Debat: Hvem var efterårets bedste mand?

4
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Det sluttede med en sejr, men efterårssæsonen var ikke gennemgående køn, vi sætter spørgsmålstegn ved efterårets bedste mand. 

Det startede egentlig godt, forsigtigt, halvkedeligt men effektivt nåede AGF at være det eneste ubesejret hold i Superligaen, i hele 8 kampe. David Nielsen havde bygget en solidt defensivt fundament med et styks svensk betonmur som ankermand.

Kulminationen kom med 3-2 sejren over Brøndby på Ceres Park, og så lugtede der af Top 6. Men når det op i Århus, så kan det så sandelig gå lige så hurtigt ned igen.

Fem nederlag i rap, inklusiv pokalexit mod Næstved og et lokalderby mod Randers, der bare var bedst. Det største lavpunkt siden David Nielsens indtog i Århus var en realitet.

Nu nærmer forårssæsonen sig, og hvis vi skal kigge tilbage på efteråret så var det en blandet omgang. Men hvem var GF’s bedste mand?

Vi giver fem bud på kandidaterne. Har du yderligere bud, så kommenter nederst i artiklen.

Jakob Ankersen – Han må nævnes da Ankersen er vores topscorer. Han forklarede i starten af efterårssæsonen, hvordan han ønskede at bidrage mere til det offensive spil – og det gjorde han. Ankersen er giftig på kanten, og yderst nødvendig i omstillingsspillet, og så har han vist, at han faktisk kan score mål. Han har dog udsving i kampe, hvor han langt fra rammer niveau eller spilder store chancer. Anker er og forbliver dog efterårets mest scorende GF’er, men vi savner stadig kontinuerlighed i spillet.

Jens Stage –  GF’s guldklump er en selvsagt kandidat. Han er igen blevet kastet rundt på pladserne, og igen blev det bevist, at Stage er bedst på midten. Som angriber kommer han ikke til sin ret, og det var en synd og skam, at kampene som angriber overskygger en ellers godkendt sæson. Jens Stage er som 22-årig en vigtig brik i Davids fundament. Han kan blive uhyre god, og er det allerede. Han bidrager i alle kæder og har hjertet på det rette sted, derfor er han klart en af kandidaterne til efterårets spiller.

Casper Højer – Fire mål fra en venstre-back. Det er godkendt, og de sidste to glemmer vi nok sjældent. Højers venstre reddede os med røven i vandskorpen mod Vejle, da det blev til tre vitale points i Top 6-jagten. Generelt har Højer vist høj klasse. Han har været garant for hårdt arbejde på backen og sublime offensive indslag. Han er tre gange blev kåret af Jyllands-Posten som GF’s bedste mand, og som en af de mest formsikre backs i Superligaen er han altafgørende for AGF.

Adama Guira – Adama Guira er den mest bolderobrende spiller i Superligaen. Dertil agerer han alletiders dørmand i den formation David gerne spiller. Han har sine mangler i opspillet, og det er svært at forestille sig en afslutning fra ham gå i kassen. Men Guira mestrer det han kan, og skal. Han lukker af, stopper så mange farlige opspil og så er han generelt en fornøjelse at følge, hvilket giver ham en kandidatplads som efterårets spiller.

Niklas Backman – Det er svært at give en plads til en spiller, der har været skadet det mest af sæsonen. I kamp nummer ni, mod Horsens, udgik Backman med en hovedskade, og så begyndte det at gå ned ad. Det er ikke til at sige, om der er kausalitet mellem svenskerens exit og den nedadgående formkurve. Men Backman var fremragende i de første otte kampe, og nu, med virus-meningitis ude af systemet og fornyet kontrakt på plads er han igen styrmand i bagkæden. Det virker til, at Backman er altafgørende for AGF, og derfor får han femte plads fra os.

Hvem synes du var efterårets GF’er? Deltag i debatten i kommentarfeltet, vi uddeler en lille præmie til den spiller, der får flest stemmer på Facebook. Du kan også komme med input til, hvad præmien til efterårets profil skal være – skyd løs!

Morethanaclub.dk favicon

Få notifikation
Notifikation ved
4 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
4-4-2
3 år siden

Casper Højer! Han har spillet næsten alle kampe, og er i mine øjne blandt de 3 bedste venstre backs i suppen. (Dal Hende, Boilesen og Højer) Han er solid defensivt, har et højt bundniveau også har han nogle vanvittige spidskompetencer offensivt. 4 mål og 3 assists som venstre back er bare vanvittigt imponerende.

bolsjefar
3 år siden

Højer er ved at blive min favorit GF’er (Stage er udenfor kategori her). Altid solid indsats, fed attitude, stabil – og en holdspiller. Klart efterårets spiller IMO. Ankersen har spillet enkelte kampe på topniveau, men er alt for svingende til at stå øverst på denne liste.

GFsiden86
3 år siden

Casper Højer efter min mening

Thomas Senior
3 år siden

Casper Højer, stabile præstationer krydret med højt topniveau og gode vigtige mål.