Transfervinduet & Truppen

Forside Fora AGF Transfervinduet & Truppen

Viser 1 svartråd
 • Forfatter
  Indlæg
  • #201459
   Dichio
   Bruger

   <section id=”msg_5944″ class=”messageContent”>Analyse – mens vi venter på PC handler ind: Nej tak til mere bredde – ja tak til kvalitet eller ekstra ordinært talent der løfter os hen på sæsonen.

   Ønske 1: En stærk kant der sætter sig tungt og laver mange mål – men også kan spille 9’er
   Alternativt en kant der kan spille 10 eller dynamisk 8’er også.

   Ønske 2: En ny Stage-type der både kan spille 6 og dynamisk 8’er – og vil være fantastisk hvis han også kan dominere luftrummet i overalt som Stage kunne (side gevinst hvis han kunne være vores 5. mand i midterforsvaret som Stage også var).

   Alternativt “bare” en kvalitets 6-8 eller 10’er. Men en der er så stærk han bare tager pladsen og skubber Amini, NP eller Blume ud på bænken (mest Blume der er vores blødeste punkt lige nu af de 3 – men hellere en ny stage-type ind).

   Kan vi bare få en af dem – er vi nået langt… får vi en kant, kan det frigive Jon Dagur til 10er og backup 8’er, hvor vi mangler mest i bredden. Omvendt synes jeg mest vi mangler mål. Selvom vi antalsmæssigt har nok til offensiven.

   Uddybning
   Antalsmæssigt ingen problemer ved skader. Kun kvalitet der løfter eller ekstra ordinært talent er noget vi kan bruge på kant og central midt.  Så jeg håber PC har is i maven – så vi ikke kommer til at hænge 3 år på en middelmådig der ikke er bedre end dem vi har.

   9’er
   Jeg bliver i hvert fald skufffet hvis vi henter noget i Helenius niveua både mht alder og lotto-status, hvor vi skal kickstarte en i den alder efter to år i stampe. Ikke det bliver umulig for tror faktisk godt han kan genfinde Sif-formen og blive en stærk signing til få penge. Men bare lidt risiki med både ham, en ung uprøvet AA og en PM der aldrig bevist sig på højere niveau end norske ligae (og dansk nedrykningsspil – det samme). Ikke jeg er utilfreds med AA og PM. Synes bare vi skulle have haft noget bedre end Helenius. Nu er den ligesom lukket i. Så næsten hellere Aron, også fordi han kan spille kant også, så både ham og PM/AA kan være på banen hvis begge blev en succes. Men der er noget med skadeshistorik. Nå nu blev det AA, PM og NH og sådan ser det ud de næste 3 år + kontraktligt, så må vi få det bedste ud af det….

   Jeg drømmer stadig om at vi henter en kant mere som også kan gøre sig som angriber lidt a la Aron – sådan en som bare brager igennem og sætter sig tungt på den ene kant, men også kan flyttes ind som 9’er hvis der kommer scoringskrise hos dem alle. Det er min ønske forstærkning nr 1.

   Kant
   Antalsmæsssigt er det fint med 4 stærke kanter og Blume der også kan gøre sig derude. Vil tro at Zach også kan lidt kant sjov. Højer kan vi også skubbe frem på kanten og bruge Gersbach på vb. Anbo har også været kant hele sin ungdom bort set fra sidste ca 12-18 er det vist. Amini kan også til nød bruges derude – gjorde det i de fleste af sine to første sæsoner i DK og lavede faktisk alle sin mål som kant under Glen. Men ikke den plads han vil. AA kan måske også. Ialt 8-10 der kan…

   Central midt
   Central midt er vi ikke helt så bred, men dog bred nok. Udover Amini, NP, Zach, Blume, Hvidt. Er det noget mere uprøvet men tror som godt Julle eller Tingager kan spille 6’er, og Jon Dagur har før spillet 8’er nogle få kampe. hvis vi skulle i en “vensyssel situation” – hvor alle har karantæne og skader på samme tid. Anbo ligner i type lidt en Stage der kan spille alt – men det må tiden vise. Man kan også vægle at spille to central midt og en 10’er og her er Jon Dagur oplagt sammen med Blume. Lunding kan måske også? Helenius burde også kunne selvom han altid har været 9’er.

