Første test – Bestået?

0
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Af Lukas Voergaard Jepsen 

Første test efter vinterpausen. GF tog imod Viborg FF på hjemmebane i en kamp, der i den grad bar præg af at være en testkamp tidligt i januar. Men hvad kan vi så tage med fra den? Lærte vi noget?

Som Morethanaclub.dk-skribent har man indimellem den udsøgte fornøjelse at få mulighed for at dække kampene live på Ceres Park. Det betyder at muligheden for at opleve og læse spillet, stemningen og kampen som helhed, er langt bedre end hjemme fra sofaen.

Fredag den 15. januar var dog en lidt anden oplevelse.

Det er på ingen måde overraskende, at hele det setup der plejer at være til en 3F Superligakamp, ikke var kørt i stillingen til en test kamp mod et førstedivisionshold. Det betød at de forholdsvis få journalister der arbejdede til kampen, til tider kæmpede med at holde styr på hvem, hvad og hvor der foregik på banen.  Vi havde nemlig ikke et holdkort at forholde os til, såvel som at stadionspeakeren har fået lov til at holde lidt ekstra vinterferie. Så da begge hold skiftede ud til højre og venstre, specielt i anden halvleg, var der kaostilstande i presseboksen.

Pointen med det er, at der på Ceres Park var en udtalt følelse af testkamp. Alle steder undtagen på banen. Eller måske rettere, på sidelinjen. Hvor vejret uden tvivl var i den blå ende af termometeret, så var David Nielsen flere gange i det røde felt – forståeligt nok.

GF kom med statsgaranti ikke ud til kampen som cheftræneren havde håbet på.

Gæsterne fra Viborg må siges at have været bedst, første halvleg i gennem. De formåede at udnytte den plads der var mellem GF’s bagkæde og midtbane, og kom også flere gange over kanterne til at skabe farlige situationer.

Selvom første halvleg næppe var noget GF-fans har været videre underholdt af, så var der uden tvivl flere positiver at tage med fra de første 45 minutter.

20-årige Mads Bager spillede en virkelig god kamp, og gjorde sig allerede i første halvleg positivt bemærket på midtbanen, hvor han ikke tøvede med at gå i dueller, og vandt langt flere end han tabte. 19-årige Mikkel Lassen i midterforsvaret viste også smagsprøver på sin kvalitet. Selvom ikke alt lykkedes for ham, virkede han på intet tidspunkt utryg eller nervøs, og den slags gåpåmod er altså vigtig for unge spilleres videre udvikling.

Sidst men ikke mindst, kan man ikke undgå at tale lidt Alex Gersbach. Venstrebacken man til tider skulle tro var forsvundet i den blå luft, gjorde sit comeback, og et glimrende et af slagsen. Han så ikke påvirket ud af at have været skadet i en lille evighed, og han viste flere gange sit høje tekniske niveau i sammenspil med midtbanen, hold øje med ham!

Da Albert Grønbæk i 36. minut modtog andet gule kort, efter sit bedste bud på Svanens Død i Viborgs felt, fik den unge Mathias Isager mulighed for at komme på banen, og gjorde ligeledes et rigtig fint indhop.

Ikke desto mindre, første halvleg var ikke ligefrem skøn at se på, med GF-briller. Da Viborg kort inde i anden halvleg scorede til 0-2, efter endnu en opspils/personlig fejl i GF-forsvaret, troede jeg personligt at denne kamps gnist var slukket. Heldigvis tog jeg fuldkomment fejl.

Om gårsdagens modstander havde scoret, hvis ikke det var for GF fejl i bagerste geled, finder vi nok aldrig ud af, men jeg vælger at se de to mål der blev scoret mod De Hviie i går som noget positivt. Problemet var ikke at GF ikke kunne forsvare, for ud over de to mål havde Viborg faktisk ikke alverden. Problemet var personlige fejl, hvortil jeg bare må spørge; hvor tit ser vi Jesper Juelsgaard hamre en tværpasning i hovedet på en medspiller, hvilket så fører til et kontramål? Og hvor tit kommer vi til at opleve Mikkel Lassen der mister bolden som bagerste mand? For mig er svaret i begge tilfælde: Meget sjældent.

Så selvom man sagtens kunne bruge tid på at bekymre sig over at to personlige fejl, kostede to mål mod et førstedivisionshold, så synes jeg det giver mere mening at fokusere på hvordan GF fik vendt situationen igen.

Cheftræner Nielsen var mildest talt ikke tilfreds da Viborg scorede andet mål, men skuffelse blev vendt til kampgejst bare ti minutter senere, da Alexander Ammitzbøl, og bare rolig ham skal vi nok nå til, først scorede til 1-2 og fire minutter senere til 2-2.

Efter 1-2 målet blev GF aggressive som man sjældent har set det. Ved alle dødboldsituationer, indkast, hjørnespark, frispark, piskede cheftræneren hele holdet frem, så Viborg var presset helt ned i eget felt, og genpresset var dejligt aggressivt og gjorde anden halvleg så meget sværere for gæsterne.

Han udtalte efter kampen følgende til MTAC.DK:’

”Det er første træningskamp i år vi skal ud og se nogle ting, og det handler om at vinde og det betyder meget at det (kampen, red.) ikke gik den anden vej. Vi skal jo have det maksimale ud af det, og det (høje pres, red.) er en af måderne at gøre det på,”

 

Selvfølgelig havde stemningen nok ikke været helt så positiv, hvis ikke det var for den unge angriber, Alexander Ammitzbøl’s to mål, der havde gjort selv Patrick Mortensen stolt.

Begge mål skete efter flot opspil, hvor det første blev scoret som resultat af pres over kanten, og som et andet europæisk tophold, kom GF helt ned til baglinjen, hvor en cutback-aflevering satte Ammitzbøl op midt i feltet, og han afsluttede køligt nederst ved nærmeste stolpe.

Andet mål, hvert fald med Ammitzbøl-briller, var om muligt endnu bedre, da han i en skarp vending, og en et-to med Benjamin Hvidt, fuldstændigt satte Viborg-forsvaret i skak, og havde farten og færdighederne til at gøre angrebet færdigt.

David Nielsen havde følgende kommentarer til angriberens præstation efter kampen:

”Det var super. Det var dejligt for ham at komme hjem og vise at han er en del af gruppen med det samme,”

 

Jeg spurgte derfor om hvor stor en rolle vi kan forvente fra den unge angriber i sidste halvdel af sæsonen.

”Det er op til ham selv. Jeg tror han kommer til at blive involveret meget, han er en dygtig spiller som har gjort det for os før, så det er helt sikkert en spiller vi kommer til at satse på,”

 

Så… Bestået? Det vil jeg lade fansene om selv at afgøre, men man kan ikke ignorere, at kampen sluttede langt bedre end den startede, og lad os sige målscoren var blevet vendt om, det havde bekymret mig langt mere, end det her 2-2 resultat gør.

 

Videre til næste testkamp, og det bliver for alvor en test. På udebane mod de forsvarende 3F Superligamestre.

 

Kampen spilles tirsdag den 19. januar.

 

 

 

 

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments