Og det gjorde han.

Ceres Park eksploderede, David Nielsen gik amok og Tobias Sana må igen anses som værende en af de bedste, hvis ikke den bedste frisparksskytte i Superligaen.

AGF kunne stille og roligt hoppe i det defensive arbejdstøj, og slide sejren hjem over et noget rystet Brøndby-mandskab.