David Nielsen før FCM: Fokus på defensiven

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Søndag eftermiddag venter der De Hvie en enorm udfordring, når et i forvejen presset AGF-mandskab tager imod FC Midtjylland på Ceres Park i en kamp, hvor tre point næsten kan være et krav, hvis David Nielsens mandskab skal holde håbet om en top 6-placering i live.

Af Lukas Voergaard Jepsen

Efterårssæsonen 2021 har langt fra været det AGF-fans havde håbet på.

Efter 14 kampe, befinder David Nielsens drenge sig på en 9. plads, med 5 point op til målet, en top 6-placering, og hvad måske endnu værre er, har GF en samlet målscorer på -7 som resultat af, at det kun er lykkedes De Hvie at score 10 mål.

Derfor er det også langt fra ideelt, at de næste to modstandere på menuen er 3F Superligaens nok stærkeste hold i FC Midtjylland og FC København – Førstnævnte gæster Ceres Park søndag eftermiddag, blot en måneds tid efter Ulvene smadrede GF med 4-0 i Herning.

Men på trods af, hvad der efterhånden uden tvivl kan kaldes en vaskeægte målkrise, bedst illustreret i topangriberen Patrick Mortensens kun ene mål i 3F Superligaen, og at GF nu har spillet over 300 minutters fodbold i træk, uden en scoring, ligger David Nielsens prioriteter ikke udelukkende i offensiven.

”Det er klart, at vi er i en position i ligaen lige nu, hvor vi skal til at vinde nogle kampe og få nogle sejre. Vi kan ikke gøre så meget mere end at vide det, og så gå ud til hver kamp og gøre det der skal til i den kamp,” – siger han og tilføjer:

”Hvis vi kun kigger på hvordan vi skal ordne vores offensiv når vi skal spille mod Midtjylland og FC København, så kommer vi til at lave nogen store fejl, og så giver vi ikke os selv chancen for at vinde kampene. Jeg synes vi gav os selv muligheden for at vinde kampen (mod OB, red) i og med vi var så stærke defensivt, at vi kunne holde dem væk,”

Cheftræneren er dog klar over, at hvis målsætningen om en placering i top 6 skal blive en realitet, skal der snart nogle flere sejre på kontoen. Samtidig indrømmer David Nielsen, at præstationerne i denne sæson indtil videre, ikke har været til en placering blandt 3F Superligaens seks bedste hold.

”Jeg synes at vi mangler at klikke lidt mere på alle cylindre for at vi kan sige, at vi er blandt de seks bedste hold, men det leder vi efter, det gør vi alt for at finde, men vi kan ikke stå og sige, at vi er et top 6-hold, når vi ikke ligger i top 6,” – lyder det fra cheftræneren der fortsætter:

”Sidder man og kigger ind i tabellen, så ser det ikke særligt godt ud, og vi kan også godt se, at vi mangler nogle point, men jeg arbejder ikke med holdet ud fra hvor mange point vi mangler. Jeg arbejder med holdet ud fra hvor vi er lige nu,”

Noget som både David Nielsen og anfører Patrick Mortensen dog fremhævede efter mandagens 0-0 kamp i Odense, på trods af tre kampe i træk uden scoringer var, at holdet nu er på den rette vej, i forhold til at skabe flere chancer og presse bolden højere op på modstanderens banehalvdel.

”Vi får sat nogle situationer op, drengene gjorde mange af de ting vi havde snakket om og vi sætter bolden på spil,” – udtaler Nielsen, støttet af sin anfører:

”Vores defensive struktur var god, vores offensive spil var bedre, vi kreerer lidt flere chancer, vi formår at holde lidt mere på bolden og være lidt mere rolige i vores offensive faser. Det klædte os. De seneste kampe har det været meget lige på og hårdt, hvor vi i dag får nogle kombinationer, nogle sideskift og mere etableret spil. Det arbejder vi meget på, så vi får flere i boksen udover mig,” – fortæller AGF-anføreren.

David Nielsen er dog ikke i tvivl om, hvad prioriteterne er op mod de to svære kampe. Efter bare 10 mål i denne 3F Superliga-sæson, håber GF-fans uden tvivl snart på flere grunde til at juble, men fokus vil for cheftræneren stadig, hvert fald i den kommende tid, være på en solid defensiv, der kan holde liv i håbet om en sejr:

”Når man snakker om det offensive, så er det også klart, at hvis vi går ind til kampene mod Midtjylland og FCK og tror at vi skal bruge ugerne på vores offensiv, så er man godt naiv, for der ligger mange andre ting i fodboldkampe der gør, at man kan vinde ved på et tidspunkt at score et mål,”

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments