Fodbold og teknologi

0

Fodbold og teknologi er faktisk mere forbundet, end man lige skulle tro. Teknologiens fremskridt begynder at betyde mere og mere for sportens verden, og det er ikke anderledes inden for professionel fodbold. Men hvordan kan en fysisk sport linkes sammen med teknologi?

Det og meget mere kan du finde svar på her i artiklen, når vi tager et kig på hvad fodbold og teknologi egentlig har med hinanden at gøre.

Fodbold i teknologiens verden

Fodbold har i mange år været sammenflettet med teknologi på mange områder. Der findes utrolig mange spil med fodbold som omdrejningspunkt, og et af de mest kendte er vel nok Fifa fra Electronics Arts som kan spilles på Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One og Xbox Series X/S og Microsoft Windows.

Udover det, er betting på fodbold også et af de links vi finder mellem den populære sport og teknologien, hvor adskillige betting apps giver fans og bettere muligheden for at bette på deres yndlingsspillere, hold og turneringer.

AGF klubben ved hvor vigtigt det er, at kunne tilbyde deres fans en mulighed for at kunne følge med i deres kampe og resultater live. Derfor har Novicell og AGF sammen skabt AGF Live, som giver fansene en stabil og pålidelig måde de kan følge med i kampfakta og livestream, mens de sker i realtid.

Teknologi i fodboldens verden

Fodboldens verden har naturligvis også inviteret teknologi indenfor, og i 2020 investerede AGF i en Goal Station som indsamler data og giver spillerne muligheden for at træne forskellige scenarier om og om igen. Det er uden tvivl en rigtig nyttefuld teknologi for klubben, som også bruger den til talentudvikling.

Måske du har hørt om de intelligente bolde som det tyske selskab Cairos Technologies og Adidas har skabt? De kalder det ‘Smart Ball System’ og teknologien kører på et netværk af modtagere, som sættes op på tværs af fodboldbanen. Ved hjælp af en NFC-chip sensor kan man spore fodboldens nøjagtige placering i realtid.

Denne teknologi gør det muligt at se med ekstremt høj nøjagtighed, hvordan bolden sparkes over målstregen og dommeren kan følge den på et Smartwatch. Denne teknologi er dog ikke nået til Danmarks grænser endnu.

Der spekuleres rent faktisk i, om fodbolddommere en dag erstattes af teknologi, idet vi allerede har taget video- og mållinjeteknologi i brug i blandt andet fodboldens verden. Teknologien bruges i situationer, hvor der hersker tvivl om en dommers afgørelse eller hvis dommeren selv er i tvivl om en situation.

Fremtidens teknologi i fodbold

Teknologien har meget at byde på og kan forhindre mange fejlvurderinger i store kampe.

Håbet i sportens verden er dog, at der bibeholdes en god balance mellem sporten og teknologien, så det ikke ender med at den kraftigt fremadskridende teknologi overtager for meget. Det ser det ikke ud til på nuværende tidspunkt, men blandt andet den førnævnte videoteknologi truer allerede dommernes placering på banen.

Der skal dog meget til for at balancen brydes og vi er sikre på, at der vil blive holdt øje med at vægten ikke tipper i den forkerte retning.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments