Forsvaret kollapsede og kostede dyrt i 6-points kampen mod Silkeborg

Skrevet den 10. april 2017 - 20:51 af
Superligaen Viborg - AGF 02-04-2017 02-04-2017 i Viborg på Energi Viborg Arena Foto: Jesper Zacho Elgaard

Det var en såkaldt seks points kamp, da AGF i dag havde besøg af Peter Sørensens Silkeborg mandskab. En kamp hvor AGF lagde bedst fra start, men hvor Silkeborg hurtigt fik rystet AGF mandskabet.

Efter et kvarters spil missede AGF fuldstændig deres markeringer, og det gav Nicklas Helenius en fri mulighed med hovedet, som angriberen sikkert udnyttede.

Få minutter efter blev det også 2-0, da Silkeborg spillede et hjørnespark kort, og her sparkede Sammy Skytt bolden ind mellem fire AGF spillere og i mål.

Silkeborg fortsatte deres chanceovertag i første halvleg, men Jovanovic var på pletten, da den tidl. AGF’er, Davit Skhirtladze var tæt på at bringe Silkeborg på 3-0.

Kort før pausen var AGF tæt på at lave en gentagelse fra opgøret mod Viborg, da Djamal efter et hjørnespark headede bolden mod det lange hjørne. Her stod Dennis Flinta dog parat og fik reddet bolden på stregen.

De to hold gik til pause med en føring på 0-2 til Silkeborg.

I anden halvleg var der ikke spillet mange minutter, da Rask lavede en kæmpe blunder i AGF’s højre side. Hans direkte modspiller fik vendt på ham og sendt et indlæg indover til Helenius, der sikkert scorede sit andet mål i kampen og bragte Silkeborg på 0-3.

Det var lige ved at blive et hattrick til Helenius efter en times spil, da Rask igen fejlede massivt på midten af banen og sendte Skhirtladze og Helenius alene mod Jovanovic. Djamal kom dog tilbage, og fik gjort chancen mere besværlig og det reddet AGF i denne omgang.

Herefter foretog Glen Riddersholm en dobbelt indskiftning, da Danny Olsen og Thomas Juel-Nielsen kom på banen og erstattede hhv. Elmar Bjarnason og Jesper Juelsgård.

Det viste sig som en fornuftig indskiftning, da Danny Olsen efter bare seks minutter på banen sparkede bolden i mål fra en skarp vinkel. Det gav en fornyet tro på, at AGF igen kunne levere et mirakel comeback, men chancerne udeblev.

Et sidste skud i bøssen fra Glen Riddersholm var ind med Chris Ikonomidis, som erstattede Mustapha Bundu, der i det 2. minut fik et gult kort, da han ikke havde taget sin ørering ud.

Det lykkedes ikke AGF at komme tilbage i opgøret. Thomas Juel-Nielsen fik en stor mulighed med hovedet kort før tid, men han formåede heller ikke at ramme indenfor målrammen.

Kampen endte dermed 1-3 til Silkeborg i en kamp, der giver AGF samme udgangspunkt som da Gruppespillet startede, men med to færre kampe.

Kommentarer

  1. Ja for det har hjulpet meget de sidste 20 år – idiot!

   Der er minimum 6 kampe endnu – 8 hvis vi skal spille mod et 1. divisionshold

  2. Notler kan vi lige få tonen på plads.
   Det en er forretning. Når det går skidt, så må man tage nogle beslutninger. Uagtet hvordan historikken ser ud.
   4 kampe tilbage i slutspillet som reelt er ligegyldige for os nu. Så vil give god mening at vi så faktisk har et spilkoncept til når vi skal igang med playoff kampene.

 1. Så kan man sku da håbe at Glenn langsomt forstår at hans spillere ikke forstår hans koncept.
  Så kan det da være at Glenn skal til at tænke på at et hvert hold er opbygget på et solidt forsvar. Det kan ikke passe at en enkelt svenskers skade kan få HELE vort forsvar til at klapse totalt.
  Det kan jo ikke være rigtigt at en 20 årig Russer skal have det ansvar . !!!!!!!!
  Vor lille hest fra Randers har efter hånden hevet sin gamle stab til sig.
  Det bedste “Sports chefen” har kunnet hive op af hatten er en mittestopper der best kender til NEDRYKNING.
  Der er nok mange steder at hæng hatten.
  Personligt mener jeg at den sportslige ledelse uden undtagelse bør forlade AGF. Helst i morgen.
  Hvorfor så frede den lille hest fra Randers. ?????
  Tjaaaaa.
  Hvorfor så frede bestyrelses formanden.
  Tjaaaaaa.
  Vi skal jo vidre.

 2. Er der snart mere at sige om AGF? Det er jo det samme vi snart snakker om hver gang, og bare snakken om “det nye AGF” runger simpelthen så hult at det er pinligt i det ganske land.

  Men træner eller ej, Glen Riddersholm er bare ikke manden – Hold nu kæft hvor han snakker, og ikke mindst snakker uden om – Og så spiller vi noget af det ringeste fodbold siden Søren Åkeby….

 3. AGF har altid været en klub hvor man har indtrykket af at man har meget svært ved at tabe ansigt og indrømme fejl, uanset om det så koster utallige millioner kroner og græmmelse hos klubbens fans.

  Derfor er nedrykningen stort set også en given sag. Man vil sikkert fortsætte med den nuværende træner, selv om indsatsen fra Duncan, Spellman og Daniel Pedersen var så ringe i kampen i dag at træneren helt må have tabt omklædningsrummet. Det lignede en kamp mod Aab, hvor spillerne også spillede for at få træneren fyret.

  Endnu værre er, at man sikkert fortsat vil bruge den forsvarsspiller man hentede i vinterpausen. Jg mindes ikke centrale forsvarsspillere i perioden fra sidst i 70’erne og til i dag som så markant har gjort det indtryk, at være den ringeste centrale forsvarsspiller gennem tiderne, som det jeg så fra Mikkel rask i dag.

  Hjælpetræneren udtaler i pausen at man skal tage sig sammen, men der er ikke meget bag ordene. Bjarnasson spillede som om han aldrig havde trænet med en bold før – men lur mig om ikke også han igen vil få spilletid i de kommende kampe.

  Når man ikke vil korrigere for de fejl man laver af stædighed, så er der ingen redning.

 4. Hold kæft hvor er det pinligt at få røvfuld af Silkeborg på hjemmebane i et nedrykningsspil! Det er så usandsynligt ringe at man kan synke så dybt!!! Ansvaret kan kun ligge ét sted på træneren, der på intet tidspunkt har imponeret andre end sig selv!

 5. Helt gennem elendig indsats hele vejen rundt. Spelman, Mikanovic og Jovanovic prøvede som de eneste.

  Glen totalt apatisk og afventende i en situation hvor INTET fungerer fra det 15. minut. Skræmmende!

  Læg dertil at vores atletikstadion viste sig fra sin allerværste side, koldt og gennemlæst. Føj for en oplevelse. Tænk sig at man betaler for at blive gennemkneppet på alle niveauer.

  1. Mikanovic var endnu en gang rystende usikker i defensiven, hvor han til tider løb rundt som en hovedløs kylling, der ikke anede hvor han skulle placere sig. Desuden tager han et minimum af ansvar over for sine pligter og holdkammerater.

 6. Det er pissehamrende deprimerende i dag, men det hjælper ikke en skid at fyre folk. Vi er nødt til at tro på overlevelse fortsat, og så må vi se på de positive ting: vi starter jo med et ekstremt pres det første kvarter. Djamal skal ikke spille mere i det forsvar, og så skal Juel-Nielsen have chancen med Rask. Rask var også enormt ringe i dag, men trods alt har han mere mental ballast. Jeg får seriøst ondt i maven af at se Djamal miste al form for selvtillid igen i dag. Man kan jo se på manden, at han ganske enkelt ønsker sig til en anden planet undervejs i kampen, og samtidig gør han alt, hvad han kan, for at rette op på det, så han er lige ved at stemple Robert Skov i brystkassen.

  Puha, det er tungt.

  @ Thomas Senior
  Enig omkring Duncan og DAP, men hvordan kan du sige, at Spelmann var så ringe i dag? Spelmann var da den eneste på holdet sammen med Amini i glimt, der tog bolden til sig, brændte igennem energisk og forsøgte at vaske blamagen af undervejs i kampen.
  Jeg så flere gange Spelmann jagte nogle håbløse bolde og fremlægninger og fremtvinge et indkast, ligesom han også gik ind i nogle kombinationer et par gange, hvor vi sejlede rundt.
  Danny Olsen var et lyspunkt, men det er lige så meget tilfældigheder, der gør, at han scorer på det spark til 1-3, og det løfter lige holdet en smule.

  Vi må bare håbe, at drengene kan få rejst sig fra det her og tanke noget selvtillid, inden vi skal slå Skive eller Roskilde over to kampe.

 7. Faktisk starter vi kampen godt og det så lyst ud.. men så sker der nærmest det uundgåelige med en langsom rask og en decideret talent løs russer.. sælger kampene igen igen.. tag hvilken som helst etableret dansk central forsvarsspiller i divisionerne og de vil være bedre.. Han har nærmest ene mand kostet os 10 point ! Så hjælper det ikke at målmanden ikke kan styre sit forsvar.. hvilke kampe har forsvaret stået mest almindeligt bare.. I Horsens og i Parken.. hvor Steffen Rasmussen stod kampene.. hmm.. stof til eftertanke.. men afgiv hjemmebanen resten af sæsonen og smid russeren ud.. så har vi en chance.. men playoff undgår vi ikke!!!

 8. I øvrigt har jeg sjældent set elleve spillere i AGF-trøjen levere så mange tåbelige personlige fejl og så lidt koncentration som det var tilfældet i dag. Jeg frygtede det, og det skete. Der er lang vej igen, men jeg tror stadig på Glen, selvom han selvfølgelig ikke er fejlfri. Til gengæld tror jeg ikke på halvdelen af vores spillere, og jeg glæder mig rigtig meget over de mange kontraktudløb til sommer.

  Var Duncan i øvrigt på banen i dag?

  For helvede hvor er jeg træt. Jeg mentalforbereder til drabelige nedrykningsdramaer mod Esbjerg og Horsens.

 9. 1. Duncan må og skal på bænken. I guder hvor bidrager han med lidt.
  2. Junker var savnet. Vi spiller den meget på tværs og SIF kan trykke deres forsvar langt op, da der slet ingen løb kommer i dyben. I Viborg fik vi sat meget spil op ved at finde Junker i dybden bag Viborgs backs. Den trussel havde vi slet ikke i dag.

  3. Man kan simpelthen ikke stille op med den defensiv vi gør i dag. Det har intet med 4-4-2 vs. 4-1-4-1 at gøre. Det er ren mangel på kvalitet. Djamal og Rask sejler rundt. Efterlader rum bag sig. Ingen kommunikation eller noget der minder om det.

  4. Djamal er desuden pinligt ringe med bolden. Gad vide hvad der egentlig foregår oppe på øverste etage… hvad er det han ser, når han upresset lægger den ene sukkerbold efter den anden for fødderne af de røde? Nu har han heldigvis karantæne…

  5. Amini dræber alt spil i dag. Vender konstant tilbage i banen i stedet for frem i banen. Det betyder at vi aldrig fanger SIF.

  6. Skift Flinta og Simon J ind på AGFs hold, og vi har 10-15 point mere. De laver ingen fejl, vinder deres dueller og står generelt pisse godt i banen.

  Måske man skulle prøve med en bacgkæde med AJA – Rask – Juel – JJ så de i det mindste kan snakke sammen.

 10. Enig Norden. Junker og Bundu på toppen mod AaB. Duncan er slet ikke klar til at spille for fuld gas, selvom han selvfølgelig også måtte trække med ti næsten lige så ringe medspillere, der aldrig formåede at sætte ham op.

 11. Havde det ikke været for Djamals karantæne i næste kamp, så tror jeg ikke at Juelsgaard fik flere kampe på backen i denne sæson. Håber virkelig at vi kan få ham afskibet i pausen, selvom det nok er ønsketænkning.

 12. Tror ikke en fyring af Glen vil være løsningen. Ikke mere end 1 runde siden at man så et af de største comebacks i nyere tid fra AGF. Dette indikere at man KÆMPER for træneren og for logoet. Jeg ved godt at det blegner når man ser på indsatsen idag. Men jeg ser et stort problem i at man har en en defensiv uden nogen form for relation, både på det sproglige men også på det spillemæssige. Jeg er selv midterforsvarer, omend kun på serie niveau. Men om noget er det vigtigt at have kommunikation og tillid til ens forsvarskollegaer. Det ser jeg absolut som et kæmpe problem for AGF, intet er afstemt og relationerne er ikke på plads. Det er selvforstærkende for hele holdet når man er nervøs hver gang modstanderen angriber.

  Men at fyrer træneren er ikke løsningen! Det bliver forsvaret ikke bedre af… DESVÆRRE! Man må håbe AJA og Backman når tilbage til nedrykningsspillet, så ville man kunne stille med ren dansk bagkæde, omend hverken Rask eller Juelsgaard har imponeret indtil nu. Men 1. prioritet er vel at få Koksafensnotskovl ud, for han er da om nogen kilde til uro.

  KSDH

 13. @ Thomas senior.
  Jeg forventer ikke noget svar – for du leverer aldrig noget konstruktivt udover brok og kritik. Men nu prøver jeg alligevel:
  Med alle skaderne – og nu også karantænerne – hvem vil du så stille med i bagkæden på mandag, hvis Rask ikke skal spille?

  1. Det undrer mig lidt – jeg synes selv jeg svarer meget ofte, og at jeg ofte er konstruktiv :-), f.eks. omkring det helt nødvendige, at de bør fyre træneren, hvis de skal have en chance i play-off kampene om klubbens overlevelse.

   Bagkæden som det ser ud nu bør være den nye spiller jeg ikke kan huske navnet på, men som ser betydelig mere stabil og pasningssikker ud end Mikkel Rask, og så Daniel Pedersen, eller Stage eller Juelsgård eller stort set en hvilken som helst anden….

 14. – hvorfor kopiere AGF ikke blot Lyngby’s koncept… ???
  Lyngby på en 3. plads i grundspillet og AGF på en 12. plads.
  Lyngbyes budget er en 1/3 af AGF’s
  Lyngby har kun danske spillere på banen – samme sprog og samme fodboldkultur…
  Hvor svært kan det være ?!

 15. Jeg har fulgt AGF siden 1994 og aldrig set holdet performe ringere. Dog er det værd at huske, at de fleste af de sæsoner, hvor vi har været fedtet ind i nedrykningskampen – dér har vi klaret den. Det er man tilbøjelig til at glemme, fordi nedrykningerne sidder som synlige ar på sjælen.
  Men DBUs sindssyge ligastruktur bliver nok vores redning denne gang! Vi har nu fire kampe til at øve os på “do-or-die” slagene, som formodentlig bliver mod Esbjerg/Horsens og derefter (forhåbentlig) mod Skive, Roskilde, Helsingør eller …
  Defensiven må rimpes sammen. Jeg stemmer for en det-er-dansk-det er dejligt approach hvor Jens Anderssons slaviske vraggods stuves af vejen ude på bænken:
  Staff
  AJA Rask TJN Juelsgaard

  Så kan man i det mindste forstå hinanden – og fejlprocenten falder automatisk når Djamal fjernes fra startelleveren.

  Jeg tror vi klarer den – men har svært ved at se en fremtid som er meget lysere i næste sæson, for der er simpelthen for lidt kvalitet i truppen.

  1. Jeg synes argumentet for problemerne er fuldstændig forkert. I snart indtil flere kampe har Jovanovic og Mikanovic været blandt holdets bedste, og nogle af de få der har kunnet være deres indsats bekendt. På den baggrund at tale om slavisk vraggods er på grænsende til det … problematiske.
   Hvis man skal tage .. problematiske generaliserende betragtninger .. i brug, så skulle man da mere pege på islandske knoldesparkere.
   Problemet har da været danske spillere, der i det samme øjeblik de har fået deres kontrakt til 2 eller 3 gange spillerens reelle værdi har slået op i banen og er gået på tidlig pension.

   Nej hovedproblemet er træneren, som netop har fremvist noget af det ringeste fodbold i mands minde med 6. hjemmebanenederlag i træk. Her kan man tale om noget der burde have parkeret en støvle i bagdelen.

  2. @thomas senior
   Hvordan er det gået de abdre gange, hvor vi har fyret en træner midt i nedrykningskampen? Faktum er, at vi ikke kan få bedre trænere end Riddersholm, eller Wieghorst som det var sidst. De er begge pisse dygtige trænere, så den kan ikke ligge der. Det har ikke hjulpet at skifte træner. Spillerne må se indad. De har bare et for lavt niveau. Umiddelbart et det kun Jovanovic, Mikanovic og Backman der har niveau til suppen, det er der problemet ligger

  3. Men det er jo også træneren der skal tvinge spillerne til at se indad. Der mangler nogle klare signaler til spillerne.

   Nu f.eks. Rask, som i går præsterede noget af det ringeste der nogensinde er præsteret i en AGF trøje. Han bør ikke længere være i truppen. Bjarnasson spillede som om han ikke havde trænet med bold før. Han bør heller ikke være i truppen til næste kamp. Ingen U17 spillere ville kunne gøre det ringere. Og det ville sende et klart signal til spillerne. Elendig indsats har konsekvenser.

 16. Thomas Senior. Om jeg begriber hvordan du kan fremhæve Mikanovic? De seneste 2 kampe har han foræret chancer væk ved, første kamp er det ham der slipper Curth så han løber igennem og scorer og igår er det jo kun Jovanovic der forhindre at Scheel scorer på en chance som var efter præcis samme recept? Jeg medgiver at han viser engagement, men hans taktiske forståelse er af rystende karakter. Jeg ser kun Jovanovic og DO indsats i går som acceptable. DO mest pga. målet og hans måde at kigge frem i banen og få sat slutprodukt på.

  1. Thomas Senior, du er endnu længere væk end Djamal … Alle fire i bagkæden løber og leger for sig selv, og indimellem lykkes fx Mikanovic selvfølgelig med individuelle ting. Men der er eddermugme ikke meget sammenhæng i det, der sker dernede – men det forventer jeg sådan set ikke, at en mand med din indsigt og dømmekraft kan fatte.

 17. Hvis vi har alle forsvarsspillere til rådighed i den nuværende trup må ideal-opstillingen næsten være:
  Dino – Backmann – AJA – Stage
  Ja ved godt at venstrebacken ikke er optimal position, men jeg kan simpelthen ikke se hvem der kan forsvare den bedre i den nuværende trup.. Er der andre forslag?

 18. – ref. de mange ”negative” indspark der har været – men jeg mener, at det skyldes, at: ”den danske sprog er en svær en” – og det de fleste mener er: – at de er ”skuffet” over hvad de så i aftes – og hvad de har set de sidste 20 – 30 år…
  Der er børn der er født på Fødselsanstalten i Jylland, gået i skole og på Universitetet og efterfølgende fraflyttet byen arbejdsmæssigt – men har aldrig set en AGF Guldmedalje – det kan vi da ikke være bekendt…

 19. @Hepe.
  Mon ikke der er andre faktorer der spiller ind i Lyngby end danskhed og sprog? Stautrup IF kører samme koncept med kun danske spillere og ligger i serie 4. Det fungerer rigtig dårligt for dem. Til gengæld fungerer der godt for Bayern Munchen og Chelsea med en masse forskellige nationaliteter. Fodboldsprog er altså ret internationalt, og de kan vel kommunikere de mest bassale ting på engelsk i kampens løb, hvis ikke aftaler sidder i skabet. Det er jo ikke doktorafhandlinger de skal formulere aftaler om, men hvem der dækker hvem.

 20. @Guffe,
  – du har nok desværre misforstået en del omkring udlændinge og sprog…
  At Stautrup med danske spiller ligger i serie 4 er selvfølgelig ikke optimalt – men når jeg stiller spørgsmålstegn ved de mange udlændinge på AGF’s hold – er det på grundlag af, at de kommer fra alt for mange forskellige lande og nationer med forskellige fodboldkulturer (fodboldforståelse)…
  Hvor ved jeg det fra – måske fordi jeg har arbejdet i mere end 50 forskellige lande og set en del fodbold og ikke mindst personlig kultur…
  Men men – en spiller som Alexander Juel siger også følgende til TV2OJ:

  ”Alexander Juel Andersen efterlyser mere kommunikation mellem målmand Jovanovic og bagkæden i AGF, men han afviser at sproget skaber problemer”

  Hvad mener han – jo det han siger er, at sproget ikke er et problem – men kommunikationen – og hvad betyder det…

  Jeg er selv god til engelsk og vil gerne tale med folk der taler engelsk – men jeg er dårlig til tysk og vil forsøge at undgå at tale tysk…

  Derfor er der minimum af kommunikation i forsvaret – og AGF har endda 4 mand på engelskkursus… !!!

  Til Spillerpræsentationen i sommer hos Hermans i Friheden var alle spillere oppe på podier for en snak med toastmasteren og flere af dem var – efter min mening – mega ringe til en kommunikation på engelsk.

  Jeg har selv været mellemmand med 24 Brasilianske spillere i stald – med flere til prøvetræning i Danmark, men jeg måtte opgive det, da deres engelsk simpelthen var for dårligt…

  Det giver – efter min mening – ingen ide i, at tage en middelmådig udenlands spiller til AGF med en dårlig kommunikationensevne og en helt anden fodboldkultur end den danske…

  Men det vil ingen høre på, – men man må blot konstatere, at Lyngby fik en 3. plads med udelukkende danske spillere…

  Men jeg kan jo have misforstået noget…

Skriv et svar