EM 2020 Turneringsformat: Sådan er vejen til EM-guldet

0
Foto: Lars Rønbøg - Getty Images

Dette indhold er sponsoreret

2020 bliver på mange måder et fantastisk fodbold år. Der er nemlig EM-slutrunde og denne udgave af Europamesterskaberne i fodbold bliver anderledes end de foregående har været. Der er nemlig et nyt turneringsformat med flere tilskuere og flere værtsbyer end nogensinde før. I denne artikel giver vi dig et overblik over EM 2020 turneringsformat, og giver dig svar på nogen af de mest fundamentale spørgsmål. EM 2020 bliver nemlig markant anderledes end de tidligere har været, da der bliver spillet gruppespil, ottendelsfinaler, kvartfinaler, semi-finaler og finale på tværs af det europæiske kontinent. Fra Baku i Aserbaidsjan i øst til Dublin og Bilbao i Vest bliver der spillet EM-kampe denne sommer og for første gang nogensinde, bliver EM-kampe på dansk jord, når turneringen løber af stablen i juni 2020.

 

Flere tilskuere end nogensinde før

UEFA regner med flere tilskuere end, der nogensinde har været før til en slutrunde. Det skyldes, at der spilles på tværs af kontinentet og at mange lande i Europa er garanteret kampe på hjemmebane. Hvis værtslandende kvalificerer sig til slutrunden er de sikret at få lov til at spille på deres egen hjemmebane. Det betyder, at hvis det danske landshold kvalificerer sig til EM-slutrunden i 2020, så er de garanteret minimum to kampe på hjemmebane i Parken. Det bliver historisk, da der aldrig før har været spillet slutrundefodbold på dansk jord. Derfor regner arrangørerne bag også med, at tilskuerne dukker op for at støtte deres nationale helte, når de skal spille på hjemmebane. Hver eneste værtsnation er sikker på hjemmekampe, så derfor kan Danmark sammen med Italien, Rusland, Holland, Spanien, England og mange andre lande være sikker på opbakning fra hjemmepublikummet, hvis de kvalificerer sig. 

 

12 værtsbyer i Europa

Der er ialt 12 værtsbyer til den kommende EM-slutrunde, der er spredt udover hele kontinentet. Aserbaijdsjan som det østligste punkt til Bilbao som det vestligste, bliver det en sand fodboldfest for hele Europa. De 12 værtsbyer er København, London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Sankt Petersborg, Budapest, Rom, Bukarest, Baku, München, Amsterdam og Bruxelles. Der spilles gruppespil i alle byer, mens nogle byer tilmed har ottendelsfinaler og kvartfinaler. Semi-finaler og finaler spilles i London, hvor det skal afgøres, hvem der skal erstatte Portugal som forsvarende europamestre. 

 

Danmarks chancer ved EM 2020

Danmark er forhåbentlig med ved EM næste sommer selvom intet endnu er afgjort. I øjeblikket spilles der kvalifikation til EM, men hvis det glipper for Danmark, så skal vi ud i en afgørende play-off kamp mod nationer som Bosnien, Slovakiet eller Tjekkiet. 

Skulle Danmark gå hele vejen til slutrunden i 2020 så venter der endnu en spændende slutrunde med dansk deltagelse. Det bliver med alt sandsynlighed ikke en gentagelse af EM i 1992, da Europas stærkeste nationer som Belgien, Portugal Frankring, Tyskland, England og Spanien også har et øje på trofæet. Selvom det nok ikke bliver til et europamesterskab, så er der forhåbentlig folkefest fra Skagen til Svaneke og fra København til Århus, hvis Danmark spiller med på hjemmebane ved EM i 2020.

 

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments