Det store transferoverblik: del 2 – Hvad skete der ikke hos ”De Hviie”?

2
Af Mattias Sundroos

Som vi skrev i del 1, så har det været et stille transfervindue hos “De Hviie” i år. Derfor prøver vi her i del 2 at kigge på, hvad der kunne være sket og hvad der stadig kan ske på transfermarkedet for AGF? 

Vi har gennemlæst de seneste par måneders rygter og prøvet at skabe jer et overblik over, hvem der kunne have været på vej til/væk fra AGF i dette transfervindue.

Vi prøver også at kigge på nogen af de spillere, der står uden kontrakt nu eller til sommer og gør os et par tanker om, hvorvidt de kunne ende i den “hviie” trøje.

 

Rygterne: 

Mustapha Bundu:

© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Der er ingen tvivl om, at det varmeste transferemne dette vindue har været Mustapha Bundu. Bundu, som i denne sæson har været direkte involveret i 17 mål (8 mål og 9 assists) på 20 kampe, har været et varmt emne på diverse sportsmedier og det blev da også rygtet allerede i december-måned, at både Strasbourg og Lille fra den Franske Ligue 1 skulle være interesseret.

Dette rygte kom der dog aldrig mere sul på, men i stedet meldte Tipsbladet i starten af januar, at den tyrkiske klub, Trabzonspor, eftersigende skulle være klar til at lægge hele 37,5 millioner kr. for Bundu.

Kigger man på diverse sportsmedier er følgende klubber blevet nævnt som potentielle købere af det sierraleonske stortalent: Anderlecht, AS Monaco, Bordeaux, Lille, Strasbourg og Trabzonspor. Dog kom der aldrig alvor ud af sagen og vi kan derfor glæde os over, at Bundu stadig at finde i den ”hviie” trøje til forårssæsonen.

 

Mustafa Amini:

Superligaen Viborg – AGF 02-04-2017 02-04-2017 i Viborg på Energi Viborg Arena Foto: Jesper Zacho Elgaard

Hvad angår Mustafa Amini, så er der aldrig reelt blevet meldt ud om nogen konkrete klubbers interesse. Dog udtalte Amini selv til Århus Stiftstidende d. 03/02:

”Der har været nogle enkelte klubber, der har henvendt sig, men jeg ville ikke afsted”

Derimod udtaler Amini i selvsamme artikel, at det på ingen made er umuligt, at der kommer en forlængelse med AGF til sommer, da han bl.a. skal være far til marts og hans kæreste og ham elsker tilværelsen i Aarhus.

Usikkerheden i forhold til et potentielt skifte til sommer emmer dog stadigvæk, men Amini er at finde i AGF’s trup til forårssæsonen.

 

Jakob Ankersen:

Foto: AGF.dk

Ligesom med Amini har en stor del af omtalen om Jakob Ankersen været pga., at hans kontrakt udløber til sommer. Hvad angår Ankersen har der heller ikke været meldt ud om konkrete klubbers interesse, men han har ikke lagt skjul på skuffelsen over den manglende spilletid hos AGF tidligere på sæsonen.

Dog affejer Ankersen alt spekulation om manglende motivation, da han til Århus Stiftstidende d. 04/02 udtalte:

”Der har i hvert fald været noget motivation. Jeg kunne sagtens have lænet mig tilbage og sagt, at jeg venter til sommer, men det bliver nullerne på en kontrakt jo ikke større af, så jeg har været meget motiveret”

Ankersen afviste også blankt i samme artikel, at han skulle have været på vej væk i dette vindue og holder dermed også døren på klem til en kontraktforlængelse med AGF:

”Jeg har egentlig været fuldt ud afklaret hele tiden. Jeg har ikke tænkt mig andre steder hen end AGF. Det har aldrig været meningen, at jeg ville væk i det her vindue […] Jeg har taget det stille og roligt, og regnet med, at jeg skulle blive i AGF til sommer. Og det behøver jo heller ikke at være et farvel der. Det kan sagtens fortsætte”

 

Emmanuel Sabbi:

Den første spiller AGF blev kædet sammen med i dette transfervindue var den amerikanske kantspiller fra Hobro, Emmanuel Sabbi. Her blev han set som den perfekte erstatning for Mustapha Bundu, hvis han skulle ende med at skifte.

