Opmuntrende ord fra Frits om fremtiden…

Forside Fora AGF Opmuntrende ord fra Frits om fremtiden…

Viser 3 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #81852

   JP har i dag en sportskronik fra Frits Christensen, og her er han inde på en række interessante punkter:

   http://www.jp.dk/sport/artikel:aid=3482412/

   I artiklen kommenterer han på talentudvikingen, og kommer til en forsigtig konklusion: Det går godt i Danmark – set ud fra et økonomisk perspektiv. De to lokomotiver er selvfølgelig FCK og Brøndby; specielt Brøndby har imponeret for nylig med at sende Kahlenberg, Skoubo og snart Agger til hhv. Auxerre, Real Sociedad og Liverpool, mens FCK har rekorden for Chr. Poulsen til Schalke for godt 50 mio. kr. Men også andre klubber er kommet med; FCN har for nylig afhændet Junker til Vitesse for godt 12 mio. kr., og det er vel bare et spørgsmål om tid, før Jan Kristiansen fra Esbjerg skriver under med en tysk klub… At dømme efter medierne.

   FC kommer også ind på at mens FCK er den eneste klub, som forretningsmæssigt har fået koncernkonceptet til at fungere, så følger AGF og AaB også godt med.

   I følgende citat opsummerer han enkelt, hvad jeg mener om AGF og klubbens videre position i det danske klubhierarki:

   Principielt vil AGF kunne gøre det samme med et salg af stortalentet Morten Rasmussen for 10 mio. kr., men i lige præcis det tilfælde, vil det være en meget dårlig forretning.

   For det første er Morten Rasmussens tilstedeværelse altafgørende for klubbens muligheder for at forblive i superligaen.

   For det andet vil tre-fire mål i EM-slutrunden i Portugal i maj med det danske U 21-landshold presse prisen i vejret til 25-30 mio. kr., så for AGF-ledelsen drejer det sig om at have is i maven.

   I det hele taget drejer det sig for danske klubber som AGF og AaB om ikke at sælge de største talenter videre til FCK og Brøndby.

   For det første får de slet ikke markedsprisen for spillerne ved den slags paniksalg, og for det andet er det ødelæggende for interessen og udviklingen i den danske superliga, at konkurrenterne frivilligt spiller de bedste kort i hænderne på de to storklubber.

   Så enkelt kan det gøres! 😉

   AaB-formanden, Per Søndergaard, kommer i artiklen selv ind på, at med et solidt økonomisk grundlag kan de andre klubber med organisationen i orden – som AGF, AaB og til dels Esbjerg og OB – også godt forlange mere for deres spillere, som ret beset har de samme kvaliteter som BIF- og FCK-spillerne.

   Talentudvikling er en guldrandet forretning, hvis man har økonomisk styrke til ikke at handle i panik.

   Jeps!

  • #81853

   Det er fandme en god artikel. Det kommer både ind på problematiken i dansk fodbold og løsningen for de små stor-klubber, såsom AGF.

  • #81854
   punt
   Bruger

   Selv JP kan overraske positivt 😉

   Punt

  • #81855
   CasperT
   Bruger

   En gang imellem dukker der en seriøs og velskrevet artikel op, så man bliver nødt til at revurdere sit ellers til tider anstrengte forhols til journalister. En cadeau til Frits Christensen for en god artikel som er blevet researched grundigt!

Viser 3 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Vi søger frivillige - vil du med på holdet?