David til MTAC: Jeg er ikke bekymret, det kan blive det mest dynamiske hold, vi har haft i AGF

5
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Af Mattias Sundroos 

Cheftræner David Nielsen er blevet konfronteret med megen utilfredshed og usikkerhed i medierne den seneste uges tid, men ryster på ingen måde på hånden. I stedet maner han til ro og tager os med ind i maskinrummet, hvor han ser et unikt potentiale i den nuværende AGF-trup. 

Med kniven for struben oven på, hvad David selv beskriver som en forfærdelig indsats i det første af to opgør mod Nordirske Larne F.C. i det nye turneringsformat, Conference League, så var det en cheftræner med smil på læben, selvtillid og stor tro på tingene, vi mødte onsdag eftermiddag.

Selvom medierne i den grad har været på nakken af David og co., lige så vel som vi fans har, så var der ingen tøven eller bitterhed at spore hos cheftræneren, der vi forholdte ham til netop den negative omtale og den skuffelse vi fans havde følt den seneste uges tid.

“Vi skal bare tage imod kritikken fra den kamp, hvilket vi også har gjort, der har jo stort set ikke været skrevet andet end om ‘den forfærdelig indsats AGF leverede’, og det er jo helt fair og på sin plads, da vi ikke var specielt gode. Men vi har altså stadigvæk en mulighed for at gå videre og vi skal sørge for at gå ud og spille den. Efter sådan en tur, sådan en kamp og sådan en rejse, så går vi trods alt over og laver en fin kamp i Faurm. Det vi manglede deroppe, fik vi i hvert fald i Faurm, men der skal selvfølgelig også bygges endnu mere på”

 

Dog kunne David ikke holde sig tilbage fra at levere en af hans karakteristiske små stikpiller til medierne, hvor han med sin skønne, tørre, nordjyske humor også fik addresseret den rejsende polymik omkring kunstgræsset, som har voldt hans AGF-hold problemer igennem længere tid:

“Omvendt så skal jeg jo også stå at svare på hvorfor, at vi er så dårlige på kunstgræs hele tiden. Det behøver ikke at være nogen overraskelse, at der en forskel på kunstgræs og almindelig græs. Så det er helt fint, der jo ikke så mange kampe på kunst, så selvom vi selvfølgelig skal blive bedre til det, ingen tvivl, så vil jeg sgu hellere være god på naturgræs” 

 

Men alvoren var til at tage at føle på hos cheftræneren, da vi forholdte ham til returopgøret på Ceres Park, hvor han forvente samme udtryk fra sit mandskab som til sæsonåbneren hjemme mod de forsvarende mestre fra Brøndby IF:

“For os skal vi selvfølgelig ud at skabe en helt anden kamp end den i Nordirland. Vi så også et andet udtryk i søndags end det, vi så i Nordirland, så det er jeg helt sikker på, at vi kan gøre. Det handler for os om at gå ud at spille, som vi ved, vi kan. For spiller vi, som vi gjorde mod Brøndby IF, så kan vi smadre dem, så det er det, vi skal genskabe”

 

Opskriften på netop dette skal, ifølge David, findes i små taktiske ændringer, eller rettere sagt finjusteringer, såsom mere offensiv frihed til vores backs, så der bliver skabt overtal på den sidste tredjedel, en stor koncentration fra de udvalgte elleve, samt en frygtløshed til at komme frem på banen.

Et andet sted på banen, hvor vi formegentlig vil se en taktisk udvikling den kommende tid, og måske allerede torsdag aften, er i forhold til vores nye angriber, Dawid Kurminowski, som man har haft behov for at se an og nu step-by-step kan tilpasse spillestilen, da han formegentlig stadig ligner førstevalget noget tid endu, da Mortensen kun har været ude til enkelte løbeøvelser og selvtræning tirsdag, og her onsdag formiddag slet ikke var at se på Fredensvangs smukke græstæppe.

Hvad der ellers var status på spillertruppen, var David som altid tilbageholden med, og da vi som medier kun måtte se det første kvarter af træningen grundet taktiske øvelser, så var det svært at tyde hvem, der var snak om, da David forklarede skadessituationen frem mod torsdag og søndag således:

“Vi skal se, hvordan vi har det. Vi har nogle på vippen og nogle der bestemt er ude, men vi må se, hvem der når at blive klar” 

 

Vi tør dog godt at lægge hovedet på bloggen og sige Backman og Mortensen i hvert fald er ude, da Backman ikke indgik i det fælles træningspas, samt Mortensen ikke var til stede. Til gengæld var både Tingager, Bisseck, Brandhof, D’Alberto og Thorsteinsson fuldt med i opvarmningen, så de kunne meget vel være de omtalte spillere “på vippen”.

 

En transitionsfase der gør ondt nu, men godt på sigt! 

Alting tager tid og alt godt kommer til den der venter. Dette er sætninger, man ofte har hørt og måske også noget vi passionerede og engagerede fans må slå os i hovedet med gang på gang, for ikke at lade følelserne og øjebliksbilleder tage over.

For da vi i dag stillede David det kritiske spørgsmål, om man var kommet sig over den skuffende start, så var David hurtig til at pointere, at starten ikke har været skuffende i 3F Superligaen, men er blevet forpæstet af en horribel kamp i midtugen. Derudover, så måtte David også minde os om, at det er en stor transition, man har gang i lige nu i AGF, da omkring halvdelen denne sæsons startopstillinger, indtil videre, har været nye eller tilbagevendte spillere.

Derfor tager det tid, for et hold at finde sit rette udtryk, og her virker det til at være indstillingen fra trænerteamet, at man ikke nødvendigvis skal være fastlåst en bestemt spillestil eller formation, men derimod lade holdet definere sig selv med de nødvendige finjusteringer undervejs fra staben. Og den slags tager desværre tid.

Her udpegede David især to positioner, hvor problemerne har været tydelige indtil videre i denne sæson, netop fordi en udvikling er undervejs – Backerne og frontangriberen.

 

“Det er lidt det (red. den manglende højde fra backerne), der har været det store tvist fra sidste år, da vi havde to backs, der var naturlige og velindspillede, i det koncept vi havde, til at gå frem og skabe det overtal vi har haft behov for på den sidste tredjedel. Det er egentlig meget naturligt, at vi har manglet det. Det skal vi sørge for at give de backs, der spiller nu. Altså lidt mere frihed til at komme med frem, så vi får skabt det overtal på sidste tredjedel, der gør, at vi kan blive farlige” 

Her kunne vi ikke lade være med at spørge, om det så er det de to nye backs, svenske Eric Kahl og belgiske Anthony D’Alberto, skal gå ind og ændre på. Og hertil blev svaret fra David både ja og nej:

“Det handler ikke om, at de backs der har spillet kampene for os indtil videre, har gjort det dårligt eller ikke er de rigtige, de er bare en anden type backs end dem fra sidste sæson”

 

I stedet vendte David fokus tilbage på den nye frontangriber, polske Dawid Kurminowski, som på mange måder er en helt anden type end vores vanlige topscorer, Patrick Mortensen. Og at netop dette skifte har haft en enorm påvirkning på vores spil, og hvorfor vores backs ikke er lykkedes helt endnu.

“Vi har fået nogle andre kampe, da vi har fået en anden angriber ind. Boldene har været lidt mere direkte for at prøve at sætte ham i scene og der mangler vi lige at finde den rette balance, og det er jo det, der er kunsten. Vi skal også lære spillerne at kende før, vi kan få det bedste ud af dem, og det lærer vi jo fra kamp til kamp”

“Det er jo klart, at vi spiller et nyt hold ind. Sidste år spillede vi med to backs, der var playmakere og en stor target angriber, i år har vi fået en ny angriber ind, som skal bruge bolden tidligere i spillet og indgår på en helt anden måde, så det jo naturligt”

 

Derfor, selvom der selvfølgelig også er stor frustration og utilfredshed med især det manglende offensive spil, så maler David til ro og beder os alle væbne og med tålmodighed og se fremad. For ifølge ham, så besidder dette hold noget helt specielt, som hvis man lykkes med at få det til at klikke, kan blive et hold til historiebøgerne:

“Og det er jo det, man altid snakker om, at man skal spille et nyt hold til, men man vil ikke gå igennem den vokseværksperiode som bare nogle gange gør lidt ondt, men man kan nogle gange først se ting, mens man udvikler sig. Spillerne skal bare lade os i staben finde de her nye balancer og få de nye spillere ind. Vi har spillerne i hus, som vi skal bruge, så nu skal vi bare have dem sat op på bedst mulig måde til at gå ud at præstere og så får vi at se, hvordan vores udtryk det bliver og hvad for et hold, vi kommer til at få i år”

“Jeg er ikke urolig for, at vi ikke kommer til at få et fantastisk, fedt fodboldhold, det kan muligvis blive det mest dynamiske hold, vi har set her i AGF”

 

Hvad tænker I om chefens forklaringer og overvejelser? Drager vi for hurtige konklusioner i øjeblikket? Og tror I også på, at det her hold besidder et helt unik potentiale, der kan skabe store ting i denne sæson?

 

 

 

Få notifikation
Notifikation ved
5 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
daddyo
1 måned siden

Vi drager helt sikkert forhastede konklusioner lige nu. Men er det ikke det fodbold fans gør? Holdet skal vinde. Og helst hver kamp. Vi har fået en fornuftig start i ligaen med uafgjort mod Brøndby i en kamp hvor 3 point havde været fortjente og virkelig havde lunet. Jeg har stor tiltro til det team vi efterhånden er ved at have sat sammen omkring DN og forventer der kommer bedre spil fremad. Forstår ikke behovet for at svine holdet efter den tur til Nordirland, men hvis det er folk der har brug for at komme af med deres frustrationer, så… Læs mere »

grind88
1 måned siden

Super interview. Men hold nu op hvor det skærer mig i nerverne, at man altid slutter artikler af med et hav af komplekse spørgsmål, som i så mener, læseren skal forholde sig til. Lad dog læseren fordøje indholdet og så komme med de kommentarer eller de indlæg til debat, som de finder naturlige. Blot min mening.

Donmiguel
1 måned siden

Intet af det som DN disker op med gør mig mere rolig. Især udtalelserne: En fin kamp i farum… (vi skaber ingen chancer) Gøre som vi gjorde mod brøndby… (vi spiller 20 min som er gode resten skaber vi intet) Vi har de spillere vi skal bruge.. (Vi er sindsygt tynde på kanterne) Muligvis det mest dynamiske hold.. (Så skal vi have Jon, Links og PO væk fra banen. Ingen af de 3 kan levere hvad Blume, Amini og Ankersen kunne med fart i afleveringerne og spil intelligens) Dette er ikke et øjebliks billede men en tendens vi også så… Læs mere »

Masada
1 måned siden

Fin artikel og godt at få nogle nuancer ind i debatten