   Der er altså en væld af muligheder på central midt. Men vi kunne godt bruge en superstærk 6’er der er på NP+ niveau (som Stage), så der er hård konkurrence og vi står lige stærkt ved karantæner for dem får han vist nogen af…. eller endnu bedre hvis NP kun er gardering eller vi kan spille med to 6’ere og give 10’eren helt frie kræfter ofensivt (kunne være spændende med både Bundu, Jon og Lunding/Helenius bag AA/PM – eller prøve Amini fremme som 10’er og se hvad det giver hans spil, plus hvis stiller med en “ny Stage” samt NP og Amini centralt burde vi kunne sætte de 2 kanter og 9’eren yderst fri til at tænke offensivt.

   Forsvar og Backs
   Der kommer naturligvis ikke mere i forsvaret efter Backman har vist han er klar. Så skal det være fordi man vil udleje Hauser som led i en plan med ham. Uanset hvad håber jeg Thøger kommer på græs med mindre Højer skal skydes af her i august.

   Højer og Munks skal nok komme op i omdrejninger igen, det var super stærke i foråret. Ellers har vi Anbo og Gersbach. Anbo var stærk de få kampe han fik i foråret – spiller han som der, vil jeg faktisk have ham som førstevalg. Men han skal visse sig stærk over flere kampe end 3½ kampe og et par pokalkampe i efteråret.

   Kan dog godt irritere mig over at FCN fik Thychosen der er lidt stærke og slog Munks af i FCM. Plus de også fik Kian Hansen, hvor vi forlængede med Julle. Men sådan er det. Og Kian ville jo til Kbh af familie årsager. F…  han kunne have taget færgen og 45 min kørsel fra Århus – næste samme som Farum. Eller flyvebåden. Nå…

   Keeper
   Synes det er fint at bruge de 3 vi har og se tiden an til jul. TK er ung men kun et år yngre end Grabara og OB har også en purung keeper. Vurderer PC ham god nok – er han også gammel nok. Synes han virkede fornuftig de kampe han fik sidste efterår.</section>

  • #201476
   Dichio
   Bruger

   Vi synes måske ikke vi har fået så meget som vi ønskede os, men det skyldes nok også det var 4 store profiler i Sana, YT, Grabara og Stage der rejste. Selvom vi ikke fik meget ud af YT og Sana kun fik halv spilletid i foråret.

   Egentlig skal vi også regne med at 6 er gået fra mælketænder til voksne – og at vi har fået 4 nye mælketænder ind.
   Lidt som når FCN ikke ser forstærket ud men bare hiver op fra U19.

   Synes mest vi mangler en kreativ 10’er til at sætte spillet. Jakob Poulsen måske? Han kan så også dække ind som 6-8’er. Men naturligvis hellere en 5 års til et 21 årig supertalent af en 10’er.

   IND:
   Nicolai Poulsen (for Stage – to forskellige typer men okay)
   Zach Duncan (for Guira – det er allerede et plus)
   Jon Dagur Thorsteinsson (istedet for Sana/YT – anden type men et plus i effektivitet og arbejdsindsats – minus i kreativitet/sætte spillet)
   Nicklas Helenius (for Riel og Mmaee – det er klart plus)
   Alex Gersbach (hård konkurrence på vback)
   William Eskelinen (for Grabara – store sko at efterfølge)

   6 U19 der er gået fra mælketænder – reel A-trup:
   Hausner, Anbo, Thøgersen, Hvidt, AA og TK er gået fra mælketænder

   Til fremtiden (mange af vores U19 fik dog spilletid sidste år)
   Daniel Gadegaard Andersen (egne rækker) og 3 andre U19-talenter der træner med.

   UD:

   2 kæmpe profiler
   Kamil Grabara
   Jens Stage

   2 bredde-spillere i foråret
   Sana (7 x start i foråret og mange gode indhop) med 4 mål og 3 ass
   Guira (11 kampe: 2 x 90, 3 x ca 45 min, 2 x ca 25 min og 4 x ca. 10 min)

   5 som vi stort set ikke brugte i foråret
   Youssef Toutouh (fik kun svarende til knap 6 kampe inkl. efteråret 1 må og 1 ass)
   Oscar Whalley
   Magnus Kaastrup
   Ryan Mmaee
   André Riel

    

Viser 1 svartråd
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.