Debat: Er der angriberkrise i AGF?

12

AGF har haft svært ved at finde netmaskerne, dog blev det til en hårdt tilkæmpet 1-0 sejr senest, men er der tale om en angriberkrise i AGF?
Forrige uge publicerede vi et debatindlæg omhandlende hvem der egentlig skal score målene. Mod Sønderjyske blev vi måske lidt klogere – både på godt og ondt.

David Nielsen havde taget utraditionelle metoder i brug og placeret allround-manden Jens Stage i toppen. Som han selv har udtalt handlede det udelukkende om taktik – om at chokerer modstanderen. Og det virkede, til dels.

For mens Jens Stage havde et par mistimede løb, et par fejlafleveringer og en megaafbrænder, så blev det Mustapha Bundu, der løb med overskrifterne efter det man i det klassiske fodboldleksikon vil kalde for et rigtigt angribermål.

Læs også: Karakterer fra AGF – Sønderjyske!

Bundu brillierede og resten af den offensive linje producerede i 2. halvleg flere 100%-chancer, men alligevel endte kampen 1-0. Dertil skal det siges, at Sønderjyske i den grad åbnede op i kæderne eftersom uret tikkede mod et nederlag, hvilket uden tvivl også medvirkede til de store GF-chancer. Men hvordan skal vi bryde fremtidige defensive modstanderne, endda hvis vi er bagud og modstanderne pakker sig?

Vi tillader os at (forsøge) at tage de fodboldkritiske briller på.

AGF mangler en offensiv støbeform

Der er ingen tvivl om, at AGF mangler en offensiv opskrift på mål. Der er for meget rotation i kæderne, og når Jens Stage kan ende som angriber bevidner det klart om en manglende struktur. David Nielsen skal dog have ros for den måde han har fået styr på holdet. Vi står godt defensivt og generelt er holdet velorganiseret.

Men det evindelige spørgsmål står stadig tilbage: Hvordan scorer vi flere end vi lukker ind.

Kasper Junker er blevet prøvet af, uden det store held. André Riel, som i praksis er Junkers konkurrent, er efter sigende på vej væk fra klubben, da han end ikke mødte op i Mixed Zone efter Sønderjyske-kampen.

Når PC og David Nielsen udtaler, at de tror på de kræfter og talenter, der er i klubben, så må vi gå ud fra at en stor angriberhandel i transfervinduets sidste periode ikke kommer til at ske. Men hvad er løsningen så?

I Sønderjyske-kampen, og for den sags skyld de forrige kampe, har AGF manglet spilstationer på den sidste tredjedel. Derudover mangler AGF at skabe overtal på midten, hvilket kan gøres på blandt andet to måder:

1: Offensive backs – med spillere som Ankersen, Casper og Højer og Mikanovic (der udviste overraskende fart mod Sønderjyske) har vi altså spillere, der både fungerer defensivt og offensivt. Mange klubber er begyndt at benytte sig af en 5-backskæde med to wingbacks, en formation, der muligvis kunne give GF plads på kanterne og overtal på fløjene, og derved også mere plads inde i midten til Amini, der sagtens kan tage bolden med frem.

2: To angribere – Jens Stage kunne egentlig godt fungere som angriber. Men det AGF godt kan mangle, er en spilstation langt oppe på banen, der nemt kan lægge bolden af og skabe kombinationsspil omkring feltet. Forestil jer dette: Kasper Junker som spidsangriber med hans fart. Bundu eller Stage, begge fysiske og gode på bolden til at modtage bolden med ryggen mod mål til at lægge bolden af til Amini, der kan smide en dybdebold til en retvendt Junker i fart.

Mulighederne er mange og vi har langt fra en A-licens fra DBU. Dermed sagt har AGF brug for en angriber, der kan score mål – og det ved vi at Bundu og Junker kan, så det er måske mere opskriften og støbeformen på opspillet omkring målene vi har brug for. En klokkeklar linje fra trænerteamet, som holdet konsekvent kan bruge hver kamp.

For at opsummere; så ligner André Riel måske fortid i AGF, Kasper Junker er i måltørke og Bundu kan når han vil. Skal Junker have længere snor, og hvordan skal AGF spille sig frem til målene? Deltag endelig i debatten!

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
Fanoe
Bruger

Ikke mere end der altid har været, så næ!

Di Stefano
Bruger

Et retorisk spørgsmål. Men så ja, da.

zcml
Bruger

Angriberkrise, eller måske nærmere scoringskrise! Synes vi skaber nok store chancer, men brænder alt for mange. Vores angreb har i denne sæson primært været Junker, Ankersen og Stage, og det er vel også dem, der hovedsageligt er kommet til muligheder, men tilsammen har de scoret ét mål. Bundu har så været den 4. Og han fik så scoret i weekenden. Så må tiden vise, om det er noget han kommer til at gøre noget mere. Hvad angår Riel, så er der vel ikke noget, der siger at han er på vej væk. Det vil helt klart være det mest fornuftige,… Læs mere »

zcml
Bruger

Og, nå ja! Sp ved vi jo netop ikke at Bundu og Junker kam score mål.
Eller, jo! De kan score, men indtil videre har de ikke bevist at de kan score nok. 4-5 mål på en sæson er ikke nok!

Synes ærligt talt det er en masse sludder og vrøvl i den artikel.

Norden
Bruger

Det er jo “goddag mand økseskaft” det du skriver.

Er pointen ved angriberkrise ikke netop, at vi ikke har en angriber af tilstrækkelig kvalitet hvad angår overblik og afslutninger?

gffan17
Bruger

Hvis vi tager slutningen på efteråret med hvor vi banker den ene kasse ind efter den anden, vil jeg ikke sige at vi som hold er i scorings krise. Den eneste forskel på holdet der og nu, er at Pusic er væk. Vi mangler en angriber der sparker målene ind! Har lige set alle højdepunkterne igennem fra de første 4 kampe, 2 ting springer umiddelbart i øjnene på mig 1. Junker og Ankersen har haft 90 % af vores afslutninger og at de tilsammen kun har fået 1 mål ud af alle de chancer er for dårligt. 2. Vi har… Læs mere »

Thomas Senior
Bruger

Når man starter en kampe med Stage på angriberpositionen, så er der vist ikke så meget at diskutere. Ja.

bacher
Bruger

Hvad med Pål Alexander Kirkevold?

Steen6372
Bruger

AGF er ikke i angriberkrise. Vi mangler bare en angriber. Han skal nok blive hentet inden vinduet lukker. I mellemtiden eksperimenterer vi så (nogenlunde vellykket) med de alternativer der er.

Schmidt
Bruger

Ja

heinobo
Bruger

Angriberkriser eller angrebskrise – nej nej da – fy føj, hvem kan finde på at spørge!!!???
Nå – spøg til side – hvad skal man svare efter få kampe – jeg vil blot sparke en fodnote ind – en spiller vi havde for blot få år tilbage, lavede 3 mål indefor blot 3 min og 50 sec.
Ser man det – det kunne vi godt bruge igen…
Og det var Aron mod Horsens.

pingvin
Bruger

mit bud på 1 angriber er Duncan , da david er for blank til at vil give riel bare 1 chance da junker går tur med hans hund.. KSDH.