AGFs økonomiske formåen – og hvorfor AGF "kun" forvente top 6 hvert andet år

Forside Fora AGF AGFs økonomiske formåen – og hvorfor AGF "kun" forvente top 6 hvert andet år

 • Dette emne har 8 svar og 1 stemme, og blev senest opdateret for 3 år siden af Dichio.
Viser 8 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #201171
   Dichio
   Bruger

   Det vender hele tiden tilbage … Hvorfor slutter AGF ikke i top 6?

   Tanken er her  i denne tråd fremover at samle de gode links ift økonomi (og argumenter), således top 6 debatten kommer til at hvile på mindre følelsesladende tanker – og mere på grundlæggende fakta.

   Naturligvis kan man altid overpræstere, eller forsøge at gøre tingene bedre inden for det råderum man har. Heldigvis for ellers ville FCK vinde alle kampe.

   Det skal også med at der er et vist forbehold i disse tal, da det kan være svært præcist at se hvad de dækker over. Dertil indgår FCNs kæmpe investering (ligaens højeste) i talentarbejdet ikke. Det betyder også noget. Defor bør de også have ligaens bedste salg, plus de henter spillere op gratis på aftaler om at sælge dem videre til udlandet og dermed får spillerne til at til lidt lavere løn end de ville få i fx AGF, OB, AaB. Dermed er FCN helt på linje med de klubber ift de bør slutte i top6.

   Myte om det store budget ift konkurrenterne
   Først om fremmest er det blevet lidt en myte at vi har udpræget har 4. største budget, det har vi måske også – måske ikke. Fakta er i hvert fald at vi ligger i en gruppe mellem nr 4 og 8, hvor økonomien er meget tæt.

   Podcast juni 2018 – JN: AaB har overhalet AGF på økonomi – og vi er alle tætte: (om bl.a. investeringer i Kusk, Okore osv)
   JN svarer 6 min inde og frem (også på en masse andet godt)
   https://soundcloud.com/medianonu/agf-special-interview-med-direktor-jacob-nielsen

   Men nr 9-11 er heller ikke heller langt efter.

   Jakob Nielsen i 2016 til Mediano:
   – Vi kan se, at de der 5-10 mio. i forskel på budgetterne mellem holdene i Superligaen kan udlignes i en sæson på nærmest bare én rigtig god spiller eller et godt kollektiv. Det kan man se på Viborg og SønderjyskE, der har præsteret for væsentligt færre midler, siger AGF-direktøren.

   Sønderjyske hentede flot sølv med Jakob Michaelsen med et budget på ca. 15 mio – halve af gruppen nr 4-8’s budget pt … Så det kan lade sig gøre!

   Gruppen nr 4-8 (måske 4-9)
   AaB, AGF, OB, FCN og Randers (dog dog er ved at tabe pusten lidt økonomisk og ikke kan være sikker på at blive hængende i det tætte felt).

   Nr 9-11 tæt på
   Andre klubber har også oprustet i 2018-19 som fx Horsens og Sønderjyske.  Esbjerg er også pænt med (brugte i 2016 30 mio – samme som top 6 klubber i 2019)

   Og ud fra kæmpe underskud, hvad med ellers kan læse om EfB samt kig i deres  årsregnskab, må man formentlig også regne dem med i en økonomisk gruppe på 3-9. I hvert fald meget tæt på.

   https://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/dansk_fodbold/superligaen/esbjerg/superliga-overraskelse-laaner-igen-det-er-ikke-holdbart/7535479

   AGF har pt ca. 50% chance for top 6 hvert år
   Der er også ofte en overraskelse eller to i top6. I år EfB. Sidste år Horsens. Forrige år Lyngby og Sønderjyske. Når en overraskelse lægges til de 5 klubber der kæmper om top 6, så bliver det 50% chance for top 6.

   Forudsat at fck, fcm og bif altid slutter i top6 og det gør de nok oftest. Skule det ikke ske, udlignes det af der ind i mellem kommer to udenfor de top 8 økonomiske klubber i top 6. Så 50% holder – vil jeg mene.

   At vi pt måske bruger 5-10 mio mere end end hold som OB og Randers betyder altså ikke så meget, som JN siger enkelte gode handler, et nyt talent, at holdet giver sig 5% ekstra i fight eller stolpe ind-ud udligner det.

   Regner man Esbjerg med til gruppen, så er der 6 hold, der kæmper om 3 pladser = 50%. Man kan så give et lille bitte minus til EfB og Randers i det spil fordi de to ikke i samme grad som de 4 andre (agf, aab, ob og fcn har investeret sidste par år, men nærmere omvendt).

