fbpx

Aarhus, talenerne og selvforståelsen

Forside Fora AGF Aarhus, talenerne og selvforståelsen

Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  Dichio 2 uger siden.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #200278

  Dichio
  Bruger

  Et af de steder der har halt i mange år er talentmassen i AGF. Tilbage da betalt fodbold blev indført og op igennem 80’erne var AGF blandt de førende – hvis ikke bedst – på talentarbejdet i Danmark.

  Dengang støvsugende man Østjylland – men hentede også de største rundt om i Jylland. Vil man virkelig noget, skal man blive god til at I de områder igen – ja faktisk hele Danmark, som FCM så succesfuldt har gjort – både til akademiet og 18+ til truppen.

  Selvforståelsen er ofte vi er DKs næste største by, men kigger man lidt på befolkningsgrundlaget, så er Århus ikke størst når oplandet tælles med.

  FCN henter vel stort set fra hele Sjælland knap 3 mio indbyggere – dog i konkurrence fra en masse andre klubber, men de er dog talentførende derovre på mange måder.

  AaB som også har været outstanding – har i Nordjylland knap 600.000, hvor

  OB har 465.000 på Fyn.

  AGF har 340.000 i Aarhus Kommune. Tæller man nord-syd djurs, favrskov, odder og skandborg med når vi op 570.000. Men regner vi med horsens, silkeborg og randers også ser det område som naturlig fødekæde og snuppe 1/3 – lander vi på ca. 500.000 – altså et stykke fra AaBs grundlag.

  Men identiten i østjylland er ikke så stærk som på fyn og især nordjylland. Tilmed sluger FCM ekstra godt af talenterne i hele AGFs opland – inklusiv Århus.

  I hele den midtjyske region tværs over er der 1,3 mio mennesker – kun ca. det dobbelt af Nordjylland. Men der er mange klubber 6 stk som har et godt talentarbejde fcm, agf, horsens, randers, viborg og silkeborg.

  I nordjylland er konkurrence fra vensyssel og hobro til at overse – de hapser mere 18+ spillere som ikke slog til i AaB, AGF, FCM, Randers osv.

  I det sydjyske er der ca. 850.000, og der deler Esbjerg, Vejle og Sønderjyske ofte rovet mellem sig. På baggrund har Sønderjyske et stort oplag – selvom byen er lille.

  Randers, Silkeborg og Horsens er klemte med 100.000 i kommunen, plus det de kan nappe fra nabo kommunerne.

  AGF må sørge for at stå ekstremt stærkt i nabo kommunerne, så grundlaget bliver 570.000 og dermed på størrelse på AaBs talentmarked, og ellers se om man kan blive Jyllands førende og se hvad man kan snuppe på Sjælland som FCM har været dygtige til.

  Dette er dog bare det statistiske grundlag, der er langt mere i talentarbejdet, men det er dog fødekædens grundlag hvor det hele starter….

  Når man ser de tal er Aarhus ikke så stor igen… det ville naturligvis hjælpe hvis horsens, randers og silkeborg ikke er med i superligaen og de knap 300.000 indbyggere i de kommuner også kunne lægges til de 570.000, så rammer vi ca. 850.000 i den østjyske stor-region…

 • #200434

  Dichio
  Bruger

  Håber AGF er på vej til at tage ved lære… kræver naturligvis også et andet kapitalgrundlag.

  Rasmus Ankersen fortæller her lidt om strategierne i FCM

  https://podtail.com/da/podcast/fc-midtjylland/sort-snak-saerudgave-ankersen-om-vintervinduet-201/ </span></div>

   

  • Dette svar blev ændret 2 uger siden af  Dichio.

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.