Debat: Hvem skal være sportschef i AGF?

6
©AGF.dk

Af Rasmus Thomsen

Peter ”PC” Christiansen er fortid, som sportschef i AGF. Listen med afløsere er gravet op fra skraldespanden. Vi skaber her et overblik over mulige kandidater til jobbet. Hvem bliver ny sportschef i AGF?

I november 2020 sprang lidt af en bombe i Aarhus. Sportschefen i AGF, Peter ”PC” Christiansen, havde underskrevet en kontrakt med Superliga-konkurrenterne F.C. København.

Selvom ”PC” først tiltræder i sin nye stilling den 1. april, valgte AGF at suspendere ham øjeblikkeligt. Jacob Nielsen overtog tjansen midlertidigt, indtil en ny afløser er på plads. Derfor stod direktøren bl.a. for vinterens transfervindue.

AGF endte med, at ansatte Hans Jørgen Haysen, der i mange år har været sportschef i SønderjyskE. Haysen blev beskrevet som ”Det sikre valg” og ”det kedelige valg”.  Men mange fans var positive over afløseren. Men noget ekstraordinært eller spektakulært var der ikke over valget. Til gengæld var det (måske) netop det kedelige og sikre valg, som AGF ønskede sig.

En mand, der har bevist sig i en anden Superliga-klub. En person, der har stort kendskab til dansk fodbold og et stort netværk. Og en mand, der ikke ”stjæler fokus” eller råber højt i medierne. Og sidst men ikke mindst. En person, der har bevist at han er villig til at tage arbejdshandskerne på, og som kan skabe et medaljehold med forholdsvis små midler.

Som Jacob Nielsen selv formulerede det, da vi snakke med ham om hvorfor valget var endt på Hans Jørgen Haysen:

“Jamen, som jeg også har sagt i pressemeddelsen, så er valget taget ud fra nogle kriterier, vi har sat op i klubben, bl.a., at vi gerne vil have en dansker med stor erfaring fra lignende job til Superligaen, og det samme med hensyn til profilen kan man sige. I forhold til den var det vigtigt, at man oplevede det rigtige match i forhold til værdier og kemi selvfølgelig. Så ja, det har været de primære faktorer, der har spillet ind”

 

Listen må graves frem igen

Som bekendt blev Hans Jørgen Haysen alligevel ikke AGF-sportschef. På første arbejdsdag, den 1. marts, blev Haysen meldt syg. Kort efter viste det sig dog, at der lå mere til grund for udeblivelsen i AGF. AGF offentliggjorde, at Haysen ikke blev sportschef alligevel og senere har det vist sig, at Haysen har en ”personalesag” fra SønderjyskE, der belaster ham.

Derfor er listen med potentielle afløsere for ”PC”, gravet op af skraldespanden igen. Hvis Haysen var førsteprioritet, skal man nu i gang med at finde en ny førsteprioritet.

Morethanaclub forsøger her at kigge i krystalkuglen og skabe overblik over hvilke navne, der kan stå på listen over potentielle kandidater til jobbet som sportschef i AGF.

For år tilbage, var Brian Steen Nielsen sportschef i AGF. Brian Steen varetog jobbet i mere end ni år. Efter fyringen af Brian Steen Nielsen, som følge af den tredje nedrykning i 2014, fortsatte klubben med at have en sportschef og det har man haft lige siden.

Svenskeren Jens Andersson blev valgt, som afløser for Brian Steen Nielsen i sommeren 2014. Da Andersson stoppede i klubben, overtog Peter ”PC” Christiansen jobbet.

 

Mulige emner – ny sportschef

Søren Pedersen:

Hvis Hans Jørgen Haysen var det ”sikre og kedelige valg”, kan man sagtens sætte de samme termer på Søren Pedersen. Sportsdirektøren i Randers FC er sjældent en, man hører råbe højt i medierne.

Pedersen har på sin stille og rolige facon, fået opbygget Randers FC til at være et hold, med en masse unge spillere. Klubben har tilmed sikret sig en plads i denne sæsons mesterskabsspil.

Søren Pedersen har i øvrigt en fortid som spiller i AGF.

Ser man på de seneste års kraftige ”Randers-indryk” i AGF, er det sandsynligt at Søren Pedersen står på listen over mulige emner i AGF.

I MTAC’s seneste podcast-afsnit, havde vi bl.a. besøg af Jonas Kamper, der er ansat i Randers FC. Her gav Kamper bl.a. udtryk for, at det havde skabt en smule bekymring i Randers, at ”Haysen-handlen” var afblæst, da det kunne betyde en ny interesse fra AGF i Søren Pedersen.

 

Troels Bech:

En af de mest rutinerede mennesker i dansk fodbold. Troels Bech har en lang fortid som spiller, træner og sportsdirektør bag sig.

Der har også været rygter fremme om, at AGF skulle være interesserede i Troels Bech. Bech er da også blevet forholdt rygterne, uden at give et klart svar om, der skulle være gensidig interesse.

Troels Bech var bl.a. manden, der stod bag ”Alexander Zorniger tiden” i Brøndby IF, som endte med en pokaltitel og sølvmedaljer to år i træk.

 

Jacob Krüger:

Jacob Krüger er teknisk chef i Vejle Boldklub, hvor han bl.a. arbejder med transfers. Han har tidligere været sportschef i Vendsyssel FF.

Han er heller ikke en af de sportslige ledere, man ser mest til i medierne. Han har stået bag flere spændende spiller til og afgange, og han har været med til, at skabe et hold med mange forskellige nationaliteter Vejle Boldklub.

Der har ikke været rygter fremme omkring Krüger og AGF, men han har været i ”gamet” en del år. Han har erfaring, netværk og stort kendskab til dansk fodbold.

 

Carsten ”CV” Jensen:

Da Peter ”PC” Christiansen på et tidspunkt selv blev bedt om, at pege på sin afløser, som sportschef i AGF, pegede han på Carsten V. Jensen.

”CV” er fodbolddirektør i Brøndby IF, hvor han er med til at ”genrejse” klubben. Han har bl.a. en fortid som sportschef i FC Nordsjælland og som sportsdirektør i F.C. København.

Det virker usandsynligt, at Peter Christiansens AGF-ønske kan gå i opfyldelse, om end Carsten V. Jensen, kunne være en stærk mand til posten som sportschef i AGF.

 

Bo Henriksen:

Bo Henriksen er en mand, der oftest deler vandene. Enten er man for. Eller også er man imod. Man kan dog ikke komme uden om, at Bo Henriksen, i både Brønshøj og AC Horsens, har præsteret flot – med små midler. I AC Horsens endte Bo Henriksen med at være manager, hvor han også skulle stå for spillerhandler.

Det vil være en chance at tage, hvis AGF ansætter Bo Henriksen som sportschef. Men han har et stort netværk og kender dansk fodbold indgående. Derudover, har især Bos evne til at få integreret spillerne i hans tidligere trupper især været rost.

Han har bevist, at han kan spotte talent. Og ved flere lejligheder har han fundet spillere i divisionerne, som han har udviklet til Superliga-spillere.

Bo Henriksen arbejder pt. som fodbold-ekspert på tv.

 

Jesper Fredberg:

De fleste AGF-fans, tænker nok på ”det sorte forår”, når de hører Jesper Fredbergs navn. Fredberg stod i spidsen for AGF-mandskabet, som cheftræner, i det meste af foråret 2014, der endte med nedrykning. Derefter stoppede Fredberg i klubben.

Sidenhen har Jesper Fredberg haft forskellige jobfunktioner i fodboldverdenen. Han har bl.a. været ansat i klubber på Cypern og i Grækenland. Nu er Jesper Fredberg sportschef for Viborg FF, der topper 1. division. Det er altså en noget mere rutineret Jesper Fredberg, end den mand der forlod AGF for godt syv år siden.

Jesper Fredberg kunne være et friskt bud på en ny sportschef i AGF, selvom de fleste husker ham for noget negativt i klubben.

 

Jesper Ørskov:

Jesper Ørskov er et anderledes bud end de ovenstående kandidater. Ørskov er allerede ansat i klubben som talentchef. Han tiltrådte stillingen i december 2020. Tidligere har Ørskov arbejdet for rådgivnings- og agentvirksomheden People In Sport.

Da man ansatte Peter ”PC” Christiansen, blev han også rekrutteret internt. ”PC” var ansat som chefscout, inden han overtog jobbet som sportschef.

Derfor vil det ikke være ”nyt” for AGF, hvis de finder afløseren internt.

 

Peter Graulund:

Klublegenden Peter Graulund er endnu et anderledes bud, end de ovenstående bud. Men skal man se en anden vej, end nogle af de etablerede folk på markedet, kunne Peter Graulund være et bud.

Han har en lang karriere som spiller bag sig, men ikke meget erfaring i forhold til jobbet som sportschef.

Derfor skal Peter Graulund naturligvis skulle lære nogle ting, inden han kan bestride jobbet til perfektion. Derfor ser vi det som mere realistisk, at Graulund kommer under vingerne hos Jacob Nielsen, inden han selv kan varetage jobbet helt. Hvis altså det mod forventning skulle ende med Graulund.

Graulunds navn, er med som et alternativt, anderledes og mere friskt bud end de øvrige kandidater.

 

Martin Jørgensen:

Ligesom med Peter Graulund, er Martin Jørgensen et alternativt valg. Han er også en kæmpe klublegende, der kender klubben ud og ind.

Martin Jørgensen har et stort netværk, særligt efter sine mange år i Italien. Martin Jørgensen er en enormt vellidt person.

Han har i øvrigt anden erhvervs og ledelses erfaring, da han bl.a. har sit eget rejseselskab, ligesom han er kendt fra sin families busfirma.

 

Debat:

Hvem ser du gerne som ny sportschef i AGF? Kom gerne med argumenter for og imod.

Deltag i debatten herunder.

Få notifikation
Notifikation ved
6 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
mn-diablo
26 dage siden

Mikkel Beck, han har et kæmpe netværk og er god til at finde unge talenter

dengamle
26 dage siden

Det er godt nok svært at foreudse hvem det bliver. Dig tror jeg at AGF er et sted at klubben fortsat vil være i fremgang uanset hvem det bliver. Corona har gjort at det er klubbernes marked og der i disse år kan hentes spillere som for få år siden var umuligt.
Af jeres forslag vil jeg sige Bo Hansen og med Troels Beck som “den forudseelige” forstået om han passer ind i AGF
Min egen ønske sportschef vil være a

dengamle
26 dage siden
Reply to  dengamle

Der gik koks idet jeg forsætter:
min egen ønske vil være den nok umulige John Sivebæk – en erfaren og dygtig agent, og så med et succesfuldt ophold i AGF

T-Knogle
25 dage siden

Jeg tror ikke på at hverken Sivebæk, Graulund Ørnskov eller MJ er inde i overvejelserne. Sportschefens vigtigste rolle bliver ikke at kende markedet, det har man Jesper Ørnskov til. Den nye sportschef skal kunne sammensætte et hold der fungerer med hinanden, det har ingen af dem gjort. Til gengæld er Peter Sørensen ikke nævnt, han er lige stoppet i Hobro, og det gør at man måske kan spinde en historie om at han ville have været førstevalg. Han var Manager i Silkeborg, og i stand til at sammensætte et godt hold for få midler, og samtidig vil han være en… Læs mere »

Last edited 25 dage siden by T-Knogle
dengamle
25 dage siden
Reply to  T-Knogle

T-Knogle / Peter Sørensen er også et godt bud og enig i at sportschefen skal mere en at købe og sælge men også sammensætte truppen mm.
Peter Sørensen kom væk fra AGF på en voldsom måde – men mon ikke det er talt igennem og afklaret så dette ikke skulle være en forhindring

T-Knogle
24 dage siden
Reply to  dengamle

Jeg synes problemet med at vælge en agent som ny sportschef, er at agenter ikke har brug for at kunne sammensætte forskellige personligheder, og få dem til at fungere sammen. Det var PC fantastisk til, og det er helt afgørende ikke bare at få en sportschef ind, der kan analysere på om spillerne som individer er dygtige, men også kan se på om de passer ind i truppen, mentalt, socialt og personlighedsmæssigt. Det er den eneste måde at kunne sammensætte en trup, der kan konkurrere med hold der har 2-3 gange så stort budget.