Frederik Tingager til MTAC: “Jeg forventer selvfølgelig at score flere”

0

Af Martin Johannes Haastrup Madsen

Frederik Tingager er ved at bide sig enormt sikkert fast på en startplads, i det centrale forsvar for AGF, med en pludselig sans for målscoring, samt flere skader og karantæner har sæsonstarten budt på en ny rolle og skiftende forsvarsmakkere – noget, som Tingager selv er ganske tilfreds med.

Frederik Tingager, manden på de godt to meter, viste for alvor i slutningen af sidste sæson, hvor stor en indflydelse, han kan få for det her AGF-hold. Selvom det blev til spilletid i tre forskellige forsvarskonstellationer sidste år, med Juelsgård, Backman og Hausner, så havde Tingager stor andel i den bedste defensive sæson i 8 år.

Derfor med Hausners røde kort og Backmans skade, så kan Tingager allerede efter blot 4 reelle kampe denne sæson se frem til tredje forsvarskonstellation i denne sæson også, når han efter alt forventning løber på banen mod OB flankeret af Jesper Juelsgård på søndag.

Den næste kamp for AGF, og Frederik Tingager, er som nævnt et opgør imod Tingagers tidligere arbejdsgiver, OB. Han føler dog ikke, at tilgangen er anderledes mod OB, end mod andre klubber selvom han har en fortid hos de blåstribede.

”Nej, ikke umiddelbart. Jeg går ind med samme tilgang til OB-kampen, som jeg gør generelt til alle andre kampe. Jeg havde en god tid i OB, og jeg er samtidig glad for at være her (i AGF red.) Jeg føler, at man skal have samme tilgang lige meget hvem man møder. Jeg glæder mig bare til at spille igen.”

 

Dertil, har vi i opstarten kunnet konstatere, at Tingager med sin lige knapt to meter lange krop, er ganske målfarlig. Det er han også selv klar over, og fortæller at det i høj grad skyldes, at hans rolle på offensive dødbolde er ændret en del, siden sidste sæson.

Det er jo klart, at når man ser på min rolle i sidste sæson, hvor jeg tit og oftest stod og skulle screene målmanden, for at trække opmærksomhed, så kom jeg ikke i så mange farlige situationer, som jeg gerne vil. I år har jeg fået en helt ny rolle, hvor jeg er mere fri og hvor jeg kommer i nogle gode positioner, og hvor jeg føler, at det er dér, jeg er bedst. Det kan man jo også se – jeg har scoret to mål allerede, og jeg forventer selvfølgelig at score flere. Så det er en rolle jeg er glad for, og jeg er glad for at kunne score nogle mål og hjælpe holdet på den måde.”

Som nævnt, så med Sebastian Hausner i karantæne, samt en skade til Nicklas Backman, efter kampen mod Randers FC, kunne meget tyde på, at Tingagers næste partner i forsvaret, er assist-mageren fra netop Randers-kampen, Jesper Juelsgård. Disse ”partnerskift” er slet ikke et problem, mener Tingager.

“Det er ikke anderledes end, at jeg nok kommer til at spille i højre forsvarsside, så det er det eneste taktiske, der bliver lavet om. Men vi har så mange gode spillere på holdet, og i forsvaret, så det er lige meget hvem der spiller, så supplerer vi hinanden godt, og det gælder om at være der for sin makker, og så må man få det bedste ud af det. Det er bare om at få løst den opgave man får stillet sig for, og så få så mange point som muligt.”

 

Trods dét, at AGF har haft et stærkt tag på OB, med sejre i de seneste fire indbyrdes opgør, så forventer Tingager ikke, at det bliver en nem kamp på søndag når fynboerne gæster Ceres Park.

“Jeg tror, at det bliver en intens kamp. Det er et rigtig godt fodboldhold vi skal møde, uden tvivl. De er kommet godt i gang og ser stærke ud, så vi skal have respekt for dem og forvente et intenst opgør. Det bliver svært, men samtidig føler jeg også, at vi kan magte det. Det har vi gjort før, sidste gang vi mødte dem. Men jeg forventer et tæt opgør, og jeg håber vi kan komme sejrrigt ud af det.” 

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments