Fokuseret Munksgaard til MTAC: Hver situation er en finale

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Til januar har Alexander Munksgaard været AGF-spiller i et år. Han blev hentet til klubben som konkurrent og sidenhen afløser for Dino Mikanovic.

Siden skiftet fra FC Midtjylland tilbage i januar måned, har den unge højreback Alexander Munksgaard ikke set sig tilbage. 26 kampe er det blevet til i 3F Superligaen, med ét enkelt mål til følge.

Spilletid var netop årsagen til, at Munksgaard tog turen fra Herning til Aarhus. Da morethanaclub.dk fangede Alexander Munksgaard kunne han da også fortælle at skiftet er gået lige som ønsket:

– Ja det må jeg blankt erkende. Det har det bare. Det var noget af det bedste jeg kunne gøre for min karriere. Jeg havde brug for spilletid, og det må man sige jeg har fået. Jeg har jo næsten spillet fast lige siden – så jeg kunne ikke ønske mig noget bedre. For mig handler det bare om, at bygge på fra kamp til kamp og blive ved med at give noget til holdet.

I flere kampe er Alexander Munksgaard gået lidt under radaren, men i den seneste tid har han i flere kampe vist et højt niveau. Om den opadgående formkurve fortæller Munksgaard selv:

– For mit eget vedkommende har vores sidste tre kampe været gode. Jeg har prøvet på at fortsætte med, at være kynisk og hård i mine dueller. Jeg har haft fokus på, at hver eneste situation skal være en finale for mig.  Jeg skal forsvarer alt hvad jeg kan, og så skal jeg komme mere med i offensiven og skabe nogle flere offensive situationer.

Det 21-årige talent fik scoret sit første 3F Superliga mål i weekenden, og det er noget som Munksgaard har haft som fokus på træningsbanen:

– Jeg vil selvfølgelige gerne bidrage med nogle flere mål og assist for det synes jeg, at en moderne back skal kunne – den defensive base skal være i orden, så man kan komme med frem på banen og skabe nogle flere afgørende situationer.

På trods af en fin forårssæson fra Munksgaard, brugte AGF sommeren på, at hente en direkte konkurrent til pladsen som højreback. At Kevin Diks er kommet til klubben, er dog ikke noget som har haft en negativ effekt på Munksgaard – tværtimod:

– Det er der mange der har spurgt mig om, men jeg synes det er fedt. Og hvis jeg skal være ærlig så er det bare med til, at skærpe konkurrencen så jeg giver mig 100 %.

Munksgaard kan dog godt mærke at Kevin Diks er en hård konkurrent:

– Jeg kunne mærke da han kom til, at her kom der en kvalitetsspiller fra Fiorentina og han har spillet i nogle store klubber. Det kræver fra mig, at jeg er oppe på mærkerne i hver eneste situation, til hver eneste træning. Det går ikke, at jeg slækker lidt på det. Det gælder om, at være skarp og holde sig skarp og det er også fedt for mig. Hvis jeg nogensinde vil nå et højere niveau end her i AGF og komme til udlandet engang, så handler det om, at jeg skal kunne bevare min plads, uanset hvem der kommer til.

Alexander Munksgaard og resten af AGF-holdet, skal i kamp igen søndag den 24. november når Brøndby IF gæster Ceres Park

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments