Fra AGF til Ringkøbing: Hvad skete der med Jesper Lange?

0

Da Ringkøbing IF i sommeren 2018 hentede den tidligere store profil i AGF, Jesper Lange, ind tænkte mange at det var et genialt køb. Lange blev købt ind til den lidt utraditionelle rolle som spillende assistenttræner. Der var imidlertid ingenting der fungerede mellem Lange og Ringkøbing IF, så samarbejdet blev afbrudt efter mindre end et halvt år. 

Hvad skete der, og hvorfor på så dramatisk en måde?

 

Ærgerlig sportschef

Da Lange flyttede til Vestjylland var det med håbet om en rolig tilværelse i en traditionsby ved det dejlige Vesterhav. Læs mere om byen hos Vores Ringkøbing. Tilværelsen gik imidlertid mod al forventning, og det skuffede både spiller og klub.

Sportschefen i Ringkøbing IF, Jens Nielsen, udtalte i en pressemeddelelse fra klubben, hvor ærgerlig hans synes det var, at handlen og samarbejdet gik i vasken. 

I meddelelsen udtalte han blandt andet, at 2. divisionsklubben ikke er en klub der arbejder med fuldtidskontrakter, og at det var de præmisser, der viste sig svære for Lange. At gå så langt ned i ambitionsniveau, var åbenbart for meget for den tidligere AGF’er.

 

Da Lange blev hentet, vakte det stor opmærksomhed i de danske medier. Lange er en mand, der var garant for mål, og håbet var at han skulle fortsætte sine flotte statistikker i 2. division. 

 

Korsbåndsskade førte til problemer

Jesper Lange blev dog kun noteret for sølle fem scoringer i sine 13 kampe for Ringkøbing IF.

Sjældent fik Lange spillet en fuld kamp, hvilket selvfølgelig ærgede både ham, fans og klubben selv. Problemet var, at Lange blev ved med at få småskader efter at have pådraget sig en korsbåndsskade. Lange fandt aldrig formen igen oven på den voldsomme skade. 

 

Udover at være spiller, fungerede Lange jo også som træner. Lange selv var glad for at have fået chancen i klubben, og udtaler at han vil være klubben evigt taknemmelig for at tage god imod sig. 

 

Lange i AGF

De fleste AGF-fans husker nok Jesper Lange. Lange blev født i 1986 og er altså 34 år i dag. Som 29-årig skiftede han til AGF fra Esbjerg.

Han havde spillet i Esbjerg i 7 år, hvor han gjorde sig som profil i Superligaen. Han nåede nemlig at score hele 42 mål i 184 kampe i den bedste danske række for Esbjerg.

Fra Esbjerg kom han til Aarhus, hvor han også gjorde det godt. Lange nåede mange kampe for klubben, hvor han stort set var fast mand i de tre år han var der. 

Han nåede 67 Superliga-kampe med 8 mål til følge. På trods af de ikke så mange mål, var Lange stadig en profil, der var meget populær blandt fansene på grund af hans arbejdsmoral og hurtige løb på kanten. 

 

Lange skiftede efter sine 3 år i klubben i år 2016 videre til Helsingborgs IF. Her var han et enkelt år, før han skiftede til Ringkøbing IF.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments