Fremgang hos de skadesramte

0

Der var noget ved træningen på Cypern i går som ikke var som det plejede. Når man tog et blik ud over banen ved Alpha Sportscenter kunne man tælle hele 22 mand. Samtidig kunne man se klubbens medbragte lægestab, Hans Henrik Gaden og Peter Kissmeyer, stå på sidelinien og kigge på. Ingen af de to havde travlt med at behandle de mange skader, der ellers har ramt holdet hårdt, i optakten til forårssæsonen. Samtlige spillere i truppen, på nær de to langtidsskadede Helgi Sigurdson og Thomas Thorninger, trænede med, og det kunne træner Sören Åkeby naturligvis glæde sig over.

Flere af spillerne døjer dog stadig med småskader. Heldigvis er ingen af spillerne så alvorligt ramt mere, at de er tvunget til at sidde udenfor. Alle deltog i træningen, og det vakte stor glæde hos sundhedssektoren, på trods af at de ikke havde noget at lave. “Det er dejligt at kunne se, at alle er med i kampsituationer, og at alle spillernes fysiske grundform er bedre end nogensinde før i AGF”, siger Peter Kissmeyer, læge i AGF.

Han måtte dog kort efter, hjælpe Patrice Kwedi, der var så uheldig at få en hård bold i skridtet. Han havde reddet bolden på målstregen, men blev uheldigvis ramt lige på det ømme punkt, og vred sig smerter efterfølgende. Stakkels Kwedi, som alle vi af hankøn må have sympati med. Peter Kissmeyer kunne ikke gøre så meget andet end at trøste den uheldige højrekant fra Cameroun. “Her kan jeg vist ikke gøre så meget andet”, grinede AGF-lægen. Kort efter var Patrice også på banen igen.

Skadeslisten, som for få uger siden så stor ud som den plejer i AGF, er nu blevet meget mere overskuelig. Peter Kissmeyer gør stolt status over de spillere som er på vej tilbage. “Jeg må sige, at Tuomas Aho har vist forrygende fremgang. Han har næsten ingen smerter længere og mangler kun at få konditionen på plads igen. Det har været enormt positiv at følge ham hernede, og det samme gælder egentligt også de andre spillere”, lyder det fra Kissmeyer.

Derudover har Nicklas Carlsson, Tomasz Mazurkiewicz, Danilo Arrieta og Anders Kure, alle døjet med skader i opstartsfasen. De er alle på vej tilbage i form. Nicklas Carlsson forventes at være helt klar om 14 dage, mens Tomek har fået en overbelastningsskade og er endnu skrøbelig “Han har en såkaldt diffus betændelsestilstand i knæet, mens Anders Kure render rundt med en dårlig ankel. Danilo Arrieta har et løberknæ, som har generet ham meget. Men nu kan han næsten være med i en time, og det er klart fremskridt for ham”, siger Peter Kissmeyer.

Der har været sat store spørgsmålstegn ved Jonny Hanssen, som har haft problemer med en bristet hulfodsene det sidste halve år. Men ifølge Peter Kissmeyer, der på det seneste har holdt nordmanden under skarp observation, er Jonny Hanssen ved at være tilbage i topform. “Vi vurderer, at han er omkring 80 procent klar, og han mener selv, at han mangler hurtigheden i selve opfattelsen af spillet”, siger AGF-lægen.

Sören Åkeby kunne efter gårsdagens træning med stor tilfredshed konstatere, at alle mand inden længe er klar, og at der endelig vil komme den nødvendige kamp om de 11 pladser i startopstillingen.

Kilde: Stiften
Foto: agf.co.dk

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments