Debat – hvor skal målene komme fra?

27
AGF.dk

En ny Superliga-sæson er i gang. Optimismen sprudler som vanligt i Aarhus, når en ny sæson begynder.

AGFs transfervindue har været forholdsvis roligt indtil videre, hvor der kun er kommet én ny spiller til, nemlig målmanden Óscar Whalley.

AGF havde allerede inden sæsonafslutningen i maj, sagt farvel til flere spillere og derudover har man bl.a. ikke forlænget kontrakten med angriberen Martin Pusic.

Der er spillet 2 kampe i den nye sæson. Først en kamp mod sidste sæsons guldvindere fra FC Midtjylland, og derefter en kamp mod sidste sæsons bronzevindere fra FC Nordsjælland. AGF står tilbage med godkendte 2 point og en målscorer på 1-1.

Allerede i foråret snakkede man om, hvem der skulle lave 10+ mål for AGF, og dermed medvirke til, at gøre holdet til en seriøs top 6 bejler.

Her på MTAC stillede vi også spørgsmålet i vores transferdebat, om hvem der skal bombe AGF i top 6 i den nye sæson.

Dette spørgsmål er efter sæsonsens 2 første kampe stadig meget relevant, da den hidtil eneste træffer er sat ind af Jakob Ankersen.

I sidste sæson fordelte AGFs Superligamål sig således mellem de offensive kræfter:

  • Tobias Sana – 8 mål
  • Martin Pusic – 6 mål
  • Jakob Ankersen – 5 mål
  • Morten “Duncan” Rasmussen – 4 mål
  • Mustapha Bundu – 4 mål
  • Kasper Junker – 4 mål
  • Jens Stage – 4 mål (ink. 1 i Europa Playoff)
  • Martin Spelmann 3 mål
  • Bror Blume – 2 mål
  • Mustafa Amini – 1 mål

Som bekendt er både Morten “Duncan” Rasmussen og Martin Pusic væk.

Kasper Junker er startet inde, som alene mand på toppen i sæsonens 2 første kampe. Junker leverer oftest en fantastisk fight og han kommer til chancerne, men skarpheden foran mål mangler stadig.

Skal AGF tro på at målene nok skal komme fra Junker, Bundu, Riel osv. eller skal sportschef Peter “PC” Christiansen ud at handle, mens transfervinduet stadig er åbent?

Deltag I debatten herunder og kom gerne med dit bud på hvem PC evt. skal bruge pengene på?

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
Sylvester
Bruger

Junker skal lave omkring 10
Det samme håber jeg på Sana kan gøre.
Så skal Ankersen lave mellem 5-8 og det samme med assist.
Bundu skal med sine indhop lave 3-5 ca.
Jens stage laver 3
Blume laver 4
Amini laver 2-3
plus det løse.

Så lander vi på den anden side af 40 mål. Top seks here we come.

dengamle
Bruger

Tålmodighed – så Junker

zcml
Bruger

Jeg tror næsten godt vædde på at ingen i den nuværende trup kommer op på 10 ligamål eller mere i denne sæson. Måske Sana, hvis han havde været klar fra start.
Nu må vi i stedet vente og se, hvornår han er oppe i gear igen, men jeg tror nu at målene hovedsageligt skal komme fra Sana og Ankersen, men håber da at Junker får hul på “bylden”.

don marisco
Bruger

Sagde PC ikke at det var vigtigt at komme i den bedste del af gruppespillet, og derved ikke skulle ud i de nervepirrende nedrykningsspil. Så kunne PC i ro og mag planlægge næste transfervindue ( altså dette her) og have truppen på plads tidligt og ikke skulle vente til sidste dag i vinduet.
Ærligt talt kan jeg ikke se at vi har udnyttet den fordel.

luigi
Bruger

Nej det har vi desværre ikke. . . . . . .
Vi mangler helt klart en angriber, Junker skal nok score mål for os, men jeg tror ikke han nogen sinde bliver en rigtig “bomber”- desuden er han ofte skadet og hvem skal så score målene. Jeg synes sportschefen gambler med muligheden (og målsætningen) for at komme i top 6 i år, hvis han ikke får fat i en god angriber.

Juniorxx
Bruger

De 47 kasser i sæsonen er fordelt således Junker/Riel/Ny mand=12 kasser Ankersen/Kaastrup=7 Sana/Blume=10 Stage/Bundu=8 Amini/Sverri=2 Guira=0 Højer=2 Backman=3 Juelsgaard/Kanstrup=2 Dino/Spelle=1 Jova=0

grind88
Bruger

Scorer junker ikke i de næste 6-7, så må vi nok bare erkende at prisen er for høj ved at lade ham gå forrest hele sæsonen.

Juniorxx
Bruger

Hvad hvis vi har 4-5 sejre i de næste 7 kampe og Junker spiller godt men ikke scorer? Så er det vel ok. Duncan scorede en del mål men gjorde det svært for andre spillere, da han skulle have bolden på en bestemt måde. Er det bedre?

Mallingbonden
Bruger

Fakta er vel , at der ikke er penge i kassen til nogen angrebsforstærkning eller andet. Det må DN og den øvrige sportslige ledelse acceptere og os fan ligeså.

Juniorxx
Bruger

Eller også viser man tillid til en 24 årig angriber, som man så kan udvikle til et salgsemne. Alt efter hvad man tror på…

iolli
Skribent

Hvis Junker kan forblive skadesfri så kommer han over 10 mål i denne sæson.

Mit bud bliver:
Junker 12
Ankersen 8
Sana 7
Bundu 6
Stage 5
Amini 4
Backman 3
Blume 3
Kaastrup 2
Højer 1
Riel 1
Spelman 1
Kanstrup 1
Juelsgaard 1
Sverrison 1
Mikanovic 1

zcml
Bruger

@ iolli Synes du er meget optimistisk vedr. nogle spillere. Ankersen og Sana har jeg også en forventning ender i den omegn. Og Bundu og Stage tror jeg også kan (om ikke andet har Stage vist at han kan være farlig ved dødbolde). Junker tror jeg ikke scorer så mange. Og Amini har scoret ét mål siden han blev rykket ind på den kontrollerende midt, og det var endda et mål han nærmest ikke kunne misse. Tror vi skal være glade, hvis han scorer bare et enkelt. Kan godt være det bliver sæsonen, hvor Dino endeligt scorer, men mon ikke… Læs mere »

iolli
Skribent

@zcml Jeg ved godt jeg er til den optimistiske side. Men da jeg er ateist, bortset fra min tro på AGF, så bliver min tro på de hvide nok sommetider påvirket af dette 🙂 Du ved jo nok at tro kan flytte bjerge! Nå, spøg til side. I sidste sæson scorede AGF 35 mål i grundspil og gruppespil til sammen. Mens de præsterede yderligere 11 mål efterfølgende, altså 46 mål. Må lige korrigere artiklen her for Stage scorede altså 4 mål i sidste sæson. Derudover var det Rask, Møller, Kanstrup og Backman der scorede en hver, samt et selvmål i… Læs mere »

zcml
Bruger

Jamen jeg er da også optimistisk, og tror at flere af spillerne opper sig på målkontoen ift. forrige sæson, men derudover “mangler” vi jo også 10 mål fra Duncan og Pusic, som jeg ikke lige ser at de nuværende angribere ligger oveni deres snit. Hvis vi regner med at angrebet udgøres af Junker, Bundu (selvom jeg ser ham som kant), og Riel, så scorede de til sammen 8 mål i forrige sæson, og skal så score 18 (altså mere end en fordobling) i denne sæson, hvilket jeg ikke har set nogle indikationer om at de kommer til. Derudover skal resten… Læs mere »

zcml
Bruger

Man kan også vende den sådan; jævnfør de målscorere du nævner, så skal de forbedre sig med 27 mål ift. forrige sæson. Og det er meget!

iolli
Skribent

@zcml
27 mål i forhold til forrige sæson! Nu er vi vist lidt langt ude er vi ikke?
Af de målscorere jeg nævner er der 8 spillere der ikke var der forrige sæson !

zcml
Bruger

@ iolli

Alle de spillere du nævner var der i forrige sæson. Højer og Blume kom dog først til i foråret, og Sverrisson var udlejet det meste af efteråret.
Dem har du så sat til en forbedring på 3 mål ift. forrige sæson, og det synes jeg også er meget fint. Alt efter, hvor meget Blume og Sverrisson kommer til at spille, så kan der også sagtens komme et par mål yderligere fra den kant, men der er stadig langt op til 27!

Juniorxx
Bruger

Kommer jo også meget an på om vi ender i top 6. Er vi deroppe spiller vi mod bedre hold end i bunden, hvilket nok betyder færre mål.

zcml
Bruger

@ Juniorxx

Det er self. rigtigt, men såfremt vi ikke når Mesterskabsspillet, så tror jeg vi kan opnå et lign. antal.
For at nå top-6 tror jeg at vi skal hente en ny målfarlig angriber, og så kan det være at vi alligevel når omkring lige så mange mål 😉

Mallingbonden
Bruger

lolli og zcml@ I drømmer vist for den kommende sæson ! Foreløbelig har man scoret 1 MÅL i to kampe, så det går den jo rigtige vej !!!!

zcml
Bruger

@ Mallingbonden

Nej, det er ikke den vildeste start, men vi lagde også ud mod de forsvarende mestre og bronzevinderne. Så selvom de heller ikke er kommet for godt fra land, så er det ikke de nemmeste modstandere.

I forrige sæson havde vi også hele 15 kampe, hvor vi ikke scorede. Så jeg er stadig optimist ift. at vi kan nå i omegnen af samme antal mål.

iolli
Skribent

@zcml
Sana, Ankersen, Kanstrup, Riel, Kaastrup, Højer og Blume kom først til i sidste sæson. De var der ikke forrige sæson !

zcml
Bruger

Aha! Det er den gamle diskussion om, hvorvidt ‘forrige’ er sidste/seneste, eller gangen før.

https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=forrige

Ud fra dette er jeg dog ret sikker på, at det i denne sammenhæng skal forstås som seneste, altså 17/18-sæsonen.

Så lige der har vi nok bare talt lidt forbi hinanden 😉

bamsefar
Bruger

utroligt at læse så positive man er herinde husk det hvis vi IGEN skal spille nedrykningsboldt forstår simpel hen ikke bestyrelsen at de melder ud at holdet er godt nok til top 6 det er det samme hold som sidste sæson minus 5-6 spillere og hvem i al verden skal da score mål for os junker ? tror jeg næppe FÅ NU KØBT EN KLASSEANGRIBER ellers går det galt igen ja vi spillede uafgjort mød Nordsjælland men det var et u19 hold da ikke noget at prale af tror der skal noget nyt blod ind med klasse på deres cv… Læs mere »

zcml
Bruger

@ bamsefar Men HAR bestyrelsen meldt ud, at holdet er godt nok til top-6? Synes ikke jeg har set eller hørt det nogle steder. Kun at ledelsen, og træneren har meldt ud at de tror på truppen, men det er jo ikke det samme som at man SKAL i top-6 Det eneste jeg har hørt i den retning var, at man måtte nedjustere seneste regnskab, bl.a. fordi det kostede, at man ikke nåede målsætningen. Når det er sagt, så tror jeg at målet igen er top-6, selvom man ikke har meldt en målsætning ud. Og så mangler der stadig forstærkning.… Læs mere »

bamsefar
Bruger

hej zcml

i den første kamp stod Peter Christiansen og sagde at truppen var god nok til top 6 men ellers syntes jeg du giver en rigtig indsigt i hvad der mangler for holde er bare ved at være træt af de udtalerse om top6 og så spiller vi om nedrykning igen igen

zcml
Bruger

Ok. Den udtalelse fangede jeg ikke, men det komner alligevel ikke bag på mig.

Jeg tror desværre, som truppen er nu, at top-6 glipper igen, men dog ikke at vi for alvor kommer i nedrykningsfare.