Debat: Hvem skal være assistenttræner i AGF fra sommer af?

1
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Af Rasmus Thomsen

David Nielsen har to assistenttrænere i sin stab, Morten Karlsen og Johnny Mølby. Men til sommer udløber Mølbys kontrakt. Dermed skal AGF på jagt efter en ny assistent, medmindre man forlænger med Mølby. Vi kommer her med vores bud, på en kommende assistenttræner i AGF.

Det kom som lidt af en overraskelse, da førerholdet i 1. division, Viborg FF, offentliggjorde deres nye træner tilbage i januar 2021.

En af AGF’s succesrige assistenter, Lars Friis, var klar til at tage et velfortjent skifte til tjansen som cheftræner. Men at det skulle ske midt i en sæson og kun et halvt år efter, at en anden succesfuld assistenttræner, Rubén Sellés havde forladt den aarhusianske skude, var lidt af en overraskelse.

AGF handlede hurtigt, og ansatte den tidligere spiller og assistenttræner Johnny Mølby – ”Et sikkert og trygt valg”.  Mølby kender klubben og han har stor erfaring. Udefra set, har det heller ikke haft en voldsom betydning, at Friis er skiftet ud med Mølby.

Johnny Mølby er dog kun hentet til klubben på en kontrakt frem til sommer, hvilket Adm. direktør og agerende sportschef, Jacob Nielsen også understrege på AGFs egne medier, da han om den korte kontrakt til Mølby udtalte:

“Vi står som bekendt stadig uden sportschef, så opgaven med at sammensætte træner-teamet og den sportslige stab skal på længere sigt ligge hos vedkommende. Derfor giver det bedst mening med en kortere aftale i første omgang. Det kan sagtens være Johnny skal fortsætte, men det bør vi give en kommende sportschef indflydelse på, og med Johnnys store erfaring, så kommer han meget hurtigt ind i jobbet” – agf.dk

Derfor kan AGF igen være på jagt, efter en ny assistenttræner, når sæsonen er færdigspillet og en sportschef forhåbentlig fundet.

 

Forskellige typer

Som cheftræner for AGF, har David Nielsen haft nogle forskellige typer, som assistenter. Da AGF vandt bronzemedaljer i sidste sæson, var det med Rubén Sellés og Lars Friis på trænerbænken sammen med David Nielsen. Hverken Sellés eller Friis havde erfaring som cheftrænere på senior- og topniveau.

De nuværende assistenttrænere, Johnny Mølby og Morten Karlsen har, i modsætning til forgængerne, begge været cheftrænere på højtplan. Ser man på den udvikling, kan det have betydning for en kommende assistenttræner.

Vi kommer her med vores bud, på mulige kandidater til jobbet, som assistenttræner for David Nielsen i AGF.

 

Mulige emner – assistenttræner

Johnny Mølby:

Mølby er assistent for holdet nu, og har været det siden januar i år. Johnny Mølby er selv tidligere AGF-spiller og han har også været assistent i klubben tidligere – bl.a. under ledelse af Ove Pedersen og Erik Rasmussen.

Derudover har Mølby bl.a. været assistenttræner for Jess Thorup i Belgien. Johnny Mølby har også en længere karriere som cheftræner bag sag. Her har han styret tøjlerne i klubber som AC Horsens og Viborg.

Det er altså en mand med en masse erfaring – som både assistent og cheftræner. Og så kender han klubben. Hvis AGF har lyst til at forlænge samarbejdet med Mølby, kan det blive afgørende om den tidligere cheftræner, er villig til at fortsætte som assistent.

I første omgang er Johnny Mølby ansat som assistenttræner indtil sommer, ham kan du bl.a. læse meget mere om i vores snak med ham tilbage i januar-måned, da han kom til.

 

Thomas Nørgaard:

Den nuværende cheftræner for B93 i 2. division har tidligere arbejdet tæt sammen med David Nielsen. Thomas Nørgaard var assistent for David Nielsen i Lyngby BK, hvor de bl.a. vandt bronzemedaljer sammen.

Thomas Nørgaard har bl.a. været cheftræner i Lyngby BK og i B93, hvor han er nu.

Skal de to trænere genforenes i AGF, kræver det dog, at Nørgaard er villig til at skifte tjansen som chef i 2. division ud med tjansen som assistent i Aarhus og Superligaen.

 

Henrik Hansen:

Henrik Hansen er på nuværende tidspunkt assistenttræner hos Superligakonkurrenterne OB. Cheftræneren i OB er netop blevet fyret og man må formode, at Odense-klubben står overfor ændringer i trænerstaben – senest til sommer.

Der har været rygter fremme om, at AGF er interesserede i netop Henrik Hansen. Hvis valget skulle falde på Henrik Hansen, vælger man at gå tilbage til, en assistenttræner uden cheftræner erfaring.

Derudover har nogle af vores folk set den gode Hr. Jacob Nielsen sammen med netop Henrik i Aarhus og der er da også startet rygter på mindre tidligere. Derfor kan den tidligere midtbanegeneral været et godt bud.

 

Morten Mølkjær:

Morten Mølkjær er en gammel kending af klubben. Han har været ungdomstræner i AGF igennem en længere årrække. Her førte han bl.a. U17-holdet til DM-guld i 2017. I 2017 sprang han også ud som cheftræner på senior niveau, da han skiftede til 2. divisionsholdet Aarhus Fremad.

Senere gik turen til Kolding IF i 1. division – også som cheftræner. Mølkjær blev dog fyret for få uger siden. Derfor er han nu på klubjagt.

Morten Mølkjær har efter fyresedlen i Kolding udtalt, at han sagtens kunne se sig i AGF igen. Desuden vil han ikke udelukke at blive assistenttræner frem for cheftræner – f.eks. i en Superligaklub.

Morten Mølkjær har altså lagt op til flirt med blandt andet AGF. Om flirten er gengældt melder historien ikke noget om endnu.

 

Debat:

Hvem ser du gerne som ny assistenttræner i AGF? Kom gerne med argumenter for og imod.

Deltag i debatten herunder.

 

Få notifikation
Notifikation ved
1 Comment
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Mambo
24 dage siden

Mener altså at det allerede er ude at det bliver Henrik Hansen.