Derudover stod Sabbi med kontraktudløb til sommeren 2020, så mange mente, at hvis Bundu ikke blev solgt i vinterens transfervindue, så ville AGF i stedet forsøge at hente Sabbi på kontraktudløb, så han kunne tage over til sommer, hvor Bundu forventes solgt, hvis formen fortsætter.

Dette blev dog ikke en realitet, da OB i stedet fik skrevet under på en aftale med Sabbi fra sommeren 2020.

 

Saba Lobjanidze:

Nærmest som en tro kopi af, hvad jeg har skrevet om Sabbi, kunne jeg gentage om Saba. Saba stod også med et kontraktudløb til sommer og var ligeledes en kreativ kant-spiller, der blev set som en mulig erstatning for Mustapha Bundu.

Saba har i denne sæson været involveret i 10 mål (8 scoringer og 2 assist) på de 15 kampe han har spillet for Randers FC. Dog skiftede Saba i stedet til tyrkiske Ankaragücü og om der overhovedet har været en reel kontakt fra AGF til rivalerne fra Randers FC vides ikke.

 

Keanu Baccus:

En af de spillere, der nok blev rygtet mest til AGF, var den 21-årige australier, Keanu Baccus. Midtbanespilleren blev set som den perfekte erstatning for hans landsmand Mustafa Amini, men ifølge det australske medie ”The Sydney Morning Herald”, så lå problemet i uenigheden om transfersummen.

AGF skulle eftersigende have budt i omegnen af 1,6 millioner kr., hvorimod Western Sydney opkrævede hele 4,6 millioner kr. Der blev derfor aldrig alvor ud af rygtet, men mon ikke AGF holder et øje med Baccus frem mod sommerens transfervindue. Baccus er bl.a. også holdkammerat med Zach Duncan og Alex Gersbach på det australske u-23 hold.

 

Mathias Greve:

Historien om Mathias Greve bragte vi selv her på MTAC, da midtbanespilleren ligesom Baccus lugtede lidt af en potentiel arvetager for Mustafa Amini.

Dog fjernede ”PC” enhver tvivl om Greve, da han d. 27/01 kaldte historien for en and og helt lukket blev sagen, da Greve dagen efter blev offentliggjort i Randers FC.

 

Ronnie Schwartz:

Da Silkeborg-topscoren allerede i efteråret meldte ud, at han ikke ville forlænge sin kontrakt startede rygtestrømmen for alvor. EkstraBladet mente, at der kunne ligge et potentielt skifte til AGF, da Ronnie og ”PC” havde fælles fortid i Randers FC.

Dog var ”Plaffeministeren”, som han bliver kaldt, selv ude at afvise, at han skulle skifte kun pga. en tidligere historik, men han ville dog ikke afvise, at AGF var en interessant klub.

Der kom aldrig mere ud af denne højst sandsynlige fiktive flirt og ”Plaffeministeren” endte i stedet på Heden hos FC Midtjylland.

 

Potentielle transfers fra nu og til sommer:

Spiller uden kontrakt, der kunne være spændende i AGF:

Casper Sloth – Den 27-årige tidligere GF’er, der allerede har spillet 100 superligakampe for AGF og 8 landskampe fik d. 31/01 ophævet sin kontrakt i skotske Motherwell og kan derfor hentes “gratis”. Det blev kun til 1 kamp i Motherwell for Sloth og det er nu også ved at være mange år siden Aarhus-drengen har ramt sit topniveau, men måske bliver bandet, På Slaget 12, ikke de eneste der synger “Hjem til Aarhus”.

Nicklas Bendtner – Den nu 32-årige angriber står uden kontrakt efter man i FCK ikke valgte at forlænge hans kontrakt. I FCK blev det kun til 9 reelle kampe og 1 mål, men den tidligere landsholdangriber vil altid være en mand alle danskere drømmer om genfinder formen og det uomtvistelige talent han render rundt med. Dog er tiden nok ved at være løbet ud for Lord Bendtner.

Eddi Gomes – Den 31-årige midterforsvar, der nok bedst huskes for hans vanvittige sæson i Esbjerg FB tilbage i 2015 står også uden kontrakt. Tilbage i 2015 var Gomes toneangivende for Esbjerg FB i de 19 kampe han nåede at spille for EFB inden han efter en halv sæson blev solgt til til kinesiske HN Jianye for i omegnen af 10 millioner kr. Siden har Gomes været en mere eller mindre fastmand i den kinesiske liga og han spillede sidste år fire Europa League Kvalifikations-kampe for hans seneste klub, islandske Hafnerfjördur, som nåede 2. Runde i kvalifikationen til Europa League.

 

Spiller med kontraktudløb til sommer som ”kunne” ende i AGF:

Thomas Mikkelsen (Lyngby) – Den 36-årige målmand har i den grad været en profil for Lyngby i denne sæson, ikke mindst husker man nok hans mange redninger, da Lyngby i december gæstede Ceres Park. Mikkelsen har stået 88 superligakampe og 193 Nordicbetliga-kampe. Derudover er Mikkelsen den målmand lige nu med flest registrerede redning i 3F Superligaen, 71 styks.

Jesper Christjansen (Lyngby) – Den 32-årige midtbaneslider huskes nok bedst for sæsonen 16/17, hvor han sammen med AGF-cheftræner David Nielsen vandt bronze i 3F Superligaen. Christjansen har spillet 82 superligakampe, hvoraf 18 har været i denne sæson.

Frederik Gytkjær (Lyngby) – Den blot 26-årige angriber viste i starten af denne sæson skarphed med 4 mål i de 4 første kampe. Siden er det dog kun blevet til 1 mål i de resterende 10 kampe, hvor han bl.a. har været præget meget af skader. Dog har angriberen vist prøver på sit talent tidligere i både i Nordicbetligaen og den norske Tippeliga.

Rafael Romo (Silkeborg IF) – Den 29-årige, excentriske målmand fra Silkeborg IF har i den grad vist akrobatik i målet for holdet med flest indkasserede mål. Romo er nemlig den målmand i 3F Superligaen, der har flest redninger pr. Kamp, 4,4 styks, og derudover er han Venezuelansk landsholdsmålmand.

Jores Okore (AaB) – Den 27-årige forsvarsspiller og power-house, Jores Okore, har spillet hele 148 superliga-kampe for klubberne: FC Nordsjælland, FC København og AaB. AaB har meldt ud, at en kontraktforlængelse ikke er aktuel, så han kunne vel også være en mulighed i AGF til sommer.

Nicolai Larsen (FCN) – Den 28-årige målmand, Nicolai Larsen, har trods sine ”kun” 28 år allerede vundet 3F Superligaen og SydbankPokalen, spillet Champions League og Europa League, samt været anfører de seneste 2 sæsoner i FC Nordsjælland. Så med 253 3F Superliga-kampe, så må Nicolai Larsen være en eftertragtet herre.

Jacob Barett Laursen (OB) – Den 25-årige venstreback har været lidt i kambollage med OB-ledelsen i denne sæson, da han har stået med et klart ønske om et skifte. Jacob Barrett Laursen har været en af 3F Superligaens bedste backs de sidste mange sæsonen, men Laursen har udtrykt et ønske om at komme til udlandet.

 

 

Hvad tror I? Er der nogen af disse spillere vi kan komme til at se i den hvide trøje eller har vi været lidt for langt ude med snøren? 

Kom gerne med din mening om transfervinduet og deltag i debatten herunder.

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
agfgas
Bruger

PC har de seneste vinduer med få undtagelse gået efter udviklings spillere, så jeres forslag er nok ikke realistisk, vil jeg mene eftersom de er godt oppe i årene, ellers en god artikel 🙂

zcml
Bruger

Casper Sloth er da på ingen måde spændende for AGF! Han hører vel højest til i 1. Div. efterhånden. Bendtner nåede ikke at vise noget i FCK, men kunne blive god igen, hvis han kommer i form. Han er dog lidt af en “lottokupon”. Og en meget dyr af slagsen. Eddi Gomes har tilsyneladende været klubløs i snart et år. Og ikke på noget imponerende niveau han spillede inden da. Så han virker heller ikke særligt interessant. Faktisk synes jeg ingen af de nævnte virker specielt interessant for AGF. Romo og Larsen måske, men synes Kasper T. Kristensen begynder at… Læs mere »