Aarhus, talenerne og selvforståelsen

Forside Fora AGF Aarhus, talenerne og selvforståelsen

Viser 6 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #200278
   Dichio
   Bruger

   Et af de steder der har halt i mange år er talentmassen i AGF. Tilbage da betalt fodbold blev indført og op igennem 80’erne var AGF blandt de førende – hvis ikke bedst – på talentarbejdet i Danmark.

   Dengang støvsugende man Østjylland – men hentede også de største rundt om i Jylland. Vil man virkelig noget, skal man blive god til at I de områder igen – ja faktisk hele Danmark, som FCM så succesfuldt har gjort – både til akademiet og 18+ til truppen.

   Selvforståelsen er ofte vi er DKs næste største by, men kigger man lidt på befolkningsgrundlaget, så er Århus ikke størst når oplandet tælles med.

   FCN henter vel stort set fra hele Sjælland knap 3 mio indbyggere – dog i konkurrence fra en masse andre klubber, men de er dog talentførende derovre på mange måder.

   AaB som også har været outstanding – har i Nordjylland knap 600.000, hvor

   OB har 465.000 på Fyn.

   AGF har 340.000 i Aarhus Kommune. Tæller man nord-syd djurs, favrskov, odder og skandborg med når vi op 570.000. Men regner vi med horsens, silkeborg og randers også ser det område som naturlig fødekæde og snuppe 1/3 – lander vi på ca. 500.000 – altså et stykke fra AaBs grundlag.

   Men identiten i østjylland er ikke så stærk som på fyn og især nordjylland. Tilmed sluger FCM ekstra godt af talenterne i hele AGFs opland – inklusiv Århus.

   I hele den midtjyske region tværs over er der 1,3 mio mennesker – kun ca. det dobbelt af Nordjylland. Men der er mange klubber 6 stk som har et godt talentarbejde fcm, agf, horsens, randers, viborg og silkeborg.

   I nordjylland er konkurrence fra vensyssel og hobro til at overse – de hapser mere 18+ spillere som ikke slog til i AaB, AGF, FCM, Randers osv.

   I det sydjyske er der ca. 850.000, og der deler Esbjerg, Vejle og Sønderjyske ofte rovet mellem sig. På baggrund har Sønderjyske et stort oplag – selvom byen er lille.

   Randers, Silkeborg og Horsens er klemte med 100.000 i kommunen, plus det de kan nappe fra nabo kommunerne.

   AGF må sørge for at stå ekstremt stærkt i nabo kommunerne, så grundlaget bliver 570.000 og dermed på størrelse på AaBs talentmarked, og ellers se om man kan blive Jyllands førende og se hvad man kan snuppe på Sjælland som FCM har været dygtige til.

   Dette er dog bare det statistiske grundlag, der er langt mere i talentarbejdet, men det er dog fødekædens grundlag hvor det hele starter….

   Når man ser de tal er Aarhus ikke så stor igen… det ville naturligvis hjælpe hvis horsens, randers og silkeborg ikke er med i superligaen og de knap 300.000 indbyggere i de kommuner også kunne lægges til de 570.000, så rammer vi ca. 850.000 i den østjyske stor-region…

  • #200434
   Dichio
   Bruger

   Håber AGF er på vej til at tage ved lære… kræver naturligvis også et andet kapitalgrundlag.

   Rasmus Ankersen fortæller her lidt om strategierne i FCM

   https://podtail.com/da/podcast/fc-midtjylland/sort-snak-saerudgave-ankersen-om-vintervinduet-201/ </span></div>

    

   • Dette svar blev ændret 3 år, 3 måneder siden af Dichio.
  • #200624
   Dichio
   Bruger

   Kunne godt ønske mig AGF laver 3 års med dem under 18 – som forlænges hvert år, så de altid har to-tre år. Med mindre man er i tvivl om man vil satse på dem naturligvis.

   Samme kunne man gøre med andre unge under 23, sørger for at de er på 2-5 års kontrakter.

   Så vil man altid kunne agere rettidigt. Prisen er naturligvis tab på dem der ikke slår til og må udlejes med penge i halen.

  • #200625
   Eraticator
   Bruger

   I forhold til dit rekrutteringsgrundlag, så er det mere nuanceret end som så. AGF har de seneste år hentet Hausner og Killerich i Horsens, men også spillere i Randers og FCM. Modsat har vi sendt eksempelvis Oscar Fuglsang til Silkeborg, så det er svært nøjagtigt at sige hvad de enekelte klubbers grundlag er. Jeg tror i højere grad det betyder noget hvad man kan tilbyde de unge spillere, eksempelvis med bolig i nærheden af træningsanlæg osv.

  • #200626
   Dichio
   Bruger

   Ja vi må håbe at den ændrede strategi fra bestyrelsens side med at bruge flere penge på talentarbejdet bærer frugt, synes det tegner lovende, og de nye træningsfaciliteter og ungdomsboliger er også et godt skridt på vejen.

   En 8270 dreng som Fuglsang skulle naturligvis spille i AGF, men agf er dækket fint ind på højre back, trods alt.

  • #200627
   Dichio
   Bruger

  • #200786
   Eraticator
   Bruger

   Ja det bliver spædende at se hvad der sker. I forhold til Fuglsang, så tror jeg simpelthen vejen er for lang, da Anbo også er foran i køen. Så vi vil aldrig kunne holde på alle vores talenter, det kan man heller ikke i andre klubber. Talentarbejde er en svær størrelse, da folk udvikler sig forskelligt, så man skal blive bedre til at spotte potentiale end nuværende niveau. Lunding er et godt eksempel på en delvis late peaker.

Viser 6 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.