Fatale fejl kostede dyrt – AGF redder trods alt point mod Vejle

4
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Der er både grobund til at være glad og skuffet. Det er nok den følelse vi alle står med efter aftenens kamp mod Vejle. 

Et par store fejl kostede dyrt. Men alligevel endte det i pointsdeling på Ceres Park.

Første halvleg blev hovedsageligt domineret af et par store Vejle-chancer, og man sad på et tidspunkt og blev glad for stillingen 0-0. Men vi manglede at se noget kynisme fra AGF, og lysten til at komme foran blev i stedet overtaget af frygten for at komme foran.

En lunken første halvleg uden de helt store indspark gav David Nielsen noget at gruble over i pausen.

AGF bedre i anden halvleg

Men David Nielsen havde åbenbart sagt et par bevingede ord i pausen, for AGF kom noget bedre ud til 2. halvleg end vi så i starten af kampen. Dog en lidt en shaky start, men et AGF hold der så helt anderledes ud.

Det resulterede efter hårdt arbejde, specielt af Amini og Guira på midten, til et par store chancer. Her var Bundu som oftest hovedperson og gjorde et mere en acceptabelt indhop.

Og det var også sidstnævnte der fik en afgørende rolle i det forløsende 1-0 mål. Et godt raid mod baglinjen, en hård bold ind i feltet til en fri Jens Stage. Off-side eller ej, vi var foran.

Men der stod åbenbart ikke AGF i stjernerne til aften. Vi skulle straffes. Hårdt.

Først er det den ellers stabile forsvarskæde, der kokser rundt i det. Både Grabara, Munksgaard og Tingager har flere muligheder for at klappe bolden ud af kommunen, men det ender i en form for klumpspil og en afgørende dårlig aflevering fra den polske keeper, der kostede en dyr udligning for Vejle.

Det var som om pusten blev taget ud af AGF efter Vejle-udligningen. Det kom som et chok, og det gav AGF en rysten i støvlerne og tvang dem tilbage på banen. Vejle havde pludselig overtaget på kampen og det eneste offensive lyspunkt var Bundu, der hele tiden forsøgte at bryde gennem den røde bagkæde.

Ondt blev værre for AGF. For selvom den unge polske lejesvend har talt højt om sig selv, med god grund, så var det anden side af Grabara vi så til aften. En usikker aktion ved 1-1 målet havde åbenbart gjort handskerne fri af alt friktion. For en ufarlig bold endte pludselig som friløber efter Tingager og Munksgaard gik fuldstændig forkert af hinanden, og så en forkølet afslutning mellem hænderne på Grabara. Her var bunden nået.

Og så. Bedst som vi var på vej til at kyle fjernsynet ud af vinduet. En omstilling går GF’s vej, en rodet affære og en aflevering ud af ingenting gjorde Patrick Mortensen fri i venstre side af feltet. Og så så vi ENDELIG noget af den koldblodlighed vi har manglet i en angriber. Alligevel er følelsen, at alle tre points skulle have været hviiee.

Kampens lyspunkt: Bundu! Der endelig viste sin adræthed, teknik og offensive flair. Det må give David Nielsen grund til at overveje ham en ekstra gang, når de offensive spillere skal udvælges mod Horsens.

Kampens lavpunkt: Bagkæden. Munksgaard spiller en lunken kamp, Tingager var en skygge af sig selv ved begge mål (særligt 1-2 målet) og Grabara’s præstation er vel bare en der hurtigst muligt skal i glemmebogen. Selvom den nok aldrig gør det.

 

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
zcml
Bruger

Det er meget op og ned med Bundu, så man ved ikke, hvad man får i næste kamp, men han kom ind med noget af det kreative snit som resten af holdet manglede. Derfor synes jeg han fortjener at få chancen mod Horsens, men skal det være som direkte erstatning for Lunding, der ikke lykkedes på dagen? Er nok mere til at han starter i stedet for Sana, der har været en skygge af det vi ved han indeholder, siden forårs-åbneren mod Esbjerg, og har været det det meste af sæsonen. Det skal også med i overvejelserne, at holdet så… Læs mere »

Aros
Bruger

Genrelt enig, zcml. Men hvorfor ikke prøve at lade Amini overtage Sanas plads? Jeg synes, at han altid får skabt noget, når han er oppe i nærheden af modstandernes felt.

zcml
Bruger

I den løsning med Hvidt, Stage og Amini på den centrale midtbane, var Amini også tiltænkt den kreative del som Sana skal stå for. Amini er dog ikke selv så farlig, når han kommer til chancer. Der er Stage trods alt lidt mere farlig. Og kan også være en trussel i luftrummet. Derfor tænkte jeg at Stage i højre grad skal være den, der søger ind i feltet, mens Amini kreerer chancerne til ham og Mortensen. Det er dog ikke ensbetydende med at Amini ikke må søge med helt fremme mens Stage bliver lidt tilbage. Der er self. også den… Læs mere »

Sloth
Bruger

Må godt nok indrømme at efter i går, så sidder jeg skræmt tilbage og frygter for resten af dette forår. Det er jo praktisk talt ALT der kikser i går, evner, attitude, indstilling, duelspil, pasninger, koncentration, tænding – Det så meget mærkeligt ud på banen, og når man sidder på Stadion og læser en artikkel om at Ceres Park skal drive holdet frem, så bliver man lidt bekymret hvis det rent faktuelt er det der skal være en motivator – Syntes egentlig stemningen var fin i går, men når spillerne ikke leverer noget af ovenstående, så kan man altså heller… Læs mere »