David Nielsen: Landskampspausen kommer belejligt

0
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Søndag hjemtog AGF en flot 3-0 sejr over førerulvene fra FC Midtjylland. Cheftræner, David Nielsen, var efter kampen stærkt tilfreds med holdets udtryk og føler, at holdet tager store skridt i den rigtige retning.

Af Jonas Roulund

AGF indtager en aktuel 7. plads i Superligaen, og der har længe hersket bekymrede miner, når talen er faldet på det uundgåelige spørgsmål: Når Aarhusianerne top seks i denne sæson?

I søndags tog David Nielsen & Co. et vigtigt skridt i den retning, da FC Midtjylland blev sendt hjem med et 3-0 nederlag i bagagen. Noget cheftræneren selvsagt var særdeles tilfreds med:

– Det var en rigtig stærk præstation. Der har jo ikke været noget, der har været mere analyseret, end vores manglende mål. Og med rette. Vi har jo haft svært ved at score. I dag synes jeg, vi finder de ting frem i vores spil, vi gerne vil, og det udmønter sig i en rigtig vigtig sejr. Men det er klart, at vi også skal forsvare os. Det er holdets identitet – vores hårde arbejde og energi. Så jeg er rigtig glad for, at vi formår at gøre begge dele i dag, fortæller David Nielsen.

Senest de to mandskaber stødte sammen endte det med et tåkrummende 4-0 nederlag til AGF på MCH Arena, men AGF havde tydeligvis lært lektien denne gang:

– I Midtjylland løb vi for meget frem og lagde et håbløst pres, og det spillede alt over i deres hænder, hvor vi i dag fik lukket dem rigtigt ned. Vi havde kort afstand, når Pione Sisto og Evander fik bolden, og vi så glimt af, at de er dygtige spillere, men vi fik holdt dem langt væk fra de områder, hvor det kunne blive farligt for dem, forklarer AGF-cheftræneren, som på femte år står i spidsen for klubben.

Da startopstillingen blev offentliggjort en time før startfløjt i søndags var der nok mange, der rynkede brynene en ekstra gang. Oliver Lund indtog nemlig venstre back, mens Tingager og Hausner udgjorde midterforsvaret. Yann Bisseck og Eric Kahl var skadet, og der måtte roteres i den normale startellever. Og det gik jo fortrineligt, må vi sige.

– Jeg ved, hvad der er styrken ved vores hold, så jeg var ikke nervøs, selvom vi havde en del udskiftning. Vi er et af de hold, der har holdt flest clean sheets i år, selvom vi har haft et skuffende år indtil videre, men det er vigtigt at vide, hvad styrken er og så blive ved med at dyrke den. Alle spillerne kan bidrage der, hvor det er nødvendigt. Det er det, der er basen og limen på holdet, og så har vi bare ventet på, at vi kunne få lov at sætte tingene lidt op og få en kamp, hvor vi fik scoret lidt mål, og det var stærkt at gøre det i dag, mod et hold, der ikke lukker ret mange mål ind, fortæller David Nielsen.

Han forklarer desuden, hvad holdet særligt har arbejdet på gennem den seneste periode, hvor man har fornemmet små skridt i den rigtige retning fra kamp til kamp:

– Vi har kigget meget på, hvordan vi bliver mere farlige og får flere folk i feltet. Og også hvordan vi får løsrevet vores backs. Det har vi fået med D’Alberto, som har nogle offensive kvaliteter, der hjælper, og han er en god støtte til Bundu, så det har hjulpet en del, forklarer David Nielsen, der glæder sig over at snuppe point fra storfavoritterne:

– Vi havde behov for at vinde en kamp, som ikke mange regnede med, at vi ville vinde, og jeg tror kun, at vi bliver bedre fra nu af. Vi har lidt efterslæb i forhold til tabellen, men det betyder ikke så meget, fordi vores hold hele tiden arbejder stenhårdt for at blive bedre, og sejren i dag var et godt skridt i den rigtige retning, fortæller cheftræneren.

Nu venter en uges landskampspause, inden FCK står for skud søndag den 21. november. En belejlig lille mellemperiode, ifølge Nielsen:

– Landskampspausen kommer faktisk belejligt. Vi skifter ud i dag og holder niveauet, og det var jo godt, men der er flere der går med lidt skavanker, så det er fint at få lidt tid til at komme til hægterne. Og så tror vi selvfølgelig på, at vi kan gå over og lave et stort resultat i Parken, siger David Nielsen.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments