Ekspertvurdering fra Betxpert.com

0

Viborg – AGF
 

Tip: 1-tal
 

Chance: 50-30-20
Af Anders Kristensen

Analyse
Viborg og AGF har den store ære at tage hul på foråret 2005, når de møder hinanden på Viborg Stadion lørdag eftermiddag. På banen løber to hold, som har meget forskellige baggrunde. AGF har en stor tradition inden for dansk fodbold, og har et ambitiøst og pengestærkt bagland. Viborg har igennem de senere år vist sig at have et stort potentiale, som er kommet til igennem hårdt arbejde og gode spillerinvesteringer (bl.a. Arek Onyszko og Jesper Christiansen).

AGF hentede Stig Tøftig til klubben, for at få en slagkraftig midtbane sammen med Brian Steen Nielsen. Man må dog sige, at pynten er blevet pillet lidt af de hvide op til forårspremieren. Brian Steen stoppede karrieren og besidder nu en ledende funktion i klubben, mens Tøffe, efter håndgemæng til en julefrokost, fik det røde kort og blev smidt ud af klubben. Der har altså været en del udskiftninger, og Thomas Lindrup er kommet til klubben fra OB, for at dække nogle huller på midten. Sammen med angriberen Christer George er de to de eneste virkelige forstærkninger klubben har investeret i til foråret.
Den anden vej er gået hele 5 – mere eller mindre – stamspillere, fra forsvar til angreb.

Viborg har valgt stort set at beholde sin trup intakt. Imants Bleidelis er endt i Grazer AK, Østrig, efter at han aldrig rigtig faldt til i klubben. Samtidig er Lennart Lynge Larsen solgt til tysk fodbold. Tilbage er Søren Jensen, som der ventes meget af i de bageste rækker. Mota, som Viborg hentede i Randers, er ligeledes faldet godt til, og har vist stort potentiale i træningskampene. Han går efter sigende en stor tid i møde og tager kampen op med Søren Frederiksen (som er tilbagevendt fra skadespause) og Klaus Kærgaard om angrebspladserne.

Forventet startopstilling Viborg:
Jesper Christiansen, Thomas Tengstedt, Michael Gravgaard, Thomas Andie, Michael Gustavsson, Christian Keller, Jakob Glerup, Stefan Bidstrup, Christian Magleby, Mota og Klaus Kærgaard.

Michael Gravgaard og Michael Gustavson var tvivlsomme hele ugen, men forventes dog klar til kampen. Derudover ser det lyst ud for truppen, da også Magleby, Christian Keller og Thomas Tengstedt gør store fremskridt. Der bliver eksperimenteret lidt med at have Morten Poulsen i forsvaret hos de grønblusede, men jeg tror kun det er en nødløsning til de to førnævnte bliver klar. Det ligger dog fast, at forsvarerne, Kingsley ´Mojo´ Onyenekwe og Jesper Andersen, ikke kommer i kamp. Det samme gælder midtbanespilleren, Kristian Kaagh, der står over med ankelproblemer.

Forventet startopstilling AGF:
Rune Pedersen, Søren Pedersen, Leon Andreassen, Shane Cansdell-Sheriff, Jesper Sørensen, Martin Ulander, Johnny Hanssen, Tobias Grahn, Thomas Lindrup, Morten Rasmussen, Christer George

Mads Frost er det nye håb i AGF, i hvert fald kunne det godt se ud til at det er ham som holdet skal tro på, hvis de skal have genetableret midtbanen. Sammen med Grahn, Søren Pedersen og Leon Andreasen spillede de nemlig alle en rigtig god kamp i den sidste optakt den 5. marts imod OB, som i øvrigt blev vundet 2-1. Det ser dog kke ud til at der er blevet plads til den unge midtbanespiller på holdet, men han står som en stærk joker.

Konklusion:
Det er den første kamp i SAS-ligaen i foråret 2005. Ã?t er træningskampe, noget andet er den virkelige verden, som spillerne nu for alvor ser i øjnene lørdag eftermiddag på Viborg Stadion. I tabellen er der kun ét point som skiller de to hold, men 2 pladser, idet Viborg er placeret som nr. 4 mens AGF er på en øjeblikkelig 6. plads. Meget kan ske og meget vil ske – ét er jeg dog overbevist om; vi får en underholdende premiere, når kampen fløjtes i gang (vises således også på 3+). Jeg tror på en kamp med mange mål, og de fleste kommer hjemmeholdet til at stå for. Efter at have kørt med samme trup og Ove Christensen som styrmand, mener jeg er holdet står bedre end AGF. De har i Århus mange unge talenter, men jeg føler der mangler dybde på holdet. Det er muligt jeg tager fejl, men jeg forventer en sikker sejr (3-1…?) til Viborg.

Kilde: Betxpert.com
Besøg BETXPERT:COM

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments