Derfor skal du strække ud før og efter træning

0

Yoga, udstrækning og fleksibilitet har længe været noget som mest har tiltrukket kvinder. Men hvad mange mænd måske ikke ved er, at det er lige så vigtigt for dem at strække ud før og efter træning. Det gælder både før og efter sport som fodbold, basket, hockey, svømning og andre slags sport med høj intensitet. Derfor er det en god idé at investere i en yoga måtte, så du kan komme i gang med at strække ud. Yoga måtter kommer i alle farver og prisklasser, og hvis du stadig er i tvivl, så kommer her tre gode grunde til hvorfor du skal strække ud både før og efter træning.

Højere præstationsniveau

Der er to former for udstrækning, aktiv og passiv, også kaldet dynamisk og statisk. Passiv udstrækning er den slags hvor man holder et stræk i 30 sekunder eller lignende uden at bevæge sig. Denne form er ikke optimal inden træning, især hvis der dyrkes en eksplosiv sport. Aktiv udstrækning, derimod, kan øge din præstation, da det bedre varmer de muskelgrupper op, som bruges til den pågældende træning. Hvis man for eksempel er på vej ud at løbe, kan det være en god idé at varme op med lunges. Aktiv udstrækning laves 15 minutter inden den egentlige træning. Det kan være en god huskeregel at se udstrækning inden træning, den dynamiske udstrækning, som en form for opvarmning, mens den statiske udstrækning efter træning kan ses som nedkøling.

Mindsker risikoen for skader

Der er forskel på om du strækker ud før eller efter træning, i forhold til hvad du får ud af at lave udstrækning. Når man strækker ud inden træning er det nemlig for at mindske risikoen for eventuelle skader under træning. Hvis man for eksempel er vant til at træne om morgenen, er det normalt at vågne med stramme og anspændte muskler, og hvis man ikke får strukket ud inden træning, øger man risikoen for skader markant mere end hvis man træner med opvarmede muskler.

Bedre smidighed

Derudover øger udstrækning også din smidighed og kan desuden hjælpe med at rette op på problemer med ryggen ved at forbedre din kropsholdning til daglig. Her er det godt at bruge statisk udstrækning, som i kombination med dynamisk udstrækning, giver det bedste resultat. På den måde får du mest muligt ud af din træning, idet du både øger fleksibilitet, mindsker risikoen for skader og øger din præstation under træning. Hvis du kun vil udøve passiv udstrækning, så gem denne til efter træning, hvor det har bedre effekt end før.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments