AGFs økonomiske formåen – og hvorfor AGF "kun" forvente top 6 hvert andet år

Forside Fora AGF AGFs økonomiske formåen – og hvorfor AGF "kun" forvente top 6 hvert andet år

Dette emne indeholder 0 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  Dichio 2 uger, 6 dage siden.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #201171

  Dichio
  Bruger

  Det vender hele tiden tilbage … Hvorfor slutter AGF ikke i top 6?

  Tanken er her  i denne tråd fremover at samle de gode links ift økonomi (og argumenter), således top 6 debatten kommer til at hvile på mindre følelsesladende tanker – og mere på grundlæggende fakta.

  Naturligvis kan man altid overpræstere, eller forsøge at gøre tingene bedre inden for det råderum man har. Heldigvis for ellers ville FCK vinde alle kampe.

  Det skal også med at der er et vist forbehold i disse tal, da det kan være svært præcist at se hvad de dækker over. Dertil indgår FCNs kæmpe investering (ligaens højeste) i talentarbejdet ikke. Det betyder også noget. Defor bør de også have ligaens bedste salg, plus de henter spillere op gratis på aftaler om at sælge dem videre til udlandet og dermed får spillerne til at til lidt lavere løn end de ville få i fx AGF, OB, AaB. Dermed er FCN helt på linje med de klubber ift de bør slutte i top6.

  Myte om det store budget ift konkurrenterne
  Først om fremmest er det blevet lidt en myte at vi har udpræget har 4. største budget, det har vi måske også – måske ikke. Fakta er i hvert fald at vi ligger i en gruppe mellem nr 4 og 8, hvor økonomien er meget tæt.

  Podcast juni 2018 – JN: AaB har overhalet AGF på økonomi – og vi er alle tætte: (om bl.a. investeringer i Kusk, Okore osv)
  JN svarer 6 min inde og frem (også på en masse andet godt)
  https://soundcloud.com/medianonu/agf-special-interview-med-direktor-jacob-nielsen

  Men nr 9-11 er heller ikke heller langt efter.

  Jakob Nielsen i 2016 til Mediano:
  – Vi kan se, at de der 5-10 mio. i forskel på budgetterne mellem holdene i Superligaen kan udlignes i en sæson på nærmest bare én rigtig god spiller eller et godt kollektiv. Det kan man se på Viborg og SønderjyskE, der har præsteret for væsentligt færre midler, siger AGF-direktøren.

  Sønderjyske hentede flot sølv med Jakob Michaelsen med et budget på ca. 15 mio – halve af gruppen nr 4-8’s budget pt … Så det kan lade sig gøre!

  Gruppen nr 4-8 (måske 4-9)
  AaB, AGF, OB, FCN og Randers (dog dog er ved at tabe pusten lidt økonomisk og ikke kan være sikker på at blive hængende i det tætte felt).

  Nr 9-11 tæt på
  Andre klubber har også oprustet i 2018-19 som fx Horsens og Sønderjyske.  Esbjerg er også pænt med (brugte i 2016 30 mio – samme som top 6 klubber i 2019)

  Og ud fra kæmpe underskud, hvad med ellers kan læse om EfB samt kig i deres  årsregnskab, må man formentlig også regne dem med i en økonomisk gruppe på 3-9. I hvert fald meget tæt på.

  https://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/dansk_fodbold/superligaen/esbjerg/superliga-overraskelse-laaner-igen-det-er-ikke-holdbart/7535479

  AGF har pt ca. 50% chance for top 6 hvert år
  Der er også ofte en overraskelse eller to i top6. I år EfB. Sidste år Horsens. Forrige år Lyngby og Sønderjyske. Når en overraskelse lægges til de 5 klubber der kæmper om top 6, så bliver det 50% chance for top 6.

  Forudsat at fck, fcm og bif altid slutter i top6 og det gør de nok oftest. Skule det ikke ske, udlignes det af der ind i mellem kommer to udenfor de top 8 økonomiske klubber i top 6. Så 50% holder – vil jeg mene.

  At vi pt måske bruger 5-10 mio mere end end hold som OB og Randers betyder altså ikke så meget, som JN siger enkelte gode handler, et nyt talent, at holdet giver sig 5% ekstra i fight eller stolpe ind-ud udligner det.

  Regner man Esbjerg med til gruppen, så er der 6 hold, der kæmper om 3 pladser = 50%. Man kan så give et lille bitte minus til EfB og Randers i det spil fordi de to ikke i samme grad som de 4 andre (agf, aab, ob og fcn har investeret sidste par år, men nærmere omvendt).

  EfB om personale udgifter i april 2018:
  https://www.ugeavisen-esbjerg.dk/esbjerg/EfB-direktoer-varsler-nye-besparelser/artikel/350046

  Konkrete løn budgetter i 2018 (med et vist forbehold)
  Artikel feb 2018  – AGF var nr 4 – men meget tæt mellem  nr 4 og 8:

  https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/fra-75-til-130-millioner-kroner-hvad-bruger-din-superliga-klub-paa-spillere

  Større analyse i 2016 – som stadig har en vis relevans:

  Her blev det nænvt at Esbjerg havde et budget på 30 mio – altså samme som fx OB og AaB 2018 – top6 niveua.
  http://www.mediano.nu/oversigt/2016/6/20/her-er-superligaens-mest-interessante-tal

  AaB blev mestre i 2015 med budget på 30 mio
  (mindre end det AGF bruger i dag)
  https://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/dansk_fodbold/superligaen/saa-mange-loenkroner-bruger-din-superligaklub/5451492

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.