   EfB om personale udgifter i april 2018:
   https://www.ugeavisen-esbjerg.dk/esbjerg/EfB-direktoer-varsler-nye-besparelser/artikel/350046

   Konkrete løn budgetter i 2018 (med et vist forbehold)
   Artikel feb 2018  – AGF var nr 4 – men meget tæt mellem  nr 4 og 8:

   https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/fra-75-til-130-millioner-kroner-hvad-bruger-din-superliga-klub-paa-spillere

   Større analyse i 2016 – som stadig har en vis relevans:

   Her blev det nænvt at Esbjerg havde et budget på 30 mio – altså samme som fx OB og AaB 2018 – top6 niveua.
   http://www.mediano.nu/oversigt/2016/6/20/her-er-superligaens-mest-interessante-tal

   AaB blev mestre i 2015 med budget på 30 mio
   (mindre end det AGF bruger i dag)
   https://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/dansk_fodbold/superligaen/saa-mange-loenkroner-bruger-din-superligaklub/5451492

  • #201433
   Dichio
   Bruger

   FCN bruger 37 mio på talentarbejdet (samme som AGF bruger på superliga lønninger) og FCK 20 mio på talenterne…

   https://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/dansk_fodbold/superligaen/fc_nordsjaelland/article7286172.ece

  • #201435
   Dichio
   Bruger

   Hvis man går 8 min ind i indslaget siger JN fx at de har investeret i Rinne, Okore, Kusk, Lucas A som vi ikke er i nærheden af (og ifølge transfermarkt har de rundt kostet 5 mio stykket – 20 mio i alt bare i transfers, og alle ville også indtage en delt førsteplads i løn-hierakiet i AGF).

   At AaB så ikke har slået kapital af investeringen viser bare hvor svært et er. Rinne og Lucas har været outstaning. De to andre gennemsnitlige.

   I vores egen trup er Backman, Sana og YT dem dem som kommer tættest på – et flop, en der er røget ud på bænken og en skadet.

   Det med at skaderne eller profiler der ikke slår til, viser meget godt det JN-argument med at 5-10 mio ikke er afgørende nok…

   Tjek 8 min inde:

   https://soundcloud.com/medianonu/agf-special-interview-med-direktor-jacob-nielsen

  • #201436
   Dichio
   Bruger

   En anden præmis er også at AGF ind i mellem har interesse i at udnævne sig top 4 klub økonomisk ift at gøre sig attraktiv for sponsorer, spillere osv – men også når man skal retfærdiggøre en fyring af en træner. Selvom man i virkeligheden kun er nr 6-7 økonomisk pga manglende transferindtægter og Europa indtægter. For på sponsorindtægter er vi efter sigende på niveau med Brøndby på en delt 2. plads! Det har JN i hvert fald på et tidspunkt sagt.

   • Dette svar blev ændret 3 år siden af Dichio.
  • #201437
   Dichio
   Bruger

   Hvis man tager AGFs løn og transfer budget på 40 mio og lægger 10 mio talentarbejde til. Er vi oppe på 50 mio

   FCN bruger 30 mio på løn og transfers, men bruger 40 mio på talentarbejdet. Ialt 70 mio.

   FCK bruger 20 mio årligt.

   • Dette svar blev ændret 3 år siden af Dichio.
   • Dette svar blev ændret 3 år siden af Dichio.
  • #201438
   Dichio
   Bruger

   Vi skal huske at artiklen med lønningerne er fra feb 2018 og regnskabstal fra 16-17. Der kan være sket noget siden. Fx at AaB har investeret kraftigt. Sikkert også FCN med deres nye ejere.

  • #201446
   Dichio
   Bruger

   I 2016 lå AGF løn-mæssigt nr 6-7-8 sammen med AaB og Esbjerg.

   https://www.dr.dk/nyheder/penge/superligaen-disse-klubber-spiller-over-evne

  • #201449
   Dichio
   Bruger

   Den her nye gennemgang af AGF viser også et billede af at AGF økonomisk er efter FCN og AaB på mange områder (JNs udtalelser om investeringerne for 20 mio bare i transfers til Rinne, Okore, Kusk, Lucas A).

   https://steenhouman.com/2019/07/26/agf-som-tophold-i-superligaen/

  • #201450
   Dichio
   Bruger

   Hop en time ind og hør om AGFs KÆMPE POTENTIALE
   – MEN for mange trænerfyringer og forkert kapital grundlag.

   Brüchmann snakker om AGF som nr 4 økonomisk (og glemmer FCN bruger 70 mio på transfer, talenter og løn – overfor AaB, AGF og OB’s ca. 50 mio) som nr 5-6-7.

   http://www.mediano.nu/oversigt/2018/2/23/hammer-brchmann-tt-p-agf-en-plan-til-300-millioner-og-et-bud-p-superligaens-nye-struktur

Viser 8 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.