En udfordring uden lige: Optakt til pokalsemifinale, anden runde.

0

Af Lukas Voergaard Jepsen

Mørke skyer og krisesnak hænger over Aarhus før torsdagens returopgør i Randers, som af flere er blevet kaldt ‘muligheden for at redde sæsonen’.

Kampfakta:
Spilletidspunkt: Torsdag 15. april klokken 19:00
Spillested: Cepheus Park, Randers
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu, Facebook: Morethanaclub.dk og AGFFAN.dk.
Følg kampen på: TV3+ og Viaplay.
Hashtags: #rfcagf #sydbankpokalen

“Det er klart, at vi er i en situation nu, hvor vi kalder det her en krise,” – så kontant var beskeden fra cheftræner David Nielsen til Bold.dk, efter søndagens 1-4 nederlag til De Hviie.

Søndagens kamp var desværre blot én af mange i en efterhånden længere række af skuffende præstationer, og ikke mindst resultater. Kampen markerede tredje nederlag, og sjette kamp i træk uden sejr, og en sæson der for relativt kort tid siden lovede rigtig godt, ser nu ud til at være i fare.

Alt er selvfølgelig ikke tabt, og dommedagsprofetier i fodboldverdenen er intet unormalt. Grænsen mellem kæmpe succes eller sensationel fiasko er til tider ikke større end et enkelt græsstrå. Netop derfor, skal man tage de positive briller på, synes David Nielsen og hans mænd at have alt at vinde, når de sidst på eftermiddagen torsdag sætter sig ind i spillerbussen, og kører den korte tur nordpå til Randers.

Det er selvfølgelig ikke let, hverken for spillere eller fans, at være ekstremt optimistiske efter et på mange måder voldsomt 0-2 nederlag i Sydbank Pokalens første runde af semifinalerne. Særligt reglen om udebanemål kan få torsdagens opgave til at se næsten uoverkommelig ud – ikke mindst med tanke på den spillemæssige form GF for tiden befinder sig i.

Særligt anden halvleg af semifinalen mod lokalrivalerne var en hård pille at sluge, da de bitre rivaler fra Randers i perioder af de sidste 45 minutter, simpelthen var overlegne i nærmest alle spillets facetter, og desværre kunne have scoret både et og to mål mere end de gjorde.

Spørgsmålet er nu om De Hviie kan rejse sig oven på den seneste tids svære skuffelser – statistikken taler desværre ikke for en GF sejr.

 

Indbyrdes:

Ikke nok med, at David Nielsen, som han selv har udtalt det, aldrig har vundet over Randers FC som træner, så ser AGF’s statistikker mod de bitre rivaler ligeledes langt fra godt ud.

Siden august 2004 har AGF og Randers krydset klinger 33 gange i Superliga-regi, og kun fodboldguderne må vide hvorfor, men de lyseblå hingste har en overvældende fordel over hvad der ellers må betragtes som den fodboldmæssige storebror.

Af de 33 kampe, har Randers FC vundet hele 16 af opgørene (48 procent), mens aarhusianerne kun har formået at vinde 6 (18 procent) af opgørene, med 11 uafgjorte resultater. Statistikken fortæller os altså, af en eller anden grund, er der størst chance for en Randerssejr, når de to hold mødes.

Du tænker måske ‘Det må da se bedre ud i DBU-Pokalkampene?’

Hertil er svaret desværre bare, at optimisme før torsdagens møde, heller ikke skal findes i statistikker fra pokalturneringen. Her er de to lokalrivaler, i skrivende stund, stødt på hinanden tre gange, hvilket har resulteret i tre sejre til Randers FC, med en samlet målscorer på 6-1.

 

Status på AGF:

Efter de næsten overvældende negative statistikker, er det så ikke på tide at bevæbne sig med lidt godt humør og optimisme?

Det ville være rart, men det ville ikke have den store grobund i virkeligheden, og om man vil det eller ej, må man bare konstatere, at tingene i øjeblikket ikke er, som vi gerne vil have dem.

David Nielsen sagde efter første opgør mod Randers FC, at han var bekymret, men sagde samtidig også flere gange: “vi skal nok få vores fodboldhold tilbage, og det skal vi også nok gøre hurtigt,”

Kampen efter var fodboldholdet stadig ikke tilbage, og 1-4 nederlaget til FCM fik cheftræneren til at kalde den nuværende form en “krise”.

Hvordan man vender momentum og form i løbet af en halv uge, ved nok kun fodboldtrænere, og en så fantastisk man-manager som David Nielsen har garanteret nogle tricks i ærmet, der med tiden nok skal ‘få fodboldholdet tilbage’.

Spørgsmålet er om, det kan lade sig gøre inden morgendagens ekstremt vigtige opgør.

Cheftræneren er bestemt heller ikke hjulpet af at mangle en lang række spillere gennem skader, ikke mindst meget vigtige spillere som Nicolai Poulsen og Frederik Tingager. Dog kunne Aarhus Stiftidende berette om, at tingene lysner for Poulsen, som kunne være på vippen til et comeback i morgen.

Derudover har de mange skader til rollespillere gjort, at mulighederne for roterer med udskiftninger har været minimal, og hvis der er en ting den form for “fuld smadder”-fodbold som David Nielsen står for kræver, er det et højt energiniveau hos spillerne.

Den manglende energi er en meget mulig forklaring på, hvorfor spillet til tider synes at være gået i stå, og holdet, på nogle måder, mistet sin identitet.

Midterforsvaret har i øjeblikket ikke samme stabilitet som tidligere i sæsonen, og det er forståeligt, med det i øjeblikket begrænsede spillermateriale og formnedgang – man behøver ikke at tabe fodboldkampe, fordi man lukker mål ind.

Det er desværre tilfældet for GF i øjeblikket.

I de sidste otte kampe, er det blevet til hele fem nederlag, to uafgjorte og kun én enkelt sejr. Endnu værre er den samlede målscorer – 5/13 eller -8.

Der er kun blevet scoret fem mål, over de sidste otte kampe, og med tanke på, at videre avancement i Sydbank-Pokalen kræver en sejr på mindst to mål, ser situationen unægteligt svær ud.

 

Status på Randers FC:

Den udfordring der venter GF i morgen aften, har vi efterhånden konstateret, er en stor en af slagsen. Skal man finde en smule optimisme frem, kan man måske bygge den på, at Randers FC kan være uforudsigelige.

Kigger man på de seneste kampe, tegner der ser et meget broget billede, om end stadig bedre en GF’s.

Holdet der i anden halvleg kørte De Hviie rundt på banen, tabte derefter næste kamp på hjemmebane mod FC Nordsjælland med 3-4, efter at de selv havde oplevet en halvleg, hvor det blev ramt af granatchok.

På mange måder opsummeres Randers FC, forsimplet jovist, meget godt i at holdet vinder kampen mod FCK i sidste runde af grundspillet med 2-1, for derefter at tabe første kamp i slutspillet mod samme modstander med 2-1.

Ikke desto mindre. Randers FC har både hårdtarbejdende arbejdsheste, dygtige teknikere og farlige målskytter. Et hold, der hvis de får pladsen til det, kan skabe problemer og chancer mod alle.

Samtidig er cheftræner Thomas Thomasberg heller ikke ramt af samme mængder skader som sin aarhusianske modpart, og har derfor sandsynligvis et hold med mere energi.

 

Bud på startopstilling:

AGF (4-3-3):

Kamil Grabara (hvis rask) – Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner,  Jesper Juelsgaard, Casper Højer – Bror Blume, Patrick Olsen, Albert Grønbæk – Gift Links, Patrick Mortensen, Jon Thorsteinsson.

Bobler:
Vi ved ikke, hvad status er på Kamil Grabara, men antager at sygdommen, som skal siges ikke var Covid-19-relateret, er veloverstået. Foran ham smider vi samme fire, som vi så mod FCM. Overvejelserne kunne gå på at give Gersbach spilletid for at spare Højer, eller såfremt Sanneh skulle være tilbage fra sygdom, at han også kunne komme i spil. Kunne også være fedt at se kaptajn Backman tilbage i startopstillingen, men det virker simpelthen for risikabelt. Vi tror dog ingen af delene, da alle sejl helt sikkert bliver sat ind for at vinde kampen i morgen! Vi tror ikke, at Diks når at blive klar, så Munksgaard fortsætter på backen.

På midten spår vi kun en enkelt ændring, og det er Blume ind i stedet for Hvidt. Dette er simpelthen i forsøget på at skabe det mest offensive udtryk, da to måske tre mål skal jagtes. Dog var der spændende elementer i at få Olsen frem og smide Hvidt på 6’eren, men vi går all-in til i morgen.

I front kommer Jevtovic formegentlig tilbage på bænken og den “sædvanelige” trio bliver genoprettet. Så lad det være kampen, hvor de for alvor finder hinanden og formen igen!

Randers FC (4-4-1-1):

Patrik Carlgren – Simon Graves Jensen, Erik Marxen, Simon Piesinger, Björn Kopplin – Tosin Kehinde, Lasse Berg Johnsen, Frederik Lauenborg, Mathias Greve – Vito Hammershøy-Mistrati – Alhaji Kamara.

Skader:
AGF: 
Zach Duncan (skadet), Daniel Arzani (skadet), Søren Tengstedt (skadet), Frederik Tingager (skadet), Nicolai Poulsen (tvivlsom), Kevin Diks (tvilvsom) og Mathias Jørgensen (tvivlsom).
Randers FC: Jesper Lauridsen, Alhaji Kamara og Kasper Høgh

Karantæner:
AGF: Ingen
Randers FC: Ingen

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments