Fem ting at tænke over inden Nordsjælland-kampen

2
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Mandag klokken 19.00 gæster AGF Farum i endnu en altafgørende pointsduel mod Top 6-pladserne.

Det blev med røven i vandskorpen, at AGF kunne hente tre points ind på kontoen hjemme mod Vejle. Kampen var ikke køn, og hvis vi skal være ærlige, så var det primært et gyldent venstreben, der pustede liv i håbet om slutspil – i den rigtige ende.

Der var dog gode passager i kampen, såvel som bekymrende tendenser. Så hvad lærte vi af Vejle-kampen, og hvordan henter vi tre points med hjem fra Nordsjælland?

Læs også: Interview med en legende – Bent Wachmann, del 1 af 2

1) Jens Stage er ikke angriber

To kampe i streg har den århusianske guldklump spillet på toppen og det virker ikke til at positionen passer Stage. Han var bemærkelsesværdigt lidt på bolden i Vejle-kampen og flere gange søgte han langt ned i banen, det duer ikke som spidsangriber. Stage er bedst i motorrummet på midten. Han er en kanon spilstation og en konstant på midten når han får lov og plads – angriber-rollen ligger ikke til den hårdtarbejdende type Stage er. Han er så meget på bolden når han får plads på midten, og det gavner holdet meget mere end den ensomme rolle på toppen.

2) 4-1-4-1 kan virke skræmmende dårligt

David Nielsen fastholder filosofien om én angriber. Hvis man gør det, så er det ikke Stage, og det er heller ikke Mmaee. Sidstnævnte virker mere som en boksangriber, selvom han sjældent befinder sig i feltet. Mmaee er stærk på bolden, har en god fysik og teknik så rollen som spilstation omkring kanten af feltet er idéel. Det kræver bare, at man har en ekstra angriber som Bundu eller Riel, eller to wings, der kan tage dybdeløbene omkring Mmaee, og det mangler kraftigt – dog med Anker som bedste mulighed på en hurtig kontraløber, der også kan lave mål.

3) Vi mangler en leder i forsvaret

Alt for mange bolde mod Vejle endte med at blive farlige uden grund. Ved 1-0 målet er forsvaret passivt og der mangler en type, der går ind og tager fat og løfter holdet, her kan Kanstrup godt have sine mangler. Seneste nyt om Backman er fortsat, at han træner fuldt med, og muligvis kan blive aktuel i løbet af de næste to kampe.

Læs også: Interview med en legende – Bent Wachmann, del 2 af 2

4) Der er for langt mellem kæderne

Ruben Sellés nævnte selv i Vejle-kampen, at distancen mellem forsvar og midtbane er for stor. Det gav store problemer i første halvleg, for selv om vi godt kan strikke 10 afleveringer sammen, så bliver det aldrig farligt når vi kommer over midten. Der mangler en spilstation, og her har Sana ikke blomstret de seneste kampe. I stedet gjorde Toutouh god figur af sig selv på midten med et par giftige afleveringer.

Det er et problem, at spillet først flyder når modstanderne åbner op. Da Højer udlignende pressede Vejle automatisk længere op af banen og midtbanen åbnede sig op. Først her blev vi rigtigt farlige og skabte potentielle afgørende chancer. Det er bare et problem, at vi først kan kæde 3-4 farlige afleveringer sammen i dybden når modstanderne jagter mål, det burde vi kunne gøre ved 0-0.

5) Der er ingen kynisme foran mål

Det siger sig selv. Vejle-kampen kunne have endt 4 eller 5-1. Ankersen havde endnu en stor friløber, Toutouh havde en stor afbrænder og Sana missede to åbenlyse målgivende chancer. Det er selvsagt, at man ikke skovler mange points sammen, hvis man ikke udnytter sine chancer. Der mangler kynisme!

Vi er nu á points med Nordsjælland. Med en sejr rykker vi op på 24 points og så lever drømmen om Top 6 lige pludselig igen. Randers har 22 points og møder Vendsyssel søndag, AaB og Horsens har henholdvist 25 og 24 points og tørner også sammen søndag.

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
MJ
Bruger

Synes nu ikke der mangler ledere i forsvaret (Kanstrup er anerkendt som en dygtig leder) – der mangler måske luftstyrke og hurtighed, men det er en anden snak…

Ps: så stærk er Mmaee nu heller ikke på bolden

Jesper_J
Bruger

Det var utrolig nemt for et middelmådigt VB hold at skabe kæmpe chancer. I skriver det kunne have sluttet 5-1 det kunne nu også have sluttet 2-5. Nærmest et mirakel vi fik 3 point.