David Nielsen til MTAC: Grønbæk som 10’er giver os fart, men han har stadig et stykke vej at gå

0
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Af Rasmus Lykke Therkelsen 

Oven på en kamp i går, hvor Grønbæk i den grad fik en hovedrolle, tog vi os en snak med cheftræner David Nielsen om vores unge stjernefrø og om de taktiske ting, der skal lykkes for Albert for at få sit endelige gennembrud.

I efteråret har Albert Grønbæk været en af AGFs helt store oplevelser, hvor han fra en position på kanten har fået et mindre gennembrud i 3F Superligaen. I vinteropstarten fik han masser af spilletid centralt i stedet for, og det lader til, at det er der, han har sin fremtid i AGF.

Men efter blot at have spillet 65 minutter i forårssæsonen, fik Albert Grønbæk 90 minutter som central midtbanespiller i går i 3-1-sejren over B93. MTAC spurgte cheftræner David Nielsen ind til, hvordan han syntes, den unge midtbanespiller klarede den nye position.

“At Albert kommer ind centralt, betyder, at vi får noget fart derinde” sagde David Nielsen til MTAC efter kampen

 

På trods af, at den 19-årige midtbanespiller leverede to assists og fik tildelt en titel som kampens spiller, er Grønbæks chef, som også hev ham ud i pausen mod Vejle, ikke udelukkende begejstret for den måde, han klarede opgaven på midten.

“Han har et stykke vej at gå, og han skal skynde sig at udvikle sig derinde. Jeg synes, han spiller en fin kamp i dag, men han skal selvfølgelig have lidt mere produkt på nogle af tingene, men jeg tror, vi kan få en god spiller derind, for han har en super intensitet og indstilling” 

 

Er det det defensive, du ser, at han har et stykke at gå?

“Det er faktisk nærmere offensivt, jeg gerne ser, at han lægger på. Han skal levere bedre afslutninger og bedre afspil”

Hvis Albert Grønbæk skal ind og spille på den centrale midtbane, er det formentlig Bror Blume, han rent spillestilsmæssigt skal slå af. Blume kender vi som en dynamisk 8’er, men Grønbæk lå i store dele af kampen lidt længere fremme på banen. MTAC spurgte David Nielsen lidt ind til overvejelserne om at gøre Grønbæk til 10’er.

“Vi smed ham længere op på banen i halvlegen, da vi så, at det alligevel blev meget naturligt at smide Patrick (Olsen, red.) lidt længere ned og Albert lidt længere op. I dag fik vi meget ud af Patrick på den måde, sådan en slags kamp som i dag har vi ikke kunnet spille før”

 

Det link-up-play, du så mellem Albert og Patrick, er det dét, du gerne vil se fremadrettet?

“Selvfølgelig er det det, og vi skal kunne gøre mere end vi gjorde i de to forrige kampe, som dog også har været lidt specielle i forhold til manglende mulighed for at gøre så meget andet end at restituere og spille kampe, svarede David Nielsen afslutteligt”

Grønbæk, Nielsen og co. får indtil på søndag at restituere i, inden det gælder OB i 3F Superligaen, og så bliver det spændende at se, om Grønbæk kommer til at spille centralt, baseret på det, vi så i går mod B93.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments