Frie tøjler hjalp Kaastrup til gennembrud: ”Jeg er glad for at komme et sted hen, hvor folk virkelig viser, at de tror på mig”

1
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Af Rasmus Lykke Therkelsen

Magnus Kaastrup er i gang med et mindre gennembrud i Lyngby Boldklub, efter han ”slap løs” fra AGF tilbage i februar. MTAC tog en snak med den tidligere AGF-dribler.

Siden Magnus Kaastrup på januartransfervinduets Deadline Day skiftede til Lyngby Boldklub fra AGF, er det kun gået en vej for den 20-årige kantspiller; nemlig opad.

Det samme har været tilfældet for Lyngby som hold, som efter en tilværelse som nærmest stensikker nedrykker, nu for alvor har meldt sig ind i kampen om en ny plads i Danmarks bedste fodboldrække.

MTAC greb røret og tog fat i Magnus Kaastrup for at høre om, hvordan han er faldet til i det nordsjællandske, hvorfor det går så godt, hvad der gik galt i AGF, og hvad hans fremtidsdrømme lyder på.

“Det har været en sindssygt dejlig start, fortæller Kaastrup. Jeg føler mig enormt godt tilpas. Alle er fantastiske herude, både trænere, stab og spillerne. Egentlig har det været forholdsvis let at falde til, og den imødekommenhed, der er hos alle, er skidefed”

Som nævnt ovenover, er Lyngby ved at lave en ”great escape”, og med tre sejre i træk er det bestemt realistisk, at Lyngby Boldklub kan overleve i Superligaen, trods dystre forudsætninger ved julepausen. Kaastrup selv er også fortrøstningsfuld for sin nye klub:

“Det er vildt fedt at komme hertil, for det virker som om, at alle har det mindset, at ”selvfølgelig bliver vi oppe”. I al den tid, jeg har været her, er jeg kommet ind et sted, hvor der er en helt enorm tro på tingene, og så er jeg bare glad for at komme et sted hen, hvor folk tror på mig” siger Kaastrup.

 

Ung østjyde i København

På det personlige plan kan det også være svært for en ung, østjysk knægt at flytte mod hovedstaden den anden side af landet. Her afslører Kaastrup, at familien har været helt afgørende for hans velbefindende i det københavnske.

Udenfor banen har jeg fået kolossalt meget hjælp fra min familie. Specielt min ældste storebror, hans gravide kone og deres to børn har været en kæmpestor hjælp. Før jeg kunne flytte ind i mit eget, som jeg gjorde i denne uge, har jeg crashet på deres sofa, som har hjulpet helt vildt meget, og jeg tror virkelig, at det er en kæmpestor grund til, at jeg er faldet så godt til her” siger Kaastrup, og tilføjer:

“Hjælpen fra min familie uden for banen i en situation, som selvfølgelig har været ny for mig, har været enormt vigtig, for deres hjælp og den tryghed, de giver, gør hele situationen tusind gange nemmere for en nytilkommen jyde som mig”

 

Frie tøjler

Og det med tro og tillid har ifølge den driblestærke kantspiller været alfa-omega for hans udvikling. Frie tøjler og tillid fra træneren har været det, der har skubbet ham i gang for de kongeblå, i hvert fald, hvis man spørger hovedpersonen selv.

“Man står i en anden position som offensivspiller i AGF end her i Lyngby. Nu har jeg meget mere frie tøjler i forhold til det offensive spil, og det var noget, jeg ledte efter. Jeg synes nemt, at man allerede har kunnet se, hvor nemt det har været for mig at falde ind i spillet her i Lyngby”

For det er det, Kaastrup gerne vil. Han vil have frie tøjler, og så vil han gerne vise, hvad han kan.

“Jeg har altid været en spiller, som – og det ved folk i og fans af AGF også – altid har været en farverig og flagrende spiller, og det er måske ikke en stereotypisk AGF-spiller”

“De frie offensive tøjler, jeg har fået her, er noget af det, der gør mig til en speciel spiller. Nu vil jeg ikke lyde cocky, men det, som jeg kan, er der nok ikke mange i Danmark, som kan. Og det, jeg kan, er der nok bare ikke så meget plads til under faste rammer – som i AGF” siger Kaastrup, der dog også understreger, at han har lært enormt meget i sin tid i AGF:

“Jeg har lært at skulle tilpasse mig mange ting i en tidlig alder, hvilket er positivt for mig. Jeg har kunnet mærke på mig selv, som i kampen mod FCK (som endte 2-2, red.), hvor jeg kunne trække på mine erfaringer fra AGF med at tage arbejdshandskerne på i kampe som dem, hvor man skal løbe dét ekstra”

Men Magnus Kaastrup er altså på permanent vis fortid i AGF, og det samme er ligeledes flamboyante typer som Tobias Sana, Kasper Lunding og Youssef Toutouh.

 

Er der simpelthen ikke er plads til sådanne flagrende typer i AGF?

Vi er lidt forskellige typer, selvfølgelig, men det er da nok lidt sværere for os flair-spillere at finde os til rette i AGF end for eksempel Lyngby, fordi der stilles andre krav. David (Nielsen, red.) er jo selv meget hårdfør, som også gives videre til spillerne, og det er jo fedt, for se, hvor godt, det går! Men der er ingen tvivl om, at jeg, og de spillere, du nævner, alle har kæmpet hårdt i AGF for at passe ind, men jeg kan godt give dig ret i din pointe, anerkender Kaastrup”

Kaastrup var nødt til at komme væk fra AGF, da udsigten til spilletid ikke var stor nok. Og med de hurtige, kriblende fødder, som sidder på kantspilleren, er det ikke meget, man kan holde til at sidde på bænken.

“Jeg er jo en spiller, der skal spille for at holde mig selv på dupperne. Jeg følte, at jeg var for god til ikke at spille i AGF, og så kom muligheden i slutningen af vinduet, og så tænkte jeg ikke så meget, for der havde jeg selv besluttet, at jeg rigtig gerne ville væk, fordi jeg gerne ville ud og spille fodbold. Og det har heldigvis også været det rigtige. Det hjælper mig ganske enkelt ikke, når jeg ikke spiller”

 

Opvæksten i Dortmund og Viborg

Selvom Magnus Kaastrup først fylder 21 år til december, har han alligevel spillet fodbold på flere – og større – adresser end mange når på en hel karriere. Derfor er det klart, at han har fået en del erfaringer og uvurderlig læring med i rygsækken.

Specielt, da han som blot 18-årig skulle pakke tasken og tage til en stor, fremmed, hård vesttysk by helt alene, da han blev udlejet til Borussia Dortmund i 2019.

“I Dortmund lærte jeg meget om at bo selv i et andet land i en ung alder – både udenfor banen og indenfor banen. Jeg lærte, hvordan man skulle opføre sig i en storklub. Jeg lærte omkring attitude, løbemeter og alt det, man kender tyskere for. Men det kendte jeg også fra de krav, David (Nielsen, red.) stillede i AGF. Men jeg har lært at tilpasse mig mange forskellige kampsituationer – både når det er en teknisk og en hård kamp. Det lærte jeg meget i Dortmund-tiden, men så sandelig også i Viborg”

For da han i efteråret 2020 blev udlejet til Viborg FF i NordicBet Ligaen, var det lidt mere trygge og familiære rammer, han kom ind i. Her sætter Kaastrup stor pris på samarbejdet med daværende træner Jacob Neestrup og hans rolle i sin udvikling.

“I Viborg tror alle på hinanden, og alle vil hinanden det bedste. Lidt ligesom i Lyngby. Her kom jeg også under en træner i Jacob Neestrup, som kom til at betyde utroligt meget for mig på rigtig kort tid, og som lærte mig sindssygt meget”

Han er en træner, som var rigtig tæt med os spillere. Vi har kendt hinanden i mange år, helt siden jeg spillede mod hans FCK-U17-hold. Han kan lide mig, både som menneske og spiller, og kom hurtigt og fortalte mig, hvad han forventede af mig og hvad han kunne hjælpe med. Han viste sin støtte med aktioner og ikke bare ord, siger Kaastrup om den nuværende FC København-assistent.

 

Spanske fremtidsdrømme

Som dribleglad kantspiller er Magnus Kaastrup bestemt en ung mand, der abonnerer på den brasilianske tankegang ”Joga Bonito”, som betyder ”det smukke spil”. Derfor håber han også på, hvis han en dag skal til udlandet, at han kan komme ned og spille fodbold, hvor de har samme spilfilosofi som ham selv.

“Jeg har, og har altid haft, rigtig store drømme. Det har gjort, at jeg har oplevet nogle fede ting allerede tidligt i min karriere. Jeg ved, at det kan gå hurtigt i fodbold, så jeg vil bare gerne være et sted, hvor jeg nyder at være og kan putte et smil på tilskuernes læber, når jeg spiller fodbold, så er jeg glad. Men hvis jeg skal drømme om at tage et sted hen, er det nok La Liga i Spanien. Men jeg tager det hele stille og roligt som det kommer, så skal udlandsdrømmene nok komme. Der er en plan med det hele, hvis jeg er tålmodig” mener han.

Magnus Kaastrup var manden bag sejrsmålet, da Lyngby Boldklub i overtiden fik besejret Randers FC, som er det hold, AGF skal møde på mandag. Derfor var vi nødt til at spørge ham, om han kunne give gode råd på vejen til sine tidligere holdkammerater i håb om, at de kan bryde med ”Randers-komplekset”.

“Bare sæt bolden ind i kassen, når man får chancen” griner han først.

“Nej, men det er jo altid specielle kampe mellem AGF og Randers. Men jeg vil sige; drop mediespekulationen om Randers’ held i de indbyrdes opgør, gå ud til kampen og tænk på, at det er en kamp som alle andre, og de skal ud og kæmpe og arbejde hårdt. Tag kampen, som den kommer, og tro på den spillestil, som de har. Så er jeg 100 procent sikker på, at de kan slå dem” afslutter Kaastrup.

 

Hvordan har I det med, at vi slap Magnus Kaastrup? Burde han havde fået flere chancer eller kan der være noget om, at vi bare ikke har plads til flamboyante typer i AGF i øjeblikket?

Få notifikation
Notifikation ved
1 Comment
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Leone
3 måneder siden

Den er svær, for vi vidste jo godt, at Kaastrup kunne noget ekstraordinært. På den anden side synes jeg ikke, at man skal ændre spillekoncept i klubben pga enkeltspillere – hvis det var årsagen til bruddet. På den tredje side, synes jeg dog også, at man skal gøre alt for at finde plads til disse ekstraordinære talenter. Det er ikke let – i sidste ende må det være hvad der er bedst for bevarelse af “den hvide tråd”, som er mere synlig end nogen sinde. Det kan dog undre, hvorfor Kaastrup ikke blev solgt i stedet for at give ham… Læs